Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Конвектори ADAX - 2

  • 22 033
  • 200
# 165
У нас в Стара къща без изолация дървени дограми външни стени и 3.5м тавани излиза че един Адакс от серия Икономик с механичен термостат 2800 вата мощност хаби сто лева на месец както и да ги ползвам. Общо взето един работи нон стоп друготе два с включване изключване покриват едно денонощие за един. Три големи стаи :спалня 2 и хол, около 500лв+- 50лв. Лятото тока е сто лева плюс минус 20(30)
Виж целия пост
# 166
Yasmina, вас ви помня от темата "Колко ви е сметката за тока",  като прочетох, че плащате по 500-600лв направо се бях изумила.
Виж целия пост
# 167
И ние плащахме толкова в апартамент с 4 адакса плюс камина, която обаче се палеше само вечер (също 3.50 тавани, дограма и подови настилки съвременни, изолация - не). Слава богу, разделихме се с него.
Виж целия пост
# 168
Yasmina, вас ви помня от темата "Колко ви е сметката за тока",  като прочетох, че плащате по 500-600лв направо се бях изумила.
И най лошото е, че понякога умирам от  студ. От топло на студено. Коридор, тоалет баня не се топлят. В стаите, за да е топло трябва да горят нон стоп, намалиш ли ги става студено. Вечно са ми студени носа, краката и ръцете...и не са чак толкова големи стаите, но това е единственият вариант за отопление.
Виж целия пост
# 169
Нашите Адакси са програмирани да поддържат температура в спалните през деня и в 22 ч да я увеличават, преди да легнем. Краката са ми много по-добре, в сравение със стаята с климатик. Нос и ръце винаги са ми студени, без значение от отоплението.
Виж целия пост
# 170
Има ли все още в мех. ключове. За 15кв север се търси вариант. Може би Аирелек?
Виж целия пост
# 171
Е, то не само квадратите са важни, а дали ап. е вътрешен или външен, има ли изолация, има ли качествена дограма ...
Изцяло на ток сме. Вътрешен ап. Ново строителство. Качествена дограма. 2 конвектора Adax neo wifi... Единия топли 30 кв. (а е за 18 ...), другия - 17 кв. Не се изключват. Нагласени са на 19 градуса. Сметки през зимата: най-голяма 202 лв. (с включен нон стоп бойлер, готвене, пералня и сушилня всеки ден, че и по два пъти на ден, техники други Simple Smile ). Харесва ми усещането за топлина на конвекторите.

когато има добра изолация е така
Виж целия пост
# 172
Ако някой чете още тук ,да попитам?Искам да купя адакс и приятели ме съветват да взема  1400W за 16 кв стая,с висок таван 2,70 без изолация,с алуминиева дограма .Но с две външни стени и няма никой нито около мен ,нито под или над мен.Аз се бях спряла на 2000W, но ми казаха ,че и 1400 ще ми свърши работа.Те моите приятели са с 1400,с по-голяма квадратура ,но с изолация и съседи около тях.В тях винаги е много топло.Говоря за адакс Нео.Казват,че по-мощният ще харчи повече,но ще затопли бързо,а по-слабият ще поработи повече,но ще харчи по-малко..или пък като работи по-дълго време май  е същото..Знам ли?Съвети?
Виж целия пост
# 173
По-мощният.
Виж целия пост
# 174
в две стаи по 13-14 кв имаме адакси.
в едната 2000, в другата 1400.
по-малкия седи по-дълго включен, големия по-често е изключен. в стаите все си е топло.
та аз бих взела големия, като си достигне температурата си се изключва.
нашите са гламокс, големия си е дълъг, само това му е недостатъка.
Виж целия пост
# 175
От 2000 вата.
Виж целия пост
# 176
Благодаря ви за отговорите. Аз мога да взема по-мощният, но идеята ми е за по-ниски сметки. С по-слабият няма ли да е така или е все същото? 20 градуса ме устройват да е в стаята.
Виж целия пост
# 177
Сметките ще са толкова, колкото топлиш. Разликата е, че с малкия радиатор ще стопляш по-бавно, а може и изобщо да не успееш да постигнеш желаната температура. Тогава ще грее непрекъснато, но пак ще ти е студено. В същото време по-мощният ще загрява и ще спира.
Виж целия пост
# 178
Amber,
тук влиза функционалната грамотност Simple Smile Adax са обезопасени радиатори с прецизни електронни термостати, което означава, че се включват в началото на отоплителния сезон и се изключват в края му. Това е най-ефективният и икономичен режим. Оттам нататък температурата се програмира по ваше желание за градуси, часове и т.н.
1400 вата наистина харчат 1.4 киловатчас, ако работят нонстоп през този час. И те ще работят - защото неизолирана стая в студено време ще бъде затоплена трудно с тази мощност, ако изобщо.
2000 W радиатор ще ви изхарчи повече ток, ако работи нонстоп на пълна мощност през същия този час - но реално, след като радиаторът затопли веднъж (а това ще стане по-бързо и лесно с по-мощния), ще се изключва много по-често и продължително - и в тези моменти няма да харчи никакъв ток.

Но какъвто и да вземете - конвекторът топли добре, с приятна топлина, но не е икономичен уред. Ако искате икономия, климатик, който обаче за мен лично е доста по-некомфортен.
Виж целия пост
# 179
Да, наясно съм. И аз смятам така да процедирам както с климатика, включен през целият отоплителен сезон. Но се преместихме в друго жилище и климатика не ме стопля вече затова съм се насочила към конвекторите. Пък сега дали климатика вече е остарял, дали не отговаря на размерите на стаята(12-ка е), дали щото сме изолирани, но не мога да се стопля.А и вече толкова години този шум денонощно Simple Smile и изсушаване на въздуха. Купих овлажнител и той шуми и пак не мога да го търпя нощем.. Благодаря пак за изчерпателните отговори.Трябва да взема решение до дни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия