Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 2

  • 54 486
  • 742
# 420
За марката АЕГ всеки знае, че е само марка - концернът АЕГ фалира преди тридесет или повече години. Та никой не се заблуждава, че си купува наистина АЕГ. От друга страна да се пише, че АЕГ и Електролукс са едно и също е все едно да се каже, че Тойота и Лексус или Нисан и Инфинити са едно и също. Всеки да прецени дали е така, но поне по идея когато една масова фирма си прави и премиум бранд се очаква поне да влага по-скъпи материали и да следи качеството повече. А иначе и Фиат и Ферари са едно и също...
Виж целия пост
# 421
Те и Рено и Дачия са едно и също,но като си купиш Рено очакваш едно,а като си купиш Дачия очакваш друго.Идеята ми беше,въпреки,че са на един и същ концерн,и въпреки,че са по-евтини,за мен Electrolux са по-добрия бранд.На AEG цената им изобщо не отговаря на качеството.

"След повече от 113-годишна славна история на предприятието, фирмата AEG е заличена от търговския регистър на Германия през 1996 г. Търговската марка AEG обаче продължава да се използва от шведската машиностроителна корпорация Electrolux (за битова техника), а също от китайската група компании Techtronic Industries, произвеждаща електроинструменти. "

За Фиат и Ферари съм съгласен,но за Тойота/Лексус и Нисан/Инфинити не ви се получи.При Японците няма слабо Wink
Виж целия пост
# 422
И качеството(последно време) и цената.Както вече казах AEG и Electrolux са едно и също.Имам наблюдения от форума,че Electrolux са по-качествени.Реално ,когато си купиш AEG си купуваш Electrolux на двойна цена,само заради марката,но качеството на марката вече не е същото.

хм... ще се замисля за електро лукс явно, а горенье как са?
Виж целия пост
# 423
На мен след няколко месеца също ми предстои пълно обзавеждане,и честно да ти кажа мисля да заложа на gorenjе за повечето уреди.Може би само сушилнята и миялната ще са Bosch.Няколко човека имам покрай мен,които последните 1-2 години си обзавеждаха жилищата и залагаха на скъпи уреди,ами и те имат проблеми с тях и то още от началото.Така,че моята логика е да заложа на среден клас уреди,пък от ремонти явно не можем да избягаме.Всичко е на късмет.
Виж целия пост
# 424
Това е много неприятно с пиролизата. В момента проучвам различните модели на Електролукс и Бош и много се чудя дали да взимам такава с пиролиза.
Някакво мнение за каталитичното почистване?
Според мен е по-добрият вариант, т.к. не се амортизира толккова с тия 4-500градуса. Минус е, че дъното си го чистиш сама по стария начин /с гъбичката и търкане/.
-------------------------------------------
Здравейте, след няколко месеца ще започвам обзавеждането на апартамент и в момента мислим кухнята. Какво мислите за тази фурна: https://www.technomarket.bg/furni/aeg-bpe842320m-09154829 ? Някой има ли я, или подобна?
Според мен си е ок но за тези пари вероятно има и автоамтични функции. Нещо от което може да се спести ако търсиш по-евтин вариант. Ако парите не са ти проблем е супер и за този, който ще я ползва. Горение да ми го  подарят ще го изхвърля, без значени какъв е уреда, ако ще и тостер да е. Не са това, което са били преди години.
Мъж с пушка има си пиролиза фурната. Пара за какво му е, освен ако не е върл фен на здравословно хранене и ястия готвени на пАра?
Виж целия пост
# 425
В първия линк,който беше постнал не видях да има пиролиза.После аз също посочих,че има в линк от официалния сайт на марката.Относно пАрата,далеч не само здравословна храна се готви с пара.Ястията стават доста по-вкусни и свежи,а печивата имат страхотна коричка.

Edit: Сега отворих пак линка. Действително е отбелязано пиролитичното почистване. Моя е грешката ,че не съм кликнал върху "виж повече".
Виж целия пост
# 426
Имаме фурна и плот за вграждане с марка Gorenje от последната серия Ora ito. След повече от година ползване мога да кажа, че сме доволни.
Виж целия пост
# 427
Четох, че високата температура от пиролизата прецаквала електрониката, колко е вярно, не мога да кажа.
За Горенье и аз напоследък чувам само негативни отзиви.
Виж целия пост
# 428
Повече от 9г. имам фурна Siemens с пиролиза,постоянно се използва,не е ремонтирана нито веднъж,електрониката е добре,не е амортизирана от високата температура(500градуса) на пиролизата.
Виж целия пост
# 429
Имаше питане за AEG. Имам тази фурна BPS351120M от два месеца и не съм доволна. Преди да избера четох, интересувах се от препоръки и пак не случих. Не знам моят модел ли е кофти или е дефектна, но не мога да й свикна на печенето. Пече по-слабо. При температурите, указани в книжката и на самата фурна не се получават нещата и правя какви ли не комбинации, за да получа добър резултат. Два пъти виках майстори - нищо й няма, работела си. Било много добре, че ламарината на задната стена и дъното е цяла, без заварки и ако не оставям готова храна вътре, за да не стане конденз, няма опасност от ръжда. Изказваха се, че на Горение ламарината била много тънка и изкарвала 5 г., но пък долният реотан е нагънат, покрива по-голяма площ и май-пече по-добре, а не като на моята да е правоъгълник. Какви ли не опити правих за добри печива и пак не са перфектни. Определено очаквах повече за 850 лв. Още не съм пробвала пиролизата, дано да върши работа.
Виж целия пост
# 430
Правилно ли е свързана? За плота ми имаше възможност да се ограничава мощността в зависимост от това колко ти е силна инсталацията. Да не е нещо такова?
Виж целия пост
# 431
Тя си е с щепсел. Уж я гледаха, нищо не споменаха за инсталацията. Днес пекох баница - на 230 градуса горен и долен нагревател без вентилатор (с вентилатор ми става по-жилава), се изпече сравнително бавно -  30-40 мин. някъде и отдолу трябваше да е една идея по-запечена.
Виж целия пост
# 432
Не помня точно, при моя плот шнурът не беше прикачен и сами си го вързахме и там имаше някакъв начин да се свърже с някакви мостчета, или да се щракне някаква джвъчка, не помня, но можеше максималната мощност да се ограничи, защото максимално е 7 киловата. Ама фурните са по-слаби и не знам дали имат, просто ми хрумна, защото не мога да си представя маркова фурна да има такива кусури newsm78
Виж целия пост
# 433
Тя си е с щепсел. Уж я гледаха, нищо не споменаха за инсталацията. Днес пекох баница - на 230 градуса горен и долен нагревател без вентилатор (с вентилатор ми става по-жилава), се изпече сравнително бавно -  30-40 мин. някъде и отдолу трябваше да е една идея по-запечена.
Да няма дефект самата фурна и да нагрява по-слабо реотана ? Някой път тези дефекти се премълчават за уреди в гаранция  за да се избегне искането на клиента за замяна.
Аз баница пека за 40 минути на 180 гр. Ако я сложа на 230 гр. ще изгори направо за толкова време.
Виж целия пост
# 434
Купи си това от линка, пусни фурната с настройка за 250 градуса и го постави на скарата на средно ниво. Когато фурната сигнализира, че е готова виж какво показва термометърът. А ако никога не стигне 250, пак ще знаеш, че е дефектна и можеш да направиш рекламация.

https://www.emag.bg/termometyr-za-furna-gastro-n3125/pd/D9MVR3BBM/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия