Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 2

  • 54 743
  • 742
# 240
Кати, благодаря за отзива. Този дефект с неравномерното печене за мен си е доста сериозен недостатък. Може би я използваш от дълго време, щом гаранцията не го покрива?

Нати, да, колко ще работи едно нещо наистина никой не знае, до късмет е всичко вече. Може ли да дадеш линк на фурната ти, че ми стана интересно.
Виж целия пост
# 241
Кати, благодаря за отзива. Този дефект с неравномерното печене за мен си е доста сериозен недостатък. Може би я използваш от дълго време, щом гаранцията не го покрива?

Нати, да, колко ще работи едно нещо наистина никой не знае, до късмет е всичко вече. Може ли да дадеш линк на фурната ти, че ми стана интересно.

В апартамент под наем е, ползвам я 4 години. Не знаех, че това се счита за дефект, който се покрива от гаранцията.
Виж целия пост
# 242
Този дефект с неравномерното печене за мен си е доста сериозен недостатък.
 Може ли да дадеш линк на фурната ти, че ми стана интересно.
Според модела на фурната се монтират различни по форма и мощност нагреватели.
Напр., за долен ще има разлика при печене м/у тези два:
Скрит текст:

https://www.google.com/search?q=%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD+% … =1280&bih=699
Виж целия пост
# 243
Чудя се дали някой е наясно каква е причината да не се получават добре печивата във фурната ми. Тя е вградена Eurolux с вентилатор и грил. Какви ли комбинации не пробвах - смяна на нива, печене първо само на долен нагревател плюс вентилатор, смяна на температура. И не - сякаш не успява да изпече във вътрешността на печивото или пък горното нагряване е по-силно и запича преди изсушаването отвътре. Не знам. Беше й изгорял долния реотан и се  изкушавах да я сменим (затова и чета тук), но я ремонтирахме (и реших, че не е толкова лошо да ядем по-рядко тестени Simple Smile). Все пак си мисля, че с тия горни реотани, грилове, два кръга - външен и вътрешен, както обясни техникът, нещо не е ок с температурата. Идеи ?
(В този ред на мисли, пиролиза, телескопични водачи, програми, са ми на заден план, след като искам само да видя перфектно изпечени кекс и питка)
Виж целия пост
# 244
Това е много странно - аз в предишната печка (Amica) печах само на долен с вентилатор на 180 градуса за кекс. В сегашнта Тека пека първоначално на долен и горен (ако е с вентилатор се изкривява при надуване) и след като с енадигне включвам и вентилатор. Отново на 180 градуса. Невиждма причина за недопичане освен недостатъчно време.
Виж целия пост
# 245
Не е до време, пробвала съм, имам чувството, че е просто до някакво съотношение в мощностите и температурите на нагряване, знам ли. В на майка ми раховеца печивата стават по-хубави.
Виж целия пост
# 246
Kristaline, по-долу съм дала линк.
Използвам пълноценно всички възможности.
С датчика за месо пека големи парчета месо, и нито ми е преготвено и сухо, нито сурово. Като е готово, т.е. вътрешната температура е достигната, фурната автоматично изключва.
Повечето неща пека в комбинация с пара и стават по-вкусни. Хляб например, втасвал и печен на пара е много различен и като структура и като вкус.
Пиле на грил и пара също, месото става изключително сочно, с хрупкава коричка отвън.
Су вид също правя често - месо, риба, зеленчуци. Неговият вкус пък е доста различен от обработваните по стандартните начини продукти. Например  пилешко или пуешко филе са толкова нежни като структура, нямат нищо общо със сухото месо, което се получава при стандартните техники за готвене. На су вид правя и домашна шунка и тип варени колбаси, стават страхотни.
Има над 200 готови програми и ползвам доста от тях. Например различни хлябове пека така, програмирано е една част от времето да пече с пара, и следващата част от времето да допече само с горещ въздух.За всеки вид хляб - бял, пълнозърнест, багети и т.н. си има отделна програма.
Има авоматично претегляне на продуктите и определяне времето за готвене.
Таймери всякакви, много нива на готвене (така печем например няколко пици на различни нива), но това го имат предполагам всички съвременни фурни.
Решетъчната тава за готвене само на пара (както при уред за готвене на пара) е доста голяма и ми върши идеална работа ако трябва да правя гарнитура зеленчуци или картофено пюре (него правя с картофи на пара) за повече гости.
Сигурно има и други неща, за които не се сещам.

https://www.homelux.bg/product_info.php?cPath=758_358_248_426&am … togr0cohghl8ila32
Виж целия пост
# 247
Търся плот, който е с комбинирани индукционни и керамични котлони.
Имам такъв модел на Електролукс, но има повреда, за която не ми признаха гаранцията и тепърва смятам да се разправям с тях, но очаквам развитието да е дълго и търся друг плот междувременно.
Виж целия пост
# 248
Чудя се дали някой е наясно каква е причината да не се получават добре печивата във фурната ми. Тя е вградена Eurolux с вентилатор и грил. Какви ли комбинации не пробвах - смяна на нива, печене първо само на долен нагревател плюс вентилатор, смяна на температура. И не - сякаш не успява да изпече във вътрешността на печивото или пък горното нагряване е по-силно и запича преди изсушаването отвътре. Не знам. Беше й изгорял долния реотан и се  изкушавах да я сменим (затова и чета тук), но я ремонтирахме (и реших, че не е толкова лошо да ядем по-рядко тестени Simple Smile). Все пак си мисля, че с тия горни реотани, грилове, два кръга - външен и вътрешен, както обясни техникът, нещо не е ок с температурата. Идеи ?
(В този ред на мисли, пиролиза, телескопични водачи, програми, са ми на заден план, след като искам само да видя перфектно изпечени кекс и питка)

И при мен беше така, не стават и не стават както искам. На Раховец ставаха чудесни, а на „модерната“ фурна не. Не казвам марка, защото е 10 г. и няма значение в случая.
Виж целия пост
# 249
Този дефект с неравномерното печене за мен си е доста сериозен недостатък.
 Може ли да дадеш линк на фурната ти, че ми стана интересно.
Според модела на фурната се монтират различни по форма и мощност нагреватели.
Напр., за долен ще има разлика при печене м/у тези два:
Скрит текст:

https://www.google.com/search?q=%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD+% … =1280&bih=699
Пав, а как да си избера модел с този реотан, който покрива цялата площ на фурната? Как се разбира какъв е? Ами, че аз, ако тръшна състояние за нова фурна и един кекс не може да изпече, направо ще се самоубия...
Смятам бюджета ми за фурна да не превишава 1000- 1200 лв...
Виж целия пост
# 250
Чудя се дали някой е наясно каква е причината да не се получават добре печивата във фурната ми.

И при мен беше така, не стават и не стават както искам. На Раховец ставаха чудесни, а на „модерната“ фурна не. Не казвам марка, защото е 10 г. и няма значение в случая.
В събота пекох кекс в една неугледна немска фурна на село, на която реотаните дори са открити - стана перфектен. Въпросът е как да постигна този ефект и с моята, но подозирам, че е възможно, само ако я сменя Simple Smile
Виж целия пост
# 251
Здравейте, може ли съвет?

Колебая се между тези две фурни, като колебанието ми е само за гаранцията- Електролукса е с удължена 5год гаранция, а АЕГ с 2 год. Като функции са сравнително еднакви, като цена са близки.

Ето ги моделчетета:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-eoc-6631-aox

https://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-AEG-BPE552320M/p/707039
Виж целия пост
# 252
Взимай това с повече гаранция.И двете фурни са на един и същ производител.
Виж целия пост
# 253
Здравейте, може ли съвет?

Колебая се между тези две фурни, като колебанието ми е само за гаранцията- Електролукса е с удължена 5год гаранция, а АЕГ с 2 год. Като функции са сравнително еднакви, като цена са близки.

Ето ги моделчетета:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-eoc-6631-aox

https://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-AEG-BPE552320M/p/707039
И двете марки са един бранд, аег е по-високия клас.
Виж целия пост
# 254
Имате ли впечатления от електроуредите Франке или Амика? Готварски плот конкретно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия