За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 710
  • 758
# 150
Правили ли сте таратор с моркови? Днес чух, че се дава на децата в детските градини ( при нас не е имало такова нещо ), стана ми интересно и май ще пробвам.
напоследък е често срещан по заведенията, но аз не съм го пробвала, обаче трябва да поправя пропуска Simple Smile))
Виж целия пост
# 151
Правила съм салата от моркови и гъсто кисело мляко. На мен много ми харесва.
Виж целия пост
# 152
Правили ли сте таратор с моркови? Днес чух, че се дава на децата в детските градини ( при нас не е имало такова нещо ), стана ми интересно и май ще пробвам.
Правила съм.
Също и с репички,тиквички,печено цвекло,авокадо.Дъщеря ми харесва таратор с маруля Crazy
Виж целия пост
# 153
Ами скъпи са краставиците, затуй с моркови...иначе съм си правила с маруля...много ми харесва.
Виж целия пост
# 154
Предстои да посрещам гости уикенда и съм в чуденка за менюто. Едно от нещата ще са тези хапки от сирена със смлени орехи и копър https://www.vilistime.com/bg/2017/05/12/sveji-hapki-sirena-orehi-kopar/ и има още едни с фурми и извара, но въпроса ми как да ги съхраня. Иска ми се да ги направя предния ден и да са готови за следващия, може би в кутия в хладилник?
Основното се двоумя м/у пияното форумно пиле и Свинско с барбекю сос на фурна  http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2017/07/bbq-pulled-pork
Ако сте пробвали едното от двете, да споделите с кое да действам..
Виж целия пост
# 155
За днес съм си наумила да правя ориз за гарнитура.Искам да е сварен,да стане пухкав и нежен.Мисля да го измия много,ама много добре и да го варя в повечко вода. Вие какво ще ме посъветвате?
Виж целия пост
# 156
За днес съм си наумила да правя ориз за гарнитура.Искам да е сварен,да стане пухкав и нежен.Мисля да го измия много,ама много добре и да го варя в повечко вода. Вие какво ще ме посъветвате?
Този ориз правя за винен и тас кебап,много сполучлива рецепта,от форума,копирам както съм я записала:
"1ч.ч ориз, 20-30гр масло, 1 лъжичка сол и 2-2,5 ч.ч. вода. Слагаш маслото да се разтопи, пускаш ориза в него да се оцъкли, заливаш с водата и слагаш солта. Като заври, слагаш плътно прилепващ капак, който не отхлупваш повече и намаляваш котлона на най-ниската степен. Вариш 10-15 мин така, махаш от котлона и БЕЗ да отваряш капака оставяш да постои още 20-30 мин. Като го отвориш, само разрохкваш с 2 вилици и е готов - не е слепнат, не е разварен и е много хубав."
Виж целия пост
# 157
За да не е слепнат ориза трябва наистина много добре да се измие със студена вода. Аз го правя по подобен начин, само че запържвам малко лук (понякога добавям и шепа стафиди), добавям водата и половин кубче бульон, черен пипер, сол. Когато водата заври, прибавям идеално измития ориз и слагам на ниска степен на котлона под капак за 15 минути, след това изключвам котлона и оставям още 15 минути. Пропорцията между ориза и водата е обикновено 1:2, в редки случаи слагам повече вода (напр. един ориз Скоти, който купувам от Кауфланд)
Виж целия пост
# 158
Правили ли сте таратор с моркови? Днес чух, че се дава на децата в детските градини ( при нас не е имало такова нещо ), стана ми интересно и май ще пробвам.
Аз и на летния таратор винаги слагам половин или цял морков /зависи от големината му/ нарязан на ситно на робота. Много е вкусен и е прекрасен на вид  с малки оранжеви парченца.
Виж целия пост
# 159
ей, навихте ме и аз да пробвам морковения таратор, ама първо ще го комбинирам с краставици Simple Smile))))
Виж целия пост
# 160
За днес съм си наумила да правя ориз за гарнитура.Искам да е сварен,да стане пухкав и нежен.Мисля да го измия много,ама много добре и да го варя в повечко вода. Вие какво ще ме посъветвате?

Пропорцията ориз вода трябва да е 1:3.
Аз спазвам това, сварявам си го, овкусявам си го и за да не се слепва, добавям и масло.
Виж целия пост
# 161
...................Пропорцията ориз вода трябва да е 1:3.
Аз спазвам това, сварявам си го, овкусявам си го и за да не се слепва, добавям и масло.
Точно! Маслото задължително  с ориз, те си се обичат.  Simple Smile
Виж целия пост
# 162
Знам,че ми е много странно питането,но...мога ли да направя супа от "рагу от сьомга "?и как?Никога не съм приготвяла "рибешки супи "...Благодаря!
Виж целия пост
# 163
Благодаря ви, момичета, за споделеното с ориза.
Направих го, по описания начин от Лейди Готик и се хареса на домашните.  Пак ще се прави. Но ще пробвам и другите варианти, които сте дали.
Виж целия пост
# 164
Знам,че ми е много странно питането,но...мога ли да направя супа от "рагу от сьомга "?и как?Никога не съм приготвяла "рибешки супи "...Благодаря!
може, но ще трябва да сложиш още някаква риба, по възможност с глава (без вътрешности де), за бульон. С кожата и костите Simple Smile
Тази ми супа на първата снимка е точно с рагу http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/1_02.html
но тази със сметаната определено е най-вкусната рибена, която съм яла . https://pep-4o.blogspot.com/2018/10/blog-post.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия