За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 785
  • 758
# 390
В рецепта за кекс с кафе и какао мога ли да заменя киселото мляко с прясно?
Виж целия пост
# 391
В рецепта за кекс с кафе и какао мога ли да заменя киселото мляко с прясно?

Може.
Виж целия пост
# 392
Здравейте, искам да направя картофена запеканка със сметана. Взех и заквасена сметана и течна готварска сметана и сега не знам коя да ползвам. Последният път като ползвах заквасена сметана ми стана на парцали (най-вероятно аз съм сбъркала нещо, не знам как се ползва Relaxed ). Обърках се от четене из нета, някъде пише да се разбие с яйце течната, другаде да се слага направо така, за заквасената също на места пише че не става за друго освен за десерти и кремове и се ошашавих тотално. Та ще съм ви благодарна ако ми разясните коя да си сложа в манджата и как Sweat Smile
Виж целия пост
# 393
Здравейте, искам да направя картофена запеканка със сметана.
Скрит текст:
Взех и заквасена сметана и течна готварска сметана и сега не знам коя да ползвам. Последният път като ползвах заквасена сметана ми стана на парцали (най-вероятно аз съм сбъркала нещо, не знам как се ползва Relaxed ). Обърках се от четене из нета, някъде пише да се разбие с яйце течната, другаде да се слага направо така, за заквасената също на места пише че не става за друго освен за десерти и кремове и се ошашавих тотално. Та ще съм ви благодарна ако ми разясните коя да си сложа в манджата и как Sweat Smile

Не това питаш, но докато уточниш, да препоръчам тая картофена запеканка на TheNMaster. Добавяла съм гъби, пилешко варено, много вкусно нещо е.Hands Thumbsup
Виж целия пост
# 394
В рецепта за кекс с кафе и какао мога ли да заменя киселото мляко с прясно?

Може.

Мерси. Вместо 150 гр, да сложа 150 мл?
Виж целия пост
# 395
За картофена запеканка аз ползвам течна сметана, но ако нямам разреждам малко заквасена сметана с прясно мляко.
Виж целия пост
# 396
В рецепта за кекс с кафе и какао мога ли да заменя киселото мляко с прясно?

Може.

Мерси. Вместо 150 гр, да сложа 150 мл?

Да. А набухвателят какъв е и къде се слага в рецептата?
Виж целия пост
# 397
Аз пък имам пилешко филе и готов бешамел от Лидл. Ще помоля за рецепта с тези 2 продукта ?
Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 398
В рецепта за кекс с кафе и какао мога ли да заменя киселото мляко с прясно?

Може.

Мерси. Вместо 150 гр, да сложа 150 мл?

Да. А набухвателят какъв е и къде се слага в рецептата?

Бакпулвер е.
Виж целия пост
# 399
За да не се пресече заквасената сметана задължително трябва да се темперира. Можеш да я разредиш леко с топла вода, като прибавяш малко по малко водата и след това да залееш карофите.
Виж целия пост
# 400
Здравейте, искам да направя картофена запеканка със сметана. Взех и заквасена сметана и течна готварска сметана и сега не знам коя да ползвам. Последният път като ползвах заквасена сметана ми стана на парцали (най-вероятно аз съм сбъркала нещо, не знам как се ползва Relaxed ). Обърках се от четене из нета, някъде пише да се разбие с яйце течната, другаде да се слага направо така, за заквасената също на места пише че не става за друго освен за десерти и кремове и се ошашавих тотално. Та ще съм ви благодарна ако ми разясните коя да си сложа в манджата и как Sweat Smile
Пускам няколко рецепти, след като ги прочетеш ще се ориентираш, какво сметана съм ползвала. Това е само примерно, което показвам.
http://recepti.gotvach.bg/r-93276-Бърз_гратин_в_американски_стил

http://recepti.gotvach.bg/r-90168-Френски_гратин_със_сирене_и_шунка_(Gratin_de_pates_au_jambon)

http://recepti.gotvach.bg/r-89905-Богата_запеканка_с_броколи

http://recepti.gotvach.bg/r-83972-Запеканка_с_два_вида_картофи_и_сирена - сметаната която винаго ползвам е 30 %.

http://recepti.gotvach.bg/r-73104-Френски_гратин_със_сирене_и_сметана



Виж целия пост
# 401
Имам печени син домат,чушка и тиквичка.Сега се размразяват.Какво мога да направя с тях?
Виж целия пост
# 402
или ги нареди  някак си/ветрилооббразно, примерно с парчета сирене между тях и заливайш с яйца - запичаш
или ги накълцай ситно / пасирай с чесън ,олио или майонеза.
Виж целия пост
# 403
Как съхранявате домашна пастърма,като стане готвоа?Миналата година я увихме във вестник и найлонов плик и във фризера,но след месец изсъхна много и стана чак ронлива някак си.Тази година пак няма да можем да я изядем бързо и се чудя,как може да се запази хубава за месец-два поне.Знам че имаше тема за домашни мезета,но не я отрих сега.
Виж целия пост
# 404
Добре завита в найлонов плик и във фризера не съхне! Ние от години съхраняваме така и когато я извадим е като почти прясно изсушена

нещо сте объркали при сушенето
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия