За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 757
  • 758
# 105
Как съхранявате морковите ,след изваждане от земята?
свеки ги почиства и измива като изсъхнат ги поставя в хладилник.
Виждала съм специално направен пясъчник в сухо мазе за кореноплоди - цвекло, ряпа и моркови. До пролетта издържали заровени в пясъка. Слизаш, бъркаш и си вадиш свежо. Предполагам питаш за малко количество и няма да се втурнеш да купуваш пясък, но кой знае, може за някой друг това инфо да е ценно.
Виж целия пост
# 106
Как съхранявате морковите ,след изваждане от земята?
свеки ги почиства и измива като изсъхнат ги поставя в хладилник.
Виждала съм специално направен пясъчник в сухо мазе за кореноплоди - цвекло, ряпа и моркови. До пролетта издържали заровени в пясъка. Слизаш, бъркаш и си вадиш свежо. Предполагам питаш за малко количество и няма да се втурнеш да купуваш пясък, но кой знае, може за някой друг това инфо да е ценно.

такъв пясъчник мама прави и в единия край на градината,  където заравя моркови, ряпа, червено цвекло. Веднъж бе заровила и зелка, с корена нагоре и наиситна издържа, но половината от листата се наложи да почисти, като изкара в края на зимата. Специално тя не си с трува.
Виж целия пост
# 107
Да измиеш зеле от пясък направо ми се струва мисия невъзможна.
Виж целия пост
# 108
не се мие, махат се горните листа. Бели се. КАто махнеш 3 - 4 слоя, в долните няма прашинка. И така остане половин зелка чиста
Връщам се да допиша, сетих се, че имах приятелка, лека и пръст, която му накъсваше листата и го миеше в центрофугата за зеленчуци.
Виж целия пост
# 109
Моркови в хладилника си държа, доста време издържат. Имам и една глава цвекло от април...нищо и няма. В отделението за плодове/зеленчуци.
Виж целия пост
# 110
Здравейте,
Някой приготвял ли е крем за тирамису без жълтъци? Как да направя маскарпонето по-течно, в случай че пропусна жълтъците?
Благодаря!
Виж целия пост
# 111
Разбъркай със заквасена сметана.
Виж целия пост
# 112
Разбъркай със заквасена сметана.
Не е ли по-добре с разбита готварска сметана. Заквасената леко киселее.
Виж целия пост
# 113
Доли, и аз се замислих че ще киселее със заквасена? Blush
Ала-Бала, разбита сметана - ясно, редактирах се, че не бях допрочела. Hug

Благодаря ви!:blush:
Виж целия пост
# 114
Бихте ли ми помогнали да открия рецепта за тези малки кексчета върху тортата? Производителя ги нарича брауни, но за мен не са точно брауни.
Виж целия пост
# 115
Здравейте, какви пресни салати приготвяте по това време, доматите са ми безвкусни, краставиците още се ядат?!
Ако може да ми кажете и рецепта за за обикновен (може и не толкова обикновен) дресинг? Примерно 5 мл. зехтин, 5мл. лимонов сок/ оцет... Харесват ми салатите по ресторантите, които са овкусени предварително, но в същото време изглеждат непокътнати, как става така, пръскат ли ги!? Аз като си правя салата, сложа всичко и я разбъркам, не ми харесва как изглежда.
Виж целия пост
# 116
Една любима салата с дресинг,не слагам винаги рукола,а добавям краставичка
http://www.mish-mash.recipes/2016/04/sveja-salata-s-meden-dresing.html?m=1
Един дресинг,който може да стои в хладилник и да добавяш преди консумация
http://blog.stefanika.com/recipes/salad/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0 … 0%B0%D1%82%D0%B8/
Зимата доматите ги заменям с черита по принцип .
Много ни е вкусва салата домати,краставици лук и заквасена сметана,вместо олио.
Или класическата зеле и моркови и домашна млечна майонеза .
Настъргано сурово цвекло,морков,кисели краставички на кубчета,може и царевичка от консерва,зехтин,лимонов сок и сол,поръсена със счукани орехи или тиквени семки или слънчогледови.
СалатА нарязано зеле,натрошено сирене,чесън и майонеза и сол или зехтин,оцет и сол
Салата само настъргани моркови и царевица с копър,зехтин,лимонов сок и сол.
СалатА с нар и круша
https://m.rozali.com/recepti/salati/zelena-salata-s-krusha-avokado-i-nar.html
Виж целия пост
# 117
Здравейте, какви пресни салати приготвяте по това време, доматите са ми безвкусни, краставиците още се ядат?!
Ако може да ми кажете и рецепта за за обикновен (може и не толкова обикновен) дресинг? Примерно 5 мл. зехтин, 5мл. лимонов сок/ оцет... Харесват ми салатите по ресторантите, които са овкусени предварително, но в същото време изглеждат непокътнати, как става така, пръскат ли ги!? Аз като си правя салата, сложа всичко и я разбъркам, не ми харесва как изглежда.

Най-често правя тези:

Здравословна салата от ряпа дайкон

Салата от червено цвекло с майонеза

Салата с паста и броколи
Виж целия пост
# 118
[quote author=rovaru link=topic=1065761.msg37483287#msg37483287 date=15390736. Харесват ми салатите по ресторантите, които са овкусени предварително, но в същото време изглеждат непокътнати, как става така, пръскат ли ги!? Аз като си правя салата, сложа всичко и я разбъркам, не ми харесва как изглежда.
[/quote]

Ами те са овкусени в друг съд разбъркани, смесни и след това са отсипани за клиента. Предполагам го оставят и да престоят едно 10-15 мин. А ти бъркаш в същата чиния и тя се омазва най-вероятно. Както и веднага сядате и хапвате. Ако имаш време пробвай предварително да подготвиш. Аз време нямам, а и още чинии не ми се мият. И без друго мия по 15-20 прибора за 3 човека. Имам съдимиялна, но ми е шумна и не я ползвам.
Виж целия пост
# 119
Как приготвяте броколи със сирена, варите ли предварително броколите? И приемам и други вкусни идеи с броколи Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия