Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 129 278
  • 906
# 450
Емайлираният чугун се мие. Не се мие неемайлирания, който има патина - получава се с ползването и не позволява залепване, затова не се мие - за да не падне патината. Когато падне - пак трябва да го обработваш - мазнина, обгаряне и т.н..
Виж целия пост
# 451
Моля, препоръчайте нещо за палачинки, конкретно.
В Цептера лепнат, намерих някакви стари емайлирани (здрави) съдове - пак лепнат.
Виж целия пост
# 452
Емайлираният чугун се мие. Не се мие неемайлирания, който има патина - получава се с ползването и не позволява залепване, затова не се мие - за да не падне патината. Когато падне - пак трябва да го обработваш - мазнина, обгаряне и т.н..
Мие се, но само с гореща вода, без препарати, за да не проникват в порите на чугуна и оттам в следващата гозба.
Виж целия пост
# 453
Една продавачка ме убеждаваше, че по-добри тигани от тези със силиталит няма - на Silit. Цената е около 250 лв.

Вие какво мислите за силиталита?
Виж целия пост
# 454
А ти не я ли пита дали е с такива у дома?
Виж целия пост
# 455
Някой поръчвал ли е тигани Stoneline директно от сайта им (немски е)?
Виж целия пост
# 456
А ти не я ли пита дали е с такива у дома?

Тя винаги може да ме метне, че цялата и посуда е от метеорит паднал преди новата ера Simple Smile Не мога да се доверя на някой, който има пряка изгода. За това питам тук. Simple Smile 
Виж целия пост
# 457
Моля, препоръчайте нещо за палачинки, конкретно.
В Цептера лепнат, намерих някакви стари емайлирани (здрави) съдове - пак лепнат.

Няма начин да лепнат в Цептера, просто не го загряваш правилно. И на мен ми трябваше време да се "науча" да го ползвам правилно! За да не спамим темата, пиши ми на лични!
Виж целия пост
# 458
Не е спам. Тънкости относно Цептер и мен ме интересуват.
Виж целия пост
# 459
Не е спам. Тънкости относно Цептер и мен ме интересуват.
Simple Smile   (С риск да ме нахокат)

Съдовете трябва да се загреят правилно и тогава стават незалепващи. Моите са от преди 20 години с такъв капак
https://www.google.com/search?rlz=1C1GGRV_enBG859BG859&biw=1 … rc=sB9JLYDgeVEBgM:
Котлона е включен на 7 от 9 степени. За палачинки, тигана с поставен капак се загрява до средата на жълтия сектор, отхлупвам, бързо намазвам с пакетчето краве масло (нанасям слой) и сипвам палачинката - след минута две я обръщам с шпатула защото е тежичък за подхвърляне. Не вдигам тигана от котлона по време на печенето, само накланям при сипването да се разлее равномерно по дъното,  и повече не го захлупвам с капака.
Намазвам само преди първата, за останалите не е нужно, сипвам 1-2 лъжици олио в сместа. А сместа е 2 яйца, 1 буркан (компотен с винт) наполовина сипвам прясно мляко, наполовина вода, щипка сол и захар, ванилия и брашно до гъстотата на боза
Това е!
Успех!
Виж целия пост
# 460
Здравейте. Само ще оставя тук линк към тази статия, за ръчното производство на чугунените съдове, тестовете за качество и безвредност.
https://www.lavabg.eu/%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%b5%d1%89%d0%b5%d0%bd … d0%b0-lava-metal/
Виж целия пост
# 461
Някой има ли стоманен тиган? Без покритие вътре. Залепва ли храната, става ли за палачинки, омлети, яйца, месо, риба?
Виж целия пост
# 462
стоманените съдове не са ли тези от неръждавейката?
Виж целия пост
# 463
Що да не стават стоманените. Даже мисля, че професионалните готвачи точно такива ползват.

Ако спазвам правилото за водния тест, не залепва, например пържени яйца.
Виж целия пост
# 464
Каквото и да поствате тук за Лава, за всички е ясно, че са на светлинни години и по производствен процес, и по качество от Le Creuset.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия