Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 128 958
  • 906
# 525

И без мен ?  Simple Smile
Да споделиш като дойде .
Виж целия пост
# 526
Моите пристигнаха днес ще пробвам ,може ли да се прави плънка за чушки в такава тенджера?
Виж целия пост
# 527
Защо не? Всичко съм си правила в нея - и плънка, и супи, и яхнии, и ориз и кебап и какво ли не. Не е незалепваща, но се мие и чисти лесно, ако се разсееш и не си разбъркал навреме готвеното Wink
Виж целия пост
# 528

Ще споделя. Съвсем се отплеснах и не се сетих за тебе. Но се оказа, че същите, но на Luminarc, се продават и у нас, при това на съвсем смислени цени:

http://www.mghomes.eu/за-кухнята/домакински-съдове/тенджера-lumi … tro-2-л-1-бр.html

Ако ми хареса новата придобивка, може да добавя някой друг размер, без се наложи да я чакам да пропътува цяла Европа.
Между другото, следващата седмица в Лидл ще има емайлирани чугунени съдове, ако някой се интересува.
Виж целия пост
# 529
Тези в Лидл дали действително са чугунени?! Никъде не прочетох в описанието, въпреки, че ги подозирах.
Виж целия пост
# 530
Трябват ми нови тави. Някакви идеи?
Виж целия пост
# 531
Трябват ми нови тави. Някакви идеи?

Купувам стъклени и порцеланови.
Самотигана ми е проблем
Виж целия пост
# 532
Тези в Лидл дали действително са чугунени?! Никъде не прочетох в описанието, въпреки, че ги подозирах.
Да, чугунени са.
Виж целия пост
# 533
Дорис, можеш ли да ми покажеш примерна за баница. Куцат ми размерите. Уж меря по старите, ама все пак. Едно рамо няма да ми е излишно.
Виж целия пост
# 534
Ползвам основно една кръгла от бяла материя като порцелан с диаметър 35 см. Купих я от Метро.
Една дълбока от иенско стъкло правоъглна - приблизителни размери 40/25/12 и капака и за по-малки неща. 

Не запелват и се поддържат лесно в перфектен вид с Цив.
Виж целия пост
# 535
Момичета, защо покафенява емайла на чугунения ми тиганчо. Той е със светъл емайл. Не ще да се измие, накиснах го с гореща вода и сода, търках със сода, с гъбичка чудо, не ще. Не е много и кой знае каква болка, ама ме дразни, че не ще да се измие
Виж целия пост
# 536
Азалия пробвай да сложиш вода в тигана, като заври слагаш содата, оставяш да поври поне 10-15 минути, но внимавай водата да не се изпари. При по-силно зацапване ми се налага два пъти да го правя и повече сода слагам, но винаги всичко пада. Само с накисване не става.
Виж целия пост
# 537
Азалия, мисля някъде назад беше писано (дано не греша), че покафеняването се получава от готвене на прекалено висока температура. Уви, ако се е споменало с какво се чисти- не съм запомнила Sad
Тави използвам само стъклени. Естествено, приоритетно е, че са напълно безопасни и здравословни, но в началото се чистеха безпроблемно, с накиване за 15- 20 мин. След няколкомесечна употреба започнаха да се чистят по- трудно, използвах обезмаслител и търках с телче. Дорис, ще ме светнеш ли за Циф-а, че не съм фен на телчетата. Кой точно е и колко чакаш да "поеме"?
Виж целия пост
# 538
Не всички стъклени съдове са напълно безопасни. Миенето с циф пък съвсем. Не мога да разбера какъв е тоя зор да се мият съдовете за храна с химикали, които след изплакване не се отмиват напълно. Винаги остава.
Виж целия пост
# 539
Азалия пробвай да сложиш вода в тигана, като заври слагаш содата, оставяш да поври поне 10-15 минути, но внимавай водата да не се изпари. При по-силно зацапване ми се налага два пъти да го правя и повече сода слагам, но винаги всичко пада. Само с накисване не става.
Благодаря PRIMADONNA Girl, сега изглежда наистина по-добре. 🤩 Ще повторя операцията още едни път, дано не забравя да купя сода само
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия