Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 128 738
  • 906
# 870
Здравейте!
Имаме една тенджера, която е купувана от Метро и пише, че е stainless steel 18/10, но като я измия и остава някакъв метален мирис. Имате ли идея на какво се дължи това и нормално ли е?
Освен това и грил тигана ни е за смяна и съм се спряла на следния
https://alleop.bg/gril-tigan-s-kapak-zephyr-zp-4316-nm24c-p6121

Мислите ли, че е достатъчно безвреден и качествен, разбира се?
Благодаря предварително! Simple Smile
Виж целия пост
# 871
Здравейте! Имам чугунен грил тиган купен не отдавна от Лидл, но днес забелязах, че или е избила ръжда или са останали някакви нагаряния, които не съм изчистила.
Да го хвърлям?
Виж целия пост
# 872
И аз съм вече чугунка, но икейска, затова не казвам още горда Simple Smile Четох различни методи на различните производители за първоначална обработка, преди ползването, и се обърках. Може ли да препоръчате да ги изпичам ли, да не ги ли, на каква температура, за колко време... Става въпрос за емайлирания кръгъл тиган, както и за чугунения грил тиган на ИКЕА. Благодаря!
Виж целия пост
# 873
Емайлираните не се изпичат, направо си ги ползвай Simple Smile
Ъпдейт: моят тиган има една неемайлирана част - ръбът. Само него намазвам с олио след като го измия, за да не вземе да ръждяса  там.
Виж целия пост
# 874
Чугунените ако не са "пресизонед", значи се изпичат.
Лидълския ако е тежък 2,5 +кг. значи е чугун !
Взимаш телена гъба чегърташ всичко да падне до ръжда след това намазваш обилно с олио и 3 часа печеш във фурна има в ютуб клипове. поне 2 пъти да повториш процеса... ако не е чугун хвърляй
Виж целия пост
# 875
Емайлираните чугунени съдове няма нужда да се изпичат, само тези от суров чугун
Виж целия пост
# 876
Аз имам икейския чугунен, емайлиран е и нищо не съм му правила. Много го ползвам за сос за спагети, така че яко се варят домати вътре и няма проблем. Единствено наистина ръбът трябва да се маже, аз понеже като цяло забравям и беше ръждясал.
Виж целия пост
# 877
За тенджери за готвене отново обръщам внимание на витрокерамиката (да не четат тези с индукционни котлони, само за тях не стават).
 Изключително съм доволна от моята тенджера, и забравих за емайлираната чугунена, която не само че тежи като гюле, не може да се мие в миялна и трябва да й се трепери за всичко.
Докато витрокерамиката не само че е красива, а е невероятно удобна. От хладилника директно може да отиде на котлона или в предварително загрятата фурна, толкова лесно се мие, че още не е заемала ценно място в миялната. Напълно неутрална, така че в нея може да се готви и съхранява всичко.
От опит мога да кажа, че неръждавейката се поддържа доста по-трудно и не става за фурна, а емайлираната чугунена е глезла, на която трябва да се трепери и угажда.
Виж целия пост
# 878
Всичкото хубаво за витрокерамиката, но храната  приготвена в чугун е съвсем различна. Не бих заменила чугунените си глезли.
Виж целия пост
# 879
Всичкото хубаво за витрокерамиката, но храната  приготвена в чугун е съвсем различна. Не бих заменила чугунените си глезли.
Предложи хубава чугунена тенджера и тава благодаря.
Виж целия пост
# 880
Ползвам само на Le Creuset.
Виж целия пост
# 881
Имам и чугунена тенджера и определено не намирам разлика във вкуса в сравнение с витрокерамиката.
Виж целия пост
# 882
Имам и чугунена тенджера и определено не намирам разлика във вкуса в сравнение с витрокерамиката.

Важно е човек да е доволен от избора си, но и да не го налага на други.
Виж целия пост
# 883
Добра алтернатива на Le Creuset са английските Denby. Ползвам такава касерола, много вкусна става храната. Емайлирана е и я мия в съдомиялната. Купих я от английския Амазон.
Виж целия пост
# 884
А моята е SOLA - холандска купих я от еником за 62лв!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия