Имаме ли наистина български ястия?

  • 8 723
  • 79
# 30
Добре, ами Бялото сладко? Сироп/конфитюр от рози.
Турски.
Виж целия пост
# 31
Добре, ами Бялото сладко? Сироп/конфитюр от рози.
Турски.

Уффф  Sad
А туршията? Не ми казвай...
Виж целия пост
# 32
не мисля, че има нещо , което да е чисто българско.
киселото мляко е продукт, който просто си става и това е.
просто сме на такова положение географско, че  разнообразието е голямо и пълно!
това е хубавото, че можем да готвим разнообразно, вкусно и екзотично на моменти.
едва ли кухнята е повод да си качвам националното самочуствие.
по-скоро ми е интересно как други съседни народи готвят мусака, как си правят сиренето и тн. не претендирам, че нещо е 'мое'.
Виж целия пост
# 33
Добре, ами Бялото сладко? Сироп/конфитюр от рози.
Турски.

Уффф  Sad
А туршията? Не ми казвай...

ооо, ерика!
туршия тук има добра, мери се с царската на мама)) казва се джарданиера.
киселите краставички също са им приемливи)
Виж целия пост
# 34
сори, ама пача има и по гръцко - казват й пацА
някой беше споменал лозови сарми с леща - арабско е.

мисля си за циганската баница - ядат ли на друго място филии с олио и червен пипер  newsm78

капама?
манджи от коприва?
Виж целия пост
# 35
мисля си за циганската баница - ядат ли на друго място филии с олио и червен пипер  newsm78

капама?
Турски, ако се не лъжа.
Виж целия пост
# 36
ооо, ерика!
туршия тук има добра, мери се с царската на мама)) казва се джарданиера.
киселите краставички също са им приемливи)

Е, то и в Македония, че е у нашенско, правят кисели краставички, ама нямат нищо общо с нашите...
Виж целия пост
# 37
Типично италианските спагети са родени в Китай.
Картофите са родени в Южна Америка.
Доматите са пренесени доста късно в Европа и дълго време са ги мислели за отровни.
Английският чай е или индийски, или цейлонски, или китайски.
Виж целия пост
# 38
ооо, ерика!
туршия тук има добра, мери се с царската на мама)) казва се джарданиера.
киселите краставички също са им приемливи)

Е, то и в Македония, че е у нашенско, правят кисели краставички, ама нямат нищо общо с нашите...

право в десятката!
те сигурно си мислят, че и ние правим краставички, но не са като техните....
в тоя регион всичко е смесено, има нюанси , но няма някой , който да държи собствеността.

Виж целия пост
# 39
Типично италианските спагети са родени в Китай.
Картофите са родени в Южна Америка.


Както и кетчупът е мейд ин чайна.
А картофите не бяха ли родом от Исландия?
Виж целия пост
# 40
ето какво намерих за мусаката....
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-06-13&article=149429

и за капамата
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-06-13&article=149430
Виж целия пост
# 41

А картофите не бяха ли родом от Исландия?
[/quote]

Не бих си заложила главата.
А царевицата е типично южноамериканско растение, а за Румъния - мамалига. И в Италия - забравих как се казва. По нашенски - качамак.
Виж целия пост
# 42
Сърми(от цял лозов лист, но плънката е различна) и пача имат и в Унгария. Туршия също имат, макар да е малко по-различна от нашата. Печени чушки нямат обаче Wink
Шкембе чорба имат в Румъния.


Виж целия пост
# 43
А какви сърмички имат в Турция и Гърция Heart Eyes Салатата тип Снежанка, само че с печени чушки за пръв път я ядох в турция и много я залюбих.
Виж целия пост
# 44
Дроб-сърма?
Има ли другаде освен тук?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия