Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Насилие срещу жени - средства за самозащита /дискусия/

  • 34 375
  • 868
# 15
Изобщо тези бойни изкуства и курсове за самозащита могат само да заблудят някоя жена, че може да се защити по този начин и да се постави в опасни ситуации. Избягването на пусти места, тъмни улички, обикаляне сама насам-натам... това е най-добрата защита. И оръжие, разбира се, но пак вероятността да ти го отнемат и използват срещу теб, е голяма.
Виж целия пост
# 16
Убиеца на Виктория е с гръб като на звяр  и ръцете му са лапи направо. Тоя няма как да му избяга лесно .
Евентуално спрей или ножка ако е имала , но пак - един удар и как ще съобрази човек къде му е спрея.
При посрещане с юмрук шансовете са минимални.
В тази връзка - опитвам се да съм максимално адекватна , когато съм навън. Оглеждам кой ме подминава , дали съм сама на улицата , има ли жилищни сгради около мен, има ли преминаващи коли.
Не се прибирам по тъмно , след 7 съм вкъщи есента и зимата . В портмонето имам ножка .
Това е , което съм измислила.
А , и не се заяждам с никой и не правя забележки , както съм забелязала при много баби по градинките .
Не нося слушалки , наскоро имах ангажимент който свършваше към 8 вечерта - вече го няма. Каквото има да се върши - става през деня.
Спортувам у дома или в зала.
Евентуално колелото би било безопасен начин за транспорт.
Кола също не става защото се паркира далече от жилището ни и пак има голям риск.
Ако имахме гараж до нас щеше да е опция.
Виж целия пост
# 17
    Може би не знаете относно пръскането със спрей. И аз също не знаех това. Мислих, че се пръска направо в лицето, но не е така. Влязохме с майка ми в оръжеен магазин да разгледаме спрейовете. Там продавачът ни обясни, че не се пръска в лицето, а някъде около кръста. Обяснението му беше, че това е газ и бързо ще се издигне нагоре и няма да свърши работа, тъй като действието му ще намалее.
Виж целия пост
# 18
Става много сложно сама жена да се защитава когато навън е пълно с ходещи престъпници.
И с кола да е, ще я при чака в тъмното да паркира...
Пистолет - хубаво е, но няма да разрешат да се въоръжи половината население.
Остава спрей, по-скоро за самочувствие, пък и може да помогне при определени обстоятелства.
Най-сигурно е да има придружител.
И ставаме като арабите, жените само с мъж на улицата...
Виж целия пост
# 19
Ами да - аз съм жена и ми писна с тази еманципация - по- слаба съм и съм лесна жертва. Никога няма да сме равни на мъжете и не е нужно. Както мъжа не може да роди дете , така и жена не е нужно да броди по нощите да си търси белята там.
И не съм арабка , нито мюсюлманка.
Виж целия пост
# 20
    Някакъв страх съм развила като се стъмни трябва да съм се прибрала. Ако съм навън, когато вечe се е стъмнило, ме обзема страх, че ще ми се случи нещо лошо. Cry
Виж целия пост
# 21
Дано не се стига до там, че само с придружител да се излиза, но при каквито и да е обстоятелства, винаги трябва да си с акъла си, къде ходиш, как се държиш...
Бях чела наскоро тук за някаква майка, която докато е с бебето си се развикала на някакъв наркоман/пропадняк и той много се бил впечатлил от нейното викане... Добре, че не е решил да я прасне един път, ще й вдигне и носът и количката с бебето във въздуха.
Та и жените много трябва да внимават с поведението си и да разберат, че  сред нас живеят изроди, които са опасни за всяко дете, всяка жена... много от тях са опасни и за мъже.
Виж целия пост
# 22
Е, хайде сега, като арабките. Да не мислите, че мъжете не ги нападат? Или пък че има или е имало държава, в която няма нападения.
Това си е откакто свят светува, въпросът е да се намалят рисковете. Нощните часове винаги са били рискови, безлюдните места също. Мъже, жени, винаги е добре да са в група, ако е възможно и сетивата им да работят на 6 + спрей или друго средство, с което да са в готовност за използване.
...но пак - един удар и как ще съобрази човек къде му е спрея...
На подобно безлюдно място се носи в ръка, така човек знае къде е като му се наложи.

   Може би не знаете относно пръскането със спрей. И аз също не знаех това. Мислих, че се пръска направо в лицето, но не е така. Влязохме с майка ми в оръжеен магазин да разгледаме спрейовете. Там продавачът ни обясни, че не се пръска в лицето, а някъде около кръста. Обяснението му беше, че това е газ и бързо ще се издигне нагоре и няма да свърши работа.
Гледала съм видеа с препоръки от полицаи, те са професионалисти и ги ползват също, в очите се целят.
https://www.youtube.com/watch?v=Vwbt6BFd3dk
Виж целия пост
# 23
Повечето спрейове, които съм виждала пръскат струя течност, не е като дезодорант.
Виж целия пост
# 24
Затова моето мнение е, че трябва да се натиснат политиците и управляващите да си свършат работата из гетата и да не позволяват по улиците да се разхождат такива лабилни престъпници.
С риск да ме обява в расизъм, ако се спрат социалните помощи на тези хора, дето живеят от тях, че и детските да станат както в Англия например, и закона да се прилага еднакво строго за всички, то много от тези паразити ще се изнесат в други европейски държави дето ще живеят на помощи.
Какво е нужно от нас ли? Натиск. Натиск към управляващи и политици на всяко ниво - държавно и местно.
Иначе - спрей и страх.
И поредното изнасилване или убийство.
Виж целия пост
# 25
И оръжие, разбира се, но пак вероятността да ти го отнемат и използват срещу теб, е голяма.

Гледах някаква статистика,в която се казва, че 90 % от случаите завършват точно така (говоря нож или пистолет )
Аз лично винаги имам спрей в джоба си..
Виж целия пост
# 26
Това не са нестабилни престъпници - от гетата. Това са наследствени, закоравели престъпници.
Виж целия пост
# 27
Най-добрата защита е максимално да се избягват потенциално опасни ситуации. Винаги маршрутът трябва да се обмисля и да се избягват неоживени места, особено по тъмно. Също така и да не се правим на стожери на обществения ред и да влизаме в конфликти със забележки, крясъци и т.н.,особено ако няма други хора наоколо. Защото стигне ли се до нападение, малко неща могат да се направят. Първо винаги има момент на изненада и паника, второ и да имате нож, спрей, пистолет и подобни трябва някакво време да бъдат приведени в употреба. Нападателят няма да ви чака да си извадите ножа от чантата, а никой не ходи с нож в ръката, все пак.
Виж целия пост
# 28
Колко жени тренират по 5-6 години бокс? И да мисля, че ако някой мъж те изтресе в лицето/главата с юмрук или предмет, от тренировките ти няма да има грам смисъл.

Така е, но от друга страна, кой би тръгнал да изнасилва боксьорка, щангистка, хвърлячка на гюле. Това не са типа жени, палещи мъжкия нагон.

Брееее ама вие ме взехте за някоя супер грозница за това че съм тренирала въййй това са супер ограничени помисли чесно .  Не се смятам за супер красавица но извинете направо си е супер тъпо да твърдиш че някой не би се спрял на такова жени . И само ще добавя че с който и да съм се запознала през живота си и когато и да е станало въпрос всеки изпада в шок че имам умения и се защитавам така че няма как да прецениш кой какво може и как се защитава . + Вие за какви се помислихте че някой ще ви даде оръжие въобще то е противозаконно пхахаха. Аз в колата си имам палка до мен и полицаите за нея ми правят проблеми а вие ми говорите за пистолети и ножки Joy Joy
Joy
Виж целия пост
# 29
Kawasaki_team - нямах предвид красота, а по-скоро липса на крехка физика, лесна за обезвреждане, но щом го разбираш така, сигурно си имаш причини.

"пхахаха" и изобщо целия слаб изказ, на ниво - провинциална батка, не ти правят добра услуга, да вдигнеш имиджа на жените практикуващи мъжки спортове. И със сигурност не ги прави да изглеждат по-женствени ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия