Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На море в Турция - тема 56

  • 63 381
  • 780

Анкета

Кое е най-важно за Вас при избора Ви на хотел?

Опции:

* Гласуването приключено: пт, 15 фев 2019, 23:49
* Може да изберете максимум 10 опции.

# 765
Тъй като все повече хора предпочитат да правят самостоятелно резервацията си за хотел, реших да събера на едно място всички постове с коментари и съвети. Цитатите ги оформих като скрит текст, защото стана доста дълго, а и тепърва ще допълвам мнения от миналите теми. Има и няколко пояснения за летищата в Истанбул.

Скрит текст:
Аз също мислех да резервирам през Travel republic, но в Трип адвайзера има много лоши отзиви и това малко ме притесни.Да не се окаже,че ще останем без резервация посредата на сезона, незнам, може и да не е така!
ledi, преди да направя вече 4 резервации в Травел републик също четох във форумите за тях, но в единствената що годе по-пълна тема за агенцията в Трипадвайзър от 160 мнения има 5-6 отрицателни и 150 доволни.
Мисля, че ако за българските агенции има 160 мнения без значение в кой форум са процентите ще са обърнати. 150 отрицателни мнения, 10 положителни Simple Smile
Но това не спира никой да резервира. Лично аз имам повече доверие на една ирландска онлайн платформа с милиони клиенти от цял свят и под егидата на Емирейтс, отколкото на бълг. туроператори.
Ако искаш обаче да бъдеш абсолютно сигурна, не плащай капаро 10€, а цялата сума, след което ще получиш ваучер, ще пишеш до хотела и ще попиташ имаш ли резервация. като ти кажат да, значи всичко е ОК и спокойно ще чакаш лятото, платила ниска цена Peace
И по-рано съм го казвал и продължавам да го твърдя. За мен най-сигурната резервация е директно през хотела. Но тъй като цените тази година са зверски всеки си решава за себе си.
Щом и в руските форуми пищят зверски и искат да сменят дестинацията значи наистина е скъпо Simple Smile Joy
В допълнение за травел републик иска да отбележа, че по една от резервациите направих промяна на датите. Всяка една такава промяна се таксува 25€. След като промяната я направих с телефонен разговор с тях 25€ не ми бяха начислени. За мен лично са коректни, а пък дублиране и проблеми с резервации за активен сезон могат да се случат и в най-луксозните хотели.

.
Роже, къде я намери тази информация дали цената е за граждане на ЕС или само за Великобритания и Ирландия? Де що имаше за четене го прочетох, но това не го видях.
Марги, просто не си попаднала на хотел, при който да има рестрикции при резервациите Simple Smile.
Аз попаднах на няколко такива. Единият от тях бе Делфин би гранд, когато цената му бе ниска, сега е с 200 евро по-висока за 5те дни по НГ, които резервирах и вече няма рестрикции.
При Суено до миналата седмица нямаше ограничения, но от два дни ТР свалиха цените и се появиха ограничения. Само за ЕС. Ето виж Simple Smile:

Прав е Роже - винаги при резервация през Travel Republic, трябва да се провери в хотела дали цената не е само за жители на Ирландия и Обединеното кралство.
Това лято правих резервация за една нощ в Сиде в евтин Апарт хотел и най -добра цена ми дадоха от TR. Не се получи онлайн и реших да я направи по телефона със съпорта им.
Като разбраха, че съм от България ми казаха, че цените са само за UK и че имало два случая с българи, на които в други хотели се наложило да доплащат. Посъветваха ме да звънна в хотела да попитам дали ще я признаят. Тъй като ставаше въпрос за няколко евро резервирах през Агода.
 После на място в хотела питах дали щяха да искат доплащане , ако беше през TR. Отговорът беше - Да.

Аз резервиран през travelrepublic.ie, защото през английския ми казаха, че важи само за англичани, а през ирландския ми казаха,  че няма проблем щом сме с EU паспорти.

По принцип търсенето за хотела го правя през Триваго Simple Smile. А след това сравнявам цените с турските агенции и сайта на хотела.
Вчера Травел Републик слязоха при Суено на ценово ниво по-ниско отколкото е в сайта на хотела, и което сайта на хотела ще има само за два три дни около Нова година, затова и направих веднага резервацията. Цената е валидна за всички пътуващи които са от ЕС. Simple Smile
Мисля, че още миналата година  уточних, че основното търсене го правя през Триваго , защото по този начин обхващам не само Травел Републик, а всички които дават цени. След това триваго те препраща към сайта, който си избрал.
Когато си избера стая и я маркирам, сайта на Травел републик ме изпраща към следващата страница, където трябва да попълниш твоите данни и данните на кредитната или дебитна карта. Веднага под тях са забележките за хотелите, които ти си научила вече наизуст в частта визови разпоредби Simple Smile.
Точно там е написано ако има и някакво ограничение относно гражданството на пътуващите. Ако няма нищо написано, значи няма ограничения. След това същият текст ти излиза и във ваучера.
Сега ще ти го пусна, за да го видиш точно къде е.
Скрит текст:

Роже, видях че цената ти е в евро.
Откъде успя да я обърнеш от лири, че аз не видях такава опция на сайта на ТР ?
travelrepublic.ie - EUR
travelrepublic.co.uk - GBP


Сега взех, че се притесних с резервацията си в Травъла. Писах на хотела на имейла за потвърждение, още нямам отговор. А нали при резервация в Травъл Републик ме пита за адрес и държава. Не трябва ли да отказват резервацията ако хотела не приема граждани от определени страни?
В описанието на резервацията са описани тези ограничения и ако няма такива - не пише нищо. Роже също го беше коментирал няколко страници по-назад. Те рестрикциите са от самите хотели, TR няма отношение към тях и за това в платформата им се позволява резервация от всякъде.
Не би трябвало да има проблем при каквато и да е резервация към Турски хотел. А щом има постнати ограничения за граждани на EU(като на SUENO например) още по-добре - това означава че хептен няма грижи за БГ граждани.
Проблема може да излезе при такива дето не е упоменато нищо - като Риксос.
В съпорта на TR казват щом сте с EU паспорти няма проблем за там(и това е измислено при положение че не е упоменато), а от Rixos на колежката в по-горните постове са й казали че трябва да има UK паспорт за да има активна резервация и цени от TR. Казус, който ще изясним съвсем скоро. Това си е между TR и Rixos. Трябваше да си пише, че е само за UK. Или Rixos да са си го доизмислили впоследствие и сега трябва да отстъпят.
Вариантите според мен са два:
1. Отказват ни резервацията от TR с довод, че Риксос не ни допускат и толкова. Съответно ще го добавят чак сега към текста на хотела в сайта си.
2. Да измолят Риксос да бъдат допуснати няколкото на брой резервации на различни от UK граждани и да признаят грешката си пред тях за вече направените резервации.

Силно се надявам да стане 2то. Днес TR трябва да са пуснали запитване за конкретна наша резервация към Риксос и ще върнат мейл.

От писане към хотела на етап не платена 100% резервация и ваучер, няма смисъл, според мен. Това си е работа на TR и те трябва да изчистят нещата.

В Travelrepublic резервацията може ли да се прави с дебитна карта или искат кредитна. Пробвах да резервирам Суено Сиде директно от техния сайт с дебитна карта. Излезна ми съобщение "транзакцията неуспешна". Мисля, че проблема е във вида на картата.
Аз резервирах с дебитна без проблем. Трябваше да въведа код, който ми изпратиха на телефона.

Направих резервация през ирландския травелрепублик -> travelrepublic.ie.
На пощата получих имейл:

Thanks ХХХХХХХ, your accommodation is now confirmed
Travel Republic Booking Reference: ACM/ХХХХХХ
Lead Contact: ХХХХХХХХХХХХХХХХ
............
Rates are valid only for EU Passport holders.


Освен първоначалния депозит от 15 EUR, няколко часа по-късно направих второ плащане и получих същия имейл, с новите стойности за платена и оставаща за плащане суми. Когато платя напълно сумата и получа ваучера, ще го препратя в хотела за проверка и потвърждение.

Да не би да се опитвате да правите резервации от английския травелрепублик -> travelrepublic.co.uk, че да ви иска английско гражданство и адрес?

Направих резервация през destinia.com за ЧНГ 2019. На 27.11.2018 г. беше последното плащане и веднага ми пратиха ваучера. Препратих го на хотела да проверят резервацията. След половин час ми отговориха:

Dear ХХХХХХХХХ,

I checked your reservation, it is ok J
Looking forward to welcome you in ХХХХХХХХХХХ hotel very soon.

Kind Regards,
ХХХХХХХХ
Guest Service Agent


Да се  върнем  към  резервациите с  Travelrepublic.ie , пак  писах  на  хотела  и  ми  отговориха  че  цените  са  за граждани  на  Великобритания  и   ако  резервирам  трябва  да  доплатя  350евро,копирам  и го  пращам  на  Travelrepublic.ie и чак  сега  ми  казват  а   ми  не  може ,а преди  2  седмици  ме  убеждаваха  че  няма  да  има  проблеми, добре  тогава  а  за  други  хотели става ли  -ами  не!!!!Нека  да  се включат  и  други  с  резервация  през  Travelrepublic.ie , ще  търся  друг  вариант.
За кой хотел става на въпрос? И аз имам резервация през Травел, но хотела не работи зимата и няма как да ми отговорят. Пак започнах да се притеснявам.
 Limak  limra- казвам  защото  после  на  място  да няма  изненади.

Здравейте, да се включа с въпрос дали някой е запознат с анулирането на резервация през Travel republic?
Скрит текст:
Направих резервация  (с възможност за анулация), но впоследствие се оформи приятелска група и се насочичихме към друг хотел, за да бъдем всички заедно (пак през Travel tepublic). Когато реших да анулирам първата резервация ми излиза такса 40 евро, от които ми приспадат 15 евро и дължа 25. Така ли е и при вас? Вярно е, че не прочетох условията - моя грешка Simple Smile, но досега през booking основно съм резервирала и при анулация не съм плащала нищо.
Благодаря предварително за отговорите.
Ако е в рамките на 1 месец имаш право да я анулираш безплатно и ще ти върнат таксата 15€. Ако е изтекъл тогава дължиш 40€ за анулирането. Ако си в "месеца" се свържи със съпорта им или направо изпрати рикуест през резервацията, че искаш анулиране и те ще се свъжат с теб.
Особено ако ще правиш друга резервация през тях, не мисля че ще имаш каквито и да било проблеми.
Обаче внимавайте с избора на хотел през TR, че се оказа че цените на доста такива са си за граждани на UK само.


И за летищата
Скрит текст:
Искам да попитам Роже резервацията за Пегасус от Сабиха Гьокчен ли е?Някой наясно ли е дали Пегасус ще оперира от новото летище на Истанбул,което се открива след няколко дни?Разбрах,че тюркиш ще имат полети от новото летище,което е в европейската част и ако се пътува с кола до там се избягва минаването през целия Истанбул.За новото летище дори не се влиза в града.
Колкото до въпроса на Ivkoivan за новото летище. Пегасус ще продължават като ниско тарифна компания да летят от Сабиха Гьокчен. Продължава и строежа на двете метро линии до него.
4- та метро линия, която тръгва от Кадикьой, и част от която вече функционира и 10-та метро линия, която тръгва от Пендик.
Новото летище ще бъде официално открито на 29-ти октомври.
На 31-ви октомври ще бъде първият официален полет - до Анкара на Turkish Airlines в 11,10 часа, а обратният полет ще е в 13,30 часа.
До края на годината от новото летище ще се изпълняват по 5 полета дневно на  Turkish Airlines до Анкара, Анталия, Измир, Северен Кипър и Баку.
До 31-ви декември кода на Новото летище ще бъде ISL. След това ще остане кода на Ататюрк - IST.
До края на 2018 ще функционират и Ататюрк, и новото летище, от 1 януари ще функционира само новото.  Simple Smile

Искам да попитам Роже и Халим  как мога да стигна от гара Сиркеджи в Истанбул  до летището Сабиха Гьокчен.
Роже ти си описал придвижването от автогарата Отогар Истанбул до летището Сабиха Гьокчен но не намерих описание в форума на придвижването от гара Халкалъ – гара Сиркеджи до летище  Сабиха Гьокчен
На гара Халкалъ в Истанбул, ще ви чака безплатен автобус  който ще ви откара до гара Сиркеджи  (т.е.баш в центъра)
Ще ползвам градския транспорт, какви транспортни средства, номера и спирки ще са ми необходими за да стигна максимално бързо до летището. Ще бъда много благодарен ако приложите и някакви карти на маршрута. Информацията ще бъде много полезна и за други наши съфорумци.  Благодаря предварително.

Joniboy, много лесно се стига от Сиркеджи до Сабиха Гьокчен.
Можеш да хванеш шатъл от Тексим или от Кадикьой Аз винаги го хващам от Кадикьой, защото е по-близо до летището и така спестявам част от огромните задръствания.
Имаш два начина да стигнеш до Кадикьой. Първият е с метрото.
Качваш се на метрото  в Сиркеджи за Кадикьой. Метро станцията е на самата гара. Първата спирка след Сиркеджи ти е Юскадар, а след това Ayrılık Çeşmesi. На нея слизаш и сменяш метро линията. От Мармарай се прехвърляш на М4 за една спирка. На Кадикьой слизаш от метрото, излизаш от метро станцията и тръгваш наляво покрай брега към спирката на шатъла на Хавабус за летището. Разстоянието ти е около 500метра, като минаваш покрай спирката на феиботите и автогарата, от която тръгват десетки автобуси. На края на автогарата е спирката на Хавабус. Има табела, а и винаги има спрян поне един автобус с надпис Хавабус на него. Качваш се в автобуса и шофьорът ще ти даде билет за 10 лири.  Автобуси има на всеки половин час. За разписанието влизаш в сайта на Хавабус и ще го видиш. Пътуването трае около 1-1,15ч.
Вторият начин да стигнеш до шатъла в Кадикьой от Сиркеджи е с ферибота.
Аз почти винаги ползвам него. Качваш се на трамвая от Сиркеджи за една спирка до Еминьоню. Слизаш, пресичаш по пешеходната пътека и си на пристанището, качваш се на ферибота за Кадикьой, удобен е за качване на куфари и след 20 минути си на кея в Кадикьой, слизаш от ферибота, и пак тръгваш наляво през автогарата до спирката на шатъла. Peace

Както е казал Роже трябва да стигнете до Кадъкъой. От там може да ползвате и автобусите на градския транспорт Е10 или Е11 до летището с Истанбулкарт.

И аз да се включа с едно питане, ако решим догодина да направим София-Истанбул с автобус на Метро и от там самолет до Анталия. Автобуса на коя гара спира, за да ползвам тази връзка до Сабиха Гьокчен? Сигурно е писано, но не го намирам в бележките, които си водя. Благодаря предварително Simple Smile

Пиша съвсем прясна информация. С автобус на Метро за Бурса слизате на азиатската автогара в Истанбул. От там има шатъл до летището. / При нас се получи някакво недоразимение, което не разбрахме/ Шатълът спря на едно кръгово на 3 км от летището и ни казаха да хва7щаме такси. К/акто и да е отидахме на летището и от там Анталия.
На връщане от летището хванахме автобус Е10 до Кадъкъой/там ни беше хотела/.
Уточнение, което забравих да напиша - купихме билети отиване и връщане София-Истанбул-София. Връщането ни беше от автогара Байрампаша. Придвижването го направихме само с метрото и Мармарая. На автогарата може да си оставите багажа и да разгледате Истанбул.
Виж целия пост
# 766
В Бодрум всъщност има ли добри плажове?

До сега май всички хотели, които съм гледала там бяха с платформи и останах с впечатлението, че е предимно каменисто.
Виж целия пост
# 767
В Бодрум всъщност има ли добри плажове?

До сега май всички хотели, които съм гледала там бяха с платформи и останах с впечатлението, че е предимно каменисто.

Ако не се греша по така с пясачни плажове и плитко море e GÜMBET Region
Hа 3км от центъра на Бодрум
Другите  повечето места са скалисти но за изгледа  и  морската вода няма думи.. Simple Smile
Виж целия пост
# 768
Благодаря на Марги за полезната информация! Sueno Golf е с по-добра цена на Destinia от TR, така че мисля от там да го резервирам за началото на юни. Надявам се да няма проблеми от този сайт. А иначе за протокола ние сме били преди 4 год в Бодрум на Вог и още по- отдавна в Алва Дона, но с времето през м. Май вече мисля да не рискувам
Виж целия пост
# 769
Марго, много ти благодаря за подробния отговор. bouquet bouquet Hug
 Успях да променя почивката за юни се сега се колебая между Тюрбан, Идеал Прайм бийч и Ла бланче ризорт. Сякаш клоня към втория.  newsm78
Била съм в Тюрбан и съм разглеждала Идеал Прайм отвън. Тюрбан е много по-уединен, с по-голяма красива и озеленена територия /особено частта с вилите е сред борова гора, по която бягат катерички и е супер идилично/ . Плажът е голям и широк и няма "глад " за шезлонги. Плажът на Идеал е малък и тесен и насред шумотевицата. Хотелът е хубав/девер ми почиваха там/, но Тюрбан е класа над него.
Виж целия пост
# 770
Благодатя ри  bouquet
Виж целия пост
# 771
Благодаря на Марги за полезната информация! Sueno Golf е с по-добра цена на Destinia от TR, така че мисля от там да го резервирам за началото на юни. Надявам се да няма проблеми от този сайт. А иначе за протокола ние сме били преди 4 год в Бодрум на Вог и още по- отдавна в Алва Дона, но с времето през м. Май вече мисля да не рискувам

Aз със турско IP в този сайт виждам цена над 30 хил тл (5600 EUR) за от 01/06 7 нощувки
 нещо не е на ред Simple Smile
Виж целия пост
# 772
Помагайте с избора на хотела. Двама възрастни, пътуване със самолет, около 20 -24.05, за 7 нощувки. Хотелите които съм заделила са следните, повечето в Сиде/ искаме пясъчен плаж/. Четох отзиви в tripadvisor, снимки разглеждах, цените им са горе-долу еднакви около 1000-1200 на човек.:
Сиде:
TUI MAGIC LIFE JACARANDA  / като само в Албена холидейз е ниска цената му// и май той ми е фаворит/
SEA PLANET RESORT
CRYSTAL ADMIRAL RESORT
ARCANUS SIDE RESORT
KIRMAN HOTELS SIDEMARIN BEACH & SPA
SILENCE BEACH RESORT HOTEL
SUNIS ELITA BEACH RESORT &SPA
ALBA QUEEN RESORT
HORUS PARADISE LUXURY RESORT
STARLIGHT RESORT HOTEL
SENTIDO TURAN PRINCE

Белек:
Kirman Belazur Resort

Алания:
LONICERA RESORT & SPA
GRANADA LUXURY /  плаж почти няма, но пък ми харсева хотела/
 KIRMAN HOTELS SIDERA LUXURY & SPA5*
LONG BEACH HARMONY 5*
Виж целия пост
# 773
Здравейте,
Оглеждаме се за нашата първа почивка в Турция. Понеже ще ни е за първи път и ще сме с агенция.Двама възрастни с дете на 11год.
Период 21 или 28 юни, бюджет до 2000-2200 лв.
Моля да ме насочите към някой хубав хотел.
Бюджета не е голям и май отговарям на критериите на Кушадасъ.
Бихме искали да има някоя и друга водна пързалка, която да е атракция за детето, но не искам голям Аква парк, да има плаж и що горе разнообразна храна.Тръгване от Варна.
Приемам съвети всякакви, ако пък за този бюджет се впишем за Бодрум ще е чудесно.
Виж целия пост
# 774
Скрит текст:
Тъй като все повече хора предпочитат да правят самостоятелно резервацията си за хотел, реших да събера на едно място всички постове с коментари и съвети. Цитатите ги оформих като скрит текст, защото стана доста дълго, а и тепърва ще допълвам мнения от миналите теми. Има и няколко пояснения за летищата в Истанбул.

Скрит текст:Аз резервиран през travelrepublic.ie, защото през английския ми казаха, че важи само за англичани, а през ирландския ми казаха,  че няма проблем щом сме с EU паспорти.


Сега взех, че се притесних с резервацията си в Травъла. Писах на хотела на имейла за потвърждение, още нямам отговор. А нали при резервация в Травъл Републик ме пита за адрес и държава. Не трябва ли да отказват резервацията ако хотела не приема граждани от определени страни?
В описанието на резервацията са описани тези ограничения и ако няма такива - не пише нищо. Роже също го беше коментирал няколко страници по-назад. Те рестрикциите са от самите хотели, TR няма отношение към тях и за това в платформата им се позволява резервация от всякъде.
Не би трябвало да има проблем при каквато и да е резервация към Турски хотел. А щом има постнати ограничения за граждани на EU(като на SUENO например) още по-добре - това означава че хептен няма грижи за БГ граждани.

Проблема може да излезе при такива дето не е упоменато нищо - като Риксос.
В съпорта на TR казват щом сте с EU паспорти няма проблем за там(и това е измислено при положение че не е упоменато), а от Rixos на колежката в по-горните постове са й казали че трябва да има UK паспорт за да има активна резервация и цени от TR. Казус, който ще изясним съвсем скоро. Това си е между TR и Rixos. Трябваше да си пише, че е само за UK. Или Rixos да са си го доизмислили впоследствие и сега трябва да отстъпят.
Вариантите според мен са два:
1. Отказват ни резервацията от TR с довод, че Риксос не ни допускат и толкова. Съответно ще го добавят чак сега към текста на хотела в сайта си.
2. Да измолят Риксос да бъдат допуснати няколкото на брой резервации на различни от UK граждани и да признаят грешката си пред тях за вече направените резервации.

Силно се надявам да стане 2то. Днес TR трябва да са пуснали запитване за конкретна наша резервация към Риксос и ще върнат мейл.

От писане към хотела на етап не платена 100% резервация и ваучер, няма смисъл, според мен. Това си е работа на TR и те трябва да изчистят нещата.

В Travelrepublic резервацията може ли да се прави с дебитна карта или искат кредитна. Пробвах да резервирам Суено Сиде директно от техния сайт с дебитна карта. Излезна ми съобщение "транзакцията неуспешна". Мисля, че проблема е във вида на картата.
Аз резервирах с дебитна без проблем. Трябваше да въведа код, който ми изпратиха на телефона.


Направих резервация през ирландския травелрепублик -> travelrepublic.ie.
На пощата получих имейл:

Thanks ХХХХХХХ, your accommodation is now confirmed
Travel Republic Booking Reference: ACM/ХХХХХХ
Lead Contact: ХХХХХХХХХХХХХХХХ
............
............
Rates are valid only for EU Passport holders.


Освен първоначалния депозит от 15 EUR, няколко часа по-късно направих второ плащане и получих същия имейл, с новите стойности за платена и оставаща за плащане суми. Когато платя напълно сумата и получа ваучера, ще го препратя в хотела за проверка и потвърждение.

Да не би да се опитвате да правите резервации от английския травелрепублик -> travelrepublic.co.uk, че да ви иска английско гражданство и адрес?

Направих резервация през destinia.com за ЧНГ 2019. На 27.11.2018 г. беше последното плащане и веднага ми пратиха ваучера. Препратих го на хотела да проверят резервацията. След половин час ми отговориха:

Dear ХХХХХХХХХ,

I checked your reservation, it is ok J
Looking forward to welcome you in ХХХХХХХХХХХ hotel very soon.

Kind Regards,
ХХХХХХХХ
Guest Service Agent


Сърдечни благодарности на Росен и Ивелина (Роже и Lora), че с разказите си ме научиха как да резервирам и пътувам самостоятелно.  bouquet

Да се  върнем  към  резервациите с  Travelrepublic.ie , пак  писах  на  хотела  и  ми  отговориха  че  цените  са  за граждани  на  Великобритания  и   ако  резервирам  трябва  да  доплатя  350евро,копирам  и го  пращам  на  Travelrepublic.ie и чак  сега  ми  казват  а   ми  не  може ,а преди  2  седмици  ме  убеждаваха  че  няма  да  има  проблеми, добре  тогава  а  за  други  хотели става ли  -ами  не!!!!Нека  да  се включат  и  други  с  резервация  през  Travelrepublic.ie , ще  търся  друг  вариант.
За кой хотел става на въпрос? И аз имам резервация през Травел, но хотела не работи зимата и няма как да ми отговорят. Пак започнах да се притеснявам.
 Limak  limra- казвам  защото  после  на  място  да няма  изненади.

Здравейте, да се включа с въпрос дали някой е запознат с анулирането на резервация през Travel republic?
Скрит текст:
Направих резервация  (с възможност за анулация), но впоследствие се оформи приятелска група и се насочичихме към друг хотел, за да бъдем всички заедно (пак през Travel tepublic). Когато реших да анулирам първата резервация ми излиза такса 40 евро, от които ми приспадат 15 евро и дължа 25. Така ли е и при вас? Вярно е, че не прочетох условията - моя грешка Simple Smile, но досега през booking основно съм резервирала и при анулация не съм плащала нищо.
Благодаря предварително за отговорите.
Ако е в рамките на 1 месец имаш право да я анулираш безплатно и ще ти върнат таксата 15€. Ако е изтекъл тогава дължиш 40€ за анулирането. Ако си в "месеца" се свържи със съпорта им или направо изпрати рикуест през резервацията, че искаш анулиране и те ще се свъжат с теб.
Особено ако ще правиш друга резервация през тях, не мисля че ще имаш каквито и да било проблеми.
Обаче внимавайте с избора на хотел през TR, че се оказа че цените на доста такива са си за граждани на UK само.

И за летищата

 
Скрит текст:
Искам да попитам Роже резервацията за Пегасус от Сабиха Гьокчен ли е?Някой наясно ли е дали Пегасус ще оперира от новото летище на Истанбул,което се открива след няколко дни?Разбрах,че тюркиш ще имат полети от новото летище,което е в европейската част и ако се пътува с кола до там се избягва минаването през целия Истанбул.За новото летище дори не се влиза в града.
Колкото до въпроса на Ivkoivan за новото летище. Пегасус ще продължават като ниско тарифна компания да летят от Сабиха Гьокчен. Продължава и строежа на двете метро линии до него.
4- та метро линия, която тръгва от Кадикьой, и част от която вече функционира и 10-та метро линия, която тръгва от Пендик.
Новото летище ще бъде официално открито на 29-ти октомври.
На 31-ви октомври ще бъде първият официален полет - до Анкара на Turkish Airlines в 11,10 часа, а обратният полет ще е в 13,30 часа.
До края на годината от новото летище ще се изпълняват по 5 полета дневно на  Turkish Airlines до Анкара, Анталия, Измир, Северен Кипър и Баку.
До 31-ви декември кода на Новото летище ще бъде ISL. След това ще остане кода на Ататюрк - IST.
До края на 2018 ще функционират и Ататюрк, и новото летище, от 1 януари ще функционира само новото.  Simple Smile

Искам да попитам Роже и Халим  как мога да стигна от гара Сиркеджи в Истанбул  до летището Сабиха Гьокчен.
Роже ти си описал придвижването от автогарата Отогар Истанбул до летището Сабиха Гьокчен но не намерих описание в форума на придвижването от гара Халкалъ – гара Сиркеджи до летище  Сабиха Гьокчен
На гара Халкалъ в Истанбул, ще ви чака безплатен автобус  който ще ви откара до гара Сиркеджи  (т.е.баш в центъра)
Ще ползвам градския транспорт, какви транспортни средства, номера и спирки ще са ми необходими за да стигна максимално бързо до летището. Ще бъда много благодарен ако приложите и някакви карти на маршрута. Информацията ще бъде много полезна и за други наши съфорумци.  Благодаря предварително.

Joniboy, много лесно се стига от Сиркеджи до Сабиха Гьокчен.
Можеш да хванеш шатъл от Тексим или от Кадикьой Аз винаги го хващам от Кадикьой, защото е по-близо до летището и така спестявам част от огромните задръствания.
Имаш два начина да стигнеш до Кадикьой. Първият е с метрото.
Качваш се на метрото  в Сиркеджи за Кадикьой. Метро станцията е на самата гара. Първата спирка след Сиркеджи ти е Юскадар, а след това Ayrılık Çeşmesi. На нея слизаш и сменяш метро линията. От Мармарай се прехвърляш на М4 за една спирка. На Кадикьой слизаш от метрото, излизаш от метро станцията и тръгваш наляво покрай брега към спирката на шатъла на Хавабус за летището. Разстоянието ти е около 500метра, като минаваш покрай спирката на феиботите и автогарата, от която тръгват десетки автобуси. На края на автогарата е спирката на Хавабус. Има табела, а и винаги има спрян поне един автобус с надпис Хавабус на него. Качваш се в автобуса и шофьорът ще ти даде билет за 10 лири.  Автобуси има на всеки половин час. За разписанието влизаш в сайта на Хавабус и ще го видиш. Пътуването трае около 1-1,15ч.
Вторият начин да стигнеш до шатъла в Кадикьой от Сиркеджи е с ферибота.
Аз почти винаги ползвам него. Качваш се на трамвая от Сиркеджи за една спирка до Еминьоню. Слизаш, пресичаш по пешеходната пътека и си на пристанището, качваш се на ферибота за Кадикьой, удобен е за качване на куфари и след 20 минути си на кея в Кадикьой, слизаш от ферибота, и пак тръгваш наляво през автогарата до спирката на шатъла. Peace

Както е казал Роже трябва да стигнете до Кадъкъой. От там може да ползвате и автобусите на градския транспорт Е10 или Е11 до летището с Истанбулкарт.

И аз да се включа с едно питане, ако решим догодина да направим София-Истанбул с автобус на Метро и от там самолет до Анталия. Автобуса на коя гара спира, за да ползвам тази връзка до Сабиха Гьокчен? Сигурно е писано, но не го намирам в бележките, които си водя. Благодаря предварително Simple Smile

Пиша съвсем прясна информация. С автобус на Метро за Бурса слизате на азиатската автогара в Истанбул. От там има шатъл до летището. / При нас се получи някакво недоразимение, което не разбрахме/ Шатълът спря на едно кръгово на 3 км от летището и ни казаха да хва7щаме такси. К/акто и да е отидахме на летището и от там Анталия.
На връщане от летището хванахме автобус Е10 до Кадъкъой/там ни беше хотела/.
Уточнение, което забравих да напиша - купихме билети отиване и връщане София-Истанбул-София. Връщането ни беше от автогара Байрампаша. Придвижването го направихме само с метрото и Мармарая. На автогарата може да си оставите багажа и да разгледате Истанбул.

Марги, ти си слънчице! Благодаря!
Виж целия пост
# 775
Здравейте, някой почивал ли е в хотел Eftalya Ocean в Алания? Имате ли отзиви за хотела?
Виж целия пост
# 776
Здравейте!  Моля за съвет -колебаем се между Rixos Sungate и Rixos Premium Tekirova?  Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 777
Скачайте в НОВАТА ТЕМА, че ще ни заключат!


Последните 3-4 поста, съдържащи въпроси, ще си позволя да копирам, за да не се загубят.
Виж целия пост
# 778

Добре ли е  500 лв. за 7 дни Ол инклузив в Monte Carlo Alanyia 4+* хотел с автобусен транспорт в цената за Великденска почивка   от 28 април - 4 май?  

Как е хотела....


Тука има няколко отзиви за хотела
виж ги с превод..

https://www.tatilsepeti.com/monte-carlo-hotel?ara=oda:1;tarih:28 … 5.2019;click:true

https://www


Мерсиии!   Златен си!

Сигурно помниш че аз пия само бира.....гледам че пише на ол инклузив предлагат местна бира неограничени количества....това значи Ефес  наливна нали???   или някаква по гадна ще - няма да е Ефес?
Виж целия пост
# 779

..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия