Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

КГБ = Клуб на Готините Баби - 192.

  • 23 020
  • 573
# 555
Хули, в една тавичка няколко сърмички и чуЖки за тебе.
А либето боб т.е. фасоль яде ли?
В крайна сметка, направи му каквото обича!
Баничка,питка ,ако е по тестените изделия.
У дома ако правим питка,то е мая.
Не понасям тесто със сода или бакпулвери разни.

Аз замесих ваниловити кранайчета.
Чакат ме в хладилника.
Малката щерка ме гризе😊 всяка година за меденки.
Замесихме.От там мрън,мрън че съм нямала коледни формички.
Дааа, ама се оказа че съм купила и забравила😀😀
Сегя имаме елени,звезди,човечета и
т .н.
Уж ще ги украсянаме.
Сега пием кафе и само препитва-изпуши ли си скапаната цигара,че да печем другите сладки😊

Маринчице,не се предавай на някакво време да ти командва настроението!❤😘

Фло, палачинките са нещото което не умея.И яйца на очи.
От три -две ги пукам😀😁😁
Виж целия пост
# 556
Хули, направи на човека това,  което обича да яде.
Нали на масата ще има и от традиционите неща.
А и едва ли е постил 40 дни, че сега да не смее да си хапне любимото.
У нас само аз ям лозови сърми. Ами правя си понякога с наразани лозови листа, малко ориз и кайма в малка тавичка. Пл. само го опитва.
Фло, ошафа и преди с Ани, и сега си го хапвам сама. Но го обогатявам със стафиди, сушени сливи или кайсии.
Разходих се днес по слънцето, добре ми дойде.
Виж целия пост
# 557
Телеграфно от телефона да благодаря сърдечно за красивити и позитивни пожелания, с които ме дарихте, мили приятелки! То скоро ще приемам такива и за ИД, та да не ги сливам 2 в 1 😉 Имам си няколко дневни гости и нета ми е мираж. Прочетох 4 страници с пожелания, стихотворения, гозби, рецепти, артистични прояви и т.н. Нека все така да има празници и хубави събития в ежедневието ни.
Виж целия пост
# 558
Ето ме и мен. Днес приготвих баклавата и меденките за Коледа. Поукрасих още малко.


Вчера като дойдохме на вилата в снега в двора имаше следи от лапичките на зайче.


Маринка, какво правиш с нахут? Имам един буркан и не знам какво да направя.
Виж целия пост
# 559
Хули, моята рецепта за фасул на фурна. Моите го предпочитат пред всички други традиционни ястия. Винаги става вкусен.
 
Скрит текст:
Половинка стар фасул накисвам предната вечер.  Сутринта го измивам и слагам да заври в студена вода. Изхвърлям водата. После пак повтарям завирането със студена вода. Изцеждам го.
След това  слагам фасула в херметическата, нарязвам  моркови и глава кромид лук, наливам вода -достатъчно, но да не става прекалено чорбяв, а средна гъстота.   Варя 40-45 мин. Правя запръжка: олио, лук, 2 печени червени чушки на дребно, 3  скилидки чесън на дребно, червен пипер, малка купичка домати от буркан. Добавям от фасула. Бъркам и изсипвам в цялото количество. Ръся сол, сухи чубрица и джоджен. Разбърквам. Изсипвам в тава и запичам във фурната за 30 мин, на 180 градуса.

Момичета, прочетох ви, ама нещо ме боли главата на темето отдясно, особено при навеждане. Отивам за млякото и после ще си лягам.  Лека нощ!
Виж целия пост
# 560
Байрактарке,  bg, само щом те прочетох и първото, което ми мина през главата беше - Клин чорба. Такова "злояд Игнат" дали ще яде? newsm78 Ако и на това се мръщи - сложи му суа леба и люта пипера. Белким му се услади Mr. Green А ти защо да не си сготвиш няколко сармички, няколко чуЖки, малко бобец-ей тъй, за адет. Днес направих боба, сега ще направя тиквеника, и ще залея баклавата. А за пръв път на мястото на ошафа сварих жито. АЙША и аз така го "облагородявам" този компот, както и ти. Все още се чудя, дали да не направя малко, за да не умрем от глад Rolling Eyes
И накрая една философска мисъл, изречена от Лудвиг Фойербах: Човек е това, с което се храни! Simple Smile
Виж целия пост
# 561
Фойербах не беше ли див материалист?
Пък ние с Маринка - зависими от светлината, от слънчицето.
Леле, днес кой ли не мина през къщи. Даже и майстор. Защото снощи се опитах да се самоубия като поправях жичките на едни лампички за елха, а те гръмнаха в ръцете ми и ме почерниха цялата.
Та от всичките запланувани приготовления втасах да оправя зелевите листа и да накисна боба - велико, титанично дело! Simple Smile))
Моята покойна леля слагаше на ошафа един разрязан портокал, който вадеше на края и 1-2 карамфилчета - беше превъзходен! Дали правилно си спомням???
Виж целия пост
# 562

Пипи, големи красоти си сътворила. И стил, и класа, евала!  Heart Eyes

Нахутът много го обичам аз. Правя какво ли не. Но, конкретно за Бъдни вечер - салата с печени чушки и хумус. Аз си купувам нахут варя го и после го приготвям. Ето ти рецептите.

Скрит текст:
САЛАТА С НАХУТ

Необходими съставки: нахут - 200 г, домати - 1 среден, чушки - 2-3 печени, белени червени, магданоз - 1/3 връзка, лук - 1 малка глава, сол - на вкус, черен пипер, кимион - 1 к.л., зехтин - 4 - 5 с.л., оцет - 1-2 с.л. или сок от 1/2 лимон.

Начин на приготвяне: Нахутът се сипва в купа и се добавят нарязаните на ситни парченца лук, домат, чушка и накълцан магданоз. Обърква се и се ръсят с подправките.. Накрая се овкусявя с оцет/лимонов сок и зехтин и пак бърка. Салатата се оставя да престои.


ХУМУС

Необходими продукти: 400 г сварен нахут от консерва, 2 с. л. сусамов тахан, сокът от 1 лимон, 2 скилидки чесън, 100 мл зехтин , сол на вкус

Начин на приготвяне:  Нахутът се смила в  кухненски робот. Добавят се сусамовия тахан, лимоновият сок, намачканите скилидки чесън, овкусява се със сол и се разбива добре. Постепенно на части се налива зехтинът и се разбива, докато зехтинът се поеме от сместа.

Здравче, внимавай с тия китайски ментета-светлинки! Навремето едни такива светлинки накараха зет ми (мъжът на сестра ми) да подскача ръченица (слаб ток го разтресе). И, слава Богу му се размина.

А Слънцето се е  родило вчера и няма сили днес, но затова пък Луната е пълна и ясна. Зимното слънцестоене беше снощи. Ще го почакаме, Здраве, хубавото слънчице.  Heart Eyes

Мери, хубаво е да ти е пълна къщата с дечурлигите и да им се радвате. Тъкмо пълно почивка от нета.

Лека ви нощ!






Виж целия пост
# 563
Ако си мислите, че съм легнала , заради главобола, не съм. Такава велика муня съм, че думи нямам!
Скрит текст:
Нали ви казах, че ще ходя за мляко. Взех го, сложих го вън на газовия да го варя, както всяка събота. Влязох и реших да направя тиквенико-зелника. Тиквата и зелето бяха  задушени и готови.  Приготвих другите неща почнах баницата и напълно забравям за млякото. Направих баницата, сложих да я пека. Отварям един шкаф, виждам бурканите, в които квася млякото и се сещам за него. Тичам вън, а то половината  изкипяло и масата, на който е котлонът, и под нея - всичко в мляко.  От 5 литра, останало  не повече от 3 л. Чистих  половин час. Сещам се за тавата във фурната. Тичам вътре и  на косъм баницата да прегори.
Другата днешна мунщина. Ходих до магазинчето за орехи, взех си ги в ръката и казах , че искам и маргарин . Платих. Да, ама продавачката  на другия щанд ме заговори и аз си тръгнах без да си взема маргарина от другата продавачка. След мен имаше клиент и  явно си е отишъл с моя маргарин, защото продавачката вероято не го е видяла. Постоянно има клиенти, мен ли да гледа.
Смейте ми се! Има за какво. По нашия край на такива като мен  им викат Пляса Вакарелска.
Виж целия пост
# 564
Хихихи, и Пляса Вакарелска ми харесва, и Муня. И двете ми прилягат екстра, та даже ми лепнат. Ех КАГ, не само ти три до забрава. Изпращам се чедата - Йойо Футболиста вилня из къщи с някаква топка. И що да видя! В кухнята на един шкаф бабин сладък успял да прекатури един отхлупен тлъст пилешки бульон и едно шише с ягодов сироп. Двете се смесили и потекли зад шкафа. Някой от вас да е търкал смес от мазен бульон и лепкав шекерен сироп?
Е хайде, колкото можах - можах. Утре повече. В кревата.
Виж целия пост
# 565
Здравке, напръскай мръсотийката с обезмаслител.
Утре по-лесно ще я почистиш.
Виж целия пост
# 566
КАГ, какво да ти се смея, когато аз съм съща Блейка Заспалова.
Фло, сега е времето на търговците. По празниците - " Скубят живи патки".
Хули,  ще ти е лесно, ако сготвиш това, което е любимо на мистър Каприз.
Ошаф не правя, защото със свеки само ядем и после се хвърля.То няма да приготвям много. Както всеки друг ден. Традиция, традиция и направо се освинваме, и няколко дни след празника дояждане. Няма да си го причиня. Миналата година много се харесах и ще се повторя пак.
Маринка,  вдигна ми тонуса с поста си днес във ФБ. 
Пипи, имали сте пухкавелче на гости. Страхливо зайче пазач.
Виж целия пост
# 567
И аз съм добре.Забравила съм 5-6 сладки ,последните останали  и метнати в печката на дърва ,да се  пекат или съхнат ,не  е ясно.От жаравата да ползват  и после за котката.Паля печката и по едно време се сещам за фурната ,отворих,вкарах въздух и като лумна пламък , бързо мятам кърпи отгоре ,не  вдигна пушек, чист огън си беше ,с други кърпи изнасям навън тавата  и като се връщам гледам на забавен кадър ,и мигам.Стъклото на фурната сякаш тече на малки стъкълца в едно пластмасово от сирене  с въглища и го топи,огнено стъкло.Добре че имат резервни стъкла ,че  щях да гледам  печката  с яд , то  че няма как фурна да ползвам.Всички сме  шемети , заедно  прещракваме, ама готино.Все си проверявам какво правя ,кранове ,огън , лампи ,  и все има нещо  да оттича.Похвалих е КАГ да има компания.
А моя гост изчезва внезапно ,не искаше да готвя утре ,оял се вече , постно иска  и изведнъж се направи че го викат и  тръгва ,няма да се засекат с другите гости.Спирам подготовки , каквото  е, остава да намажа френска селска ,блатовете готови , у сметаната и тя в хладилника, остава да довърша за гостите ,на 25 вероятно ще са тук.И така се свива моето въодушевление от сладкарството.Нямаше да я правя тази торта ако знаех.
Виж целия пост
# 568

           

  Ами аз нищо не съм забравяла, защото и нищо не съм правила! Embarassed Дори не съм украсила и елхичка, че ме е страх от кучката - ще събори всичко #2gunfire
Виж целия пост
# 569
Борянка, ти май изтрепа рибата сред всички ни шматарочки, по Джили. С втечненото огнено стъкло. То май бие и онази КОЛЕЖКА дето беше загорила тенджера със супа ли беше, вода ли беше...
Разбрах защо ми се губят постовете. Като свърша - траквам весело "ентър", обръщам се и продължавам бодро нататък. А то трябвало да се тракне "публикувай". Огнено стъкло, а?
И Яжка е сред шампионите, дето на излизане на прага си попипва дупето дали е облекла полата.
Маринка, слънчицееее!
Айша, ти пък отново си шампион по разум и практичност. Мерси! Ей сега отивам за обезмаслител. Няма да ми е излишен. Поздрави на батко Пламен!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия