Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 15

  • 90 786
  • 744
# 225
Виж целия пост
# 226
Моят зет германеца ги обожава тези сандвичи Тайне, даже ги е кръстил Принц, щото Принцеси му казах че са сандвичите с кайма. И като им гостувам все Принцове иска да му пека за закуска, естествено и лозови сармички за обяд де Simple Smile
Виж целия пост
# 227
Моят зет германеца ги обожава тези сандвичи Тайне, даже ги е кръстил Принц, щото Принцеси му казах че са сандвичите с кайма. И като им гостувам все Принцове иска да му пека за закуска, естествено и лозови сармички за обяд де Simple Smile
Чужденците харесват нашите простички храни. Приятелят на дъщерята (италианец от Белгия) много хареса юфка със запържено сирене в масло.И гаджето на сина, белгийка, обожава всичко българско, особено лозови сармички. Е, без шкембе чорба и боза.

Един винен кебап с преварен ориз. Embarassed

Виж целия пост
# 228
Добър вечер Hug Днес  у дома сме на пържена рибка, пържени картофи и мезета за ракийката!
Наздраве Wink




Виж целия пост
# 229
Телешко варено което ще се яде и утре
Лампата в кухнята е вече угасена и кой ял-ял


Виж целия пост
# 230
Мнооого мързеливо тази вечер (едно кьопоолу само забърках- другото просто го нарязах Stuck Out Tongue Winking Eye)

Виж целия пост
# 231
Вкусотии след вкусотии,мммм 🍴👏
У нас:


Виж целия пост
# 232
 ей, Ани, подсещаш ме за кьопоолу от кога ми се яде Simple Smile
Пиле по ловджийски при нас имаше  http://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post.html


Виж целия пост
# 233
    Мляс, мляс. Чак тук усещам уханието на гозбите и печивата ви. 🌺🌺🌺

    Снощи едно пилешко месо с ориз и индийски подправки. С него имаше броколи с лимон и млечна салата.







  За довечера направих една гъста зеленчукова супа с картофи и киноа. Има и любимите ми гъби “Портабело” на тиган. Ще има и голяма салата с домати и авокадо, и една малка с айсберг, лук и авокадо за малчо (всеки ден иска такава). Ако ММ се намуси на постното, ще пръжна и малко бекон. 



Виж целия пост
# 234
Утре качвам рецепти и ще ги имате до момента всички, чакат ме още, ама друг път, не сега,  но тези дни.  Много се уморих.
Коледни бисквити с боровинки, портокал и бели шоколадови капки.
Не мога да кажа кои са по-добри и двата вида са разкошни, но едните,  нали ги направих във форма, въпреки че те не са за форма аз си го допълних,  и са по-красиви, но вкусово са много добри.





Скрит текст:

И още едни завъртях - Маслени сладки Krumiri за тях има малка история, която аз съм преписала, разбира се, но е много приятна , така за информация от къде идват и защо идват. Ще го напиша там където качвам рецептите си, за да не заемам цялата страница при вас, който иска ще го прочете. Но с една дума това са" мустаците" на Victos Emanuel Втори





Гъби Портобело направо си умирам за тях, рядко се намират у нас. Жалко.


Виж целия пост
# 235
пилешка супа, от миналата седмица
едни малко грозни, но вкусни кренвиршки
саладка и месце, но не за настанилия се господин. 😂😁
Виж целия пост
# 236
Питки Пиде на Гуинет, но при мен е питка.
Страхотна рецепта! Винаги става!
Тавата й стана тясна 😂






И начупена, изпекла се е отлично! Доволна съм.



Май не се вижда добре, как е изпечена.
Виж целия пост
# 237
Много хубави ястия сте сготвили! Някъде видях пилешка яхния с грах-ще я готвя довечера, заразих се!
Ето рецептата за Шир пеера, някой ме попита:1 чаена чаша захар и една чаена чаша вода се завират на котлона и врат около 15 минути. Разбърква се отвреме-навреме. Получава се леко лепкава захарна течност. Когато стане готова се прибавя една лъжица (аз слагам малко повече) розова вода.

В голяма купа се слагат 2 чаени чаши мляко на прах, една чаена чаша счукани орехи и една супена лъжица с връх кардамом. Малко по малко се прибавя от захарната течност, и се бърка, трябва да стане твърд,  много лепкава маса, която трудно се маха от лъжицата. Водата наистина малко по малко се прибавя защото дойде ли множко, става прекалено меко всичко  и не се получава. Обикновено на мен не ми отива всичката вода за тази смес, остава малко от нея.
Една малка тавичка или пластмасова плитка чиния се покрива с прозрачно фолио и се намачква тази млечна маса вътре, като се притиска към дъното и се изравнява. Лепка доста, аз я намачквам с пластмасовата джаджа за заглаждане на фондан, или с навлажнена ръка. Отгоре се слагат смлени или начукани пистации и се притискат да залепнат хубаво. Слага се за няколко часа във фризера. След което се изважда и се нарязва на ромбове. Това е. Има из "youtube" доста нагледен материал за този десерт, ако не съм обяснила както трябва. Лесен е!
Виж целия пост
# 238
много сложно ми звучи, но и много интересно.
ако довечера намеря мляко на прах в кварталните магазинчета ще опитам Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 239
Вкъщи кипи ремонт и аз да допринеса с нещо, а именно топла баница Simple Smile


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия