Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С коледна сурвачка ОКТОМВРИйче прави смела крачка! - Тема 14

  • 27 741
  • 742

Анкета

Заглавие за следващата тема

Опции:

# 30
Неизвестна, бързо да оздравява малкият!

И аз съм доволна от 1ДКК. Въпреки че бяха диагностицирали голямата с пневмония, която после се оказа, че не е пневмония, но все пак беше прегледана от педиатър, не от тясноспециализиран пулмолог. Хубавото там е, че пускат изследвания, а не си играят на онче-бонче. Минус - цената, след като се преместиха на България.

Друга възможност е в Токуда.
Виж целия пост
# 31
И моят син беше прегледан от педиатър, не съм търсила пулмолог. Но си личеше адекватността и бързите мерки. Не му пускаха изследвания, той не вдига температура вече.
Виж целия пост
# 32
В такава ситуация се извежда на балкона, за да се свие от студеното оттока. Аз бих отишла (и там бяхме) в пулмологията, която е само за деца. Д-р Исаев е завеждащ отделението и един от най-добрите пулмолози. Ако не сте за болница-няма да ви го предложат, както на нас. На малкия веднага му биха урбазон, за да се свие оттока и понякога не става само с извеждане на балкона или пара... веднага трябва да се чуе и ако чуват шум или свиркане си е за болница, децата много бързо се усложняват и трябва нонстоп да се слушат дробчета. Малкият в болницата се влоши, ако бяха ни изписали когато исках щеше да се влоши вкъщи...Затова наистина трябва адекватно лечение и само инхалациите спасяват ларингит и бронхиолит, той не е пил АБ и въобще не е ставало дума и оздравя . Дано бързо му мине.
Виж целия пост
# 33
Алекс, той как е сега?
Днес дребен диша много по-добре. Още е с пресипнал глас, но не очаквам чудеса от две инхалации. Мога да се похваля, че спа 12ч, но го отдавам на Ксизала Joy .
В тази връзка, какви инхалатори ползвате? Има ли безшумни? Взех пингвина на Унимарк, но страшно бръмчи..
Виж целия пост
# 34
Благодаря ви много,хубаво е да се знае ,ако трябва да се тръгне спешно на някаде,да се знае на къде,дано не ни се налага де.
Разбрахте ли ,че правителствена ще става детска държавна болница със всякакви лекари,според мен е супер.
Иначе инхалатор имаме омрон,от много време,за мен си е шумен,незнам дали има по безшумни ,но мисля,че нашият е само за лекарства,а има други който мисля за и за масла...,но някой по запознат да каже.Иначе нашият май се води хубав
Виж целия пост
# 35
Неизвестна, при него е било ясно какво му е, предполагам затова не са му пуснали изследвания. С голямата обаче обикновено не е ясно вирус ли е, бактериална инфекция ли е, та даже и тест за грип са ѝ пускали.
Виж целия пост
# 36
Значи, момичета, ако получи такъв пристъп как действаме веднага? Инхалация с пулмикорт? На терасата да подиша въздух или в банята на течаща вода ли?
Виж целия пост
# 37
Пулмикорт е кортикостероид и е доста силно лекарство, не бих го давала без да е изписан от лекар. При спазъм бих извела на терасата за 5-10 минути и оттам на лекар.
Виж целия пост
# 38
Всички лекари са ми казвали на терасата на студен въздух точно за да спадне оттока. През това време аз извиках бърза помощ и по телефона ме насочиха накъде да тръгнем. Бият урбазон, преглеждат и пускат инхалация или с пулмикорт, или с вентолин. Обикновено пристъпите са през нощта и се израстват до 7 години и рядко приключват само с един. Аз като малка съм била същата.
Виж целия пост
# 39
Аз не съм имала такива пристъпи, нито ММ, за дребен да не говорим. Но да, аз също инстинктивно го изкарах на терасата, въпреки че баща му щеше да ме линчува.
Виж целия пост
# 40
Ехо,значи пулмикорт е за Гърло,при ларингит,а вентолина е за хриповете и свиркане на дробовете. Нищо няма да му стане на малкия ако направите една инхалации с пулмикорт ако получи спазъм,но после си го заведете на лекар. АБ неизвестна и аз ти казах че няма да го оправи. Без инхалации никъв шанс. ДКК са точно толкова добри колкото и детската Педиатрия,само че в Педиатрията те приемат по здравна каса. Ако имате опит и инахалатор в къщи никой няма да ви задържи освен ако положението не е супер много тежко. Просто като видят още неориентирани майки с първо дете и предпочитат да ги наблюдават. Алекс,при вас щом са били урбазон значи е било доста сериозно. Аз с Големия какви ситуации съм имала с тия бронхиолит направо не искам да си спомням. Подкрепям Попи за изследванията. Добри са в ДКК-то и даже по-добри отколкото в Педиатрията точно за вируси и бактерии инф. Имат си процедури следват ги и не пропускат нищо.
Виж целия пост
# 41
Да, очарована съм. Дано не се налага, но пак бих отишла при нужда.
Виж целия пост
# 42
Момичета,извинявайте...ама да попитам,отоци по тялото,по лицето...направо ме шашнахте съвсем... Аз ще откача сигурно ако стане нещо такова...
Да ви попитам,утре мислим да ходим за годишните изследвания ,вие нахраните ли дребчовци или гладен да го водим?
Виж целия пост
# 43
Може да е нахранено детето
Виж целия пост
# 44
Няма проблем да е яло детето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия