Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Университети във Франция

  • 11 534
  • 148
# 135
Elan,
В Париж ли наехте общежитие? Може ли малко повече информация.
Има Икеа на La Madeleine, в центъра на Париж.
За банките задължително посетете 2-3, за да сравните условията, взима се предварително час за среща по телефона. Обадете се в клона, който е най-близко до адреса ви.
Ние имаме сметка в Сосиете Женерал и в Crédit Agricole Brie Picardie.
Всичко е много индивидуално, но на мен 2-рата повече ми допада, заради личния банков съветник. Със съветника може да се уговарят специални условия ( или извънредни ситуации) и е много важно да ви допадне за общуване.

Виж целия пост
# 136
Общежитието е на Порт д'Итали от страната н а Кремлин. Не споделям за него защото успяхме с помощ от познат и не искам да подвеждам никого. Кандидатствахме в над 20 и получихме откази от повечето. В началото на август от едно, за което кандидатствахме през май получихме писмо, че евентуално могат да разгледат документите ни.
В Икеата на Мадлените нямаше почти нищо от по евтините неща в каталога им. Ходихме в едно градче на юг, не го помня как се казва. От там купихме неща, но най-много от л'еклерк и ушан. Ушан в Кремлин е огромен, а в л'еклерк ходихме в сент уан.
Ще ходи утре в Сосиете и после в СА. И с двете училището има договор. Аз лично предпочитам да нямам вземане даване със служители. Предпочитам всичко да става онлайн. По мои наблюдения дъщеря ми също, но ще и подам тази информация и тя да си реши.
За картата за транспорта -побързайте, направи я онлайн,като е нужен френски тел номер. Тя е дала на колега защото няма още, защото няма сметка и са и казали след 10 раб. Дни. Направи си и карта за велиб и днес ги е ползвала. Тежичко било, но ще свикне. Не е карала колело от 5-6 години.
Виж целия пост
# 137
Да, мерси.
Аз събирам информация за една приятелка, на коята синът ще кандидатства от януари, за следващата уч. година. Понеже нищичко не знам за общежитията в Париж.
В Maison du monde има много хубави неща като мебели, естествено когато има намаления.
Виж целия пост
# 138
За Крус е много трудно да се вредиш,по-лесно е за магистратура и пак си трябва страшен късмет,частните Хелло ако можете да му сте гарант най-добре.Иначе,както е казала Елан, си е адски адски трудно и винаги ще предпочетат някой с гарант,а кандидати обикновено не липсват.Имае навремето като учех варианти с банка гарант,но дали и как работи все още - не знам.
Виж целия пост
# 139
За гарант - Визал. Става за 5 мин. онлайн до 800евро. Бяха ни изпратили от една асоциация, в която беше в листа на чакащите, да подадем документи в друго тяхно общежитие за разглеждане, ако искаме и т.к. имейла беше циркулярен видяхме на колко човека са го изпратили. След 80-тия спрях да ги броя, а бяхме подали през май.
Колега на дъщеря ми французин с двама гаранти си намери квартира в 11-ти за 800евро без ток и вода - 13м2.
Имайте предвид и че имате право на КАФ- помощи за жилище. Различни за различните видове настаняване и съответно наеми.
За Крус трябва да имаш френска банкова сметка за да можеш изобщо да подадеш досие.
Виж целия пост
# 140
Елан,за КРУС и сметката навремето не беше така.Аз нямах все още френска,но си подадох.
Колегата бива,щом е искал Париж,това са цените.Ток на частно почти никога не влиза в наема,плаща се отделно.Водата е странно,сигурно става въпрос за топлата вода и отоплението.
С това Визал става ли иначе?Предполагам в КРУС се приема,но на частно?
Виж целия пост
# 141
Ние сме с Визал. В частните квартири, някои собственици на го приемат, други - да.
За Крус и сметката е сигурно - не можеш да валидираш досие без сметка. Получихме имейл, че не може. А като нямаши адрес няма как да имаш сметка.
Щерката се обади току що, че си е записала час в Сосиете за утре, а в Агрикол са я приели веднага и са и обяснили за младежка сметка. Служителката и е казала че щом ще ходи в Сосиете сигурно ще си направи там, защото условията им били по-добри.
Казала, че с май ще има проблем с договора за наем и искала някакъв друг документ, но нещо не се разбрали. Може би трябва адресна регистрация от общината? Казах и да пита в общежитието или утре в другата банка ще види какво ще стане.
П.П. ходила до посолството, някакъв мъж още на вратата типично по български я питал какво иска и и казал да се обърне към френските власти, че това не касае България и не я пуснал дори да влезе. А тя попитала дали може някой да и обясни дали и трябва адресна регистрация и за здравното осигуряване и изобщо за здравеопазването ккак стоят нещата. После звъннала на някакъв тел за въпроси и дамата на тел. И обяснила че няма нужда да ходи защото няма да и помогнат и не знаят, но тя подробно и обяснила нещата.

Който не е тръгнал още за Франция, извадете си от общината акт за раждане, издават три езични и няма нужда да се превеждат. Трябват за подаване на документи за КАФ.
Виж целия пост
# 142
Здравейте, може ли да ми обясните каква е процедурата за създаване на френски номер? Има ли възможност за закупуване на ваучер без обвързване с договор, какви мобилни оператори бихте препоръчали и какви са условията им. Възможно ли е да си направиш номер без да имаш сметка е банка, коя банка бихте препоръчали, къде мога да видя условията й, кои са необходимите документи, трябва ли да бъдат оригинални/ преведени, каква е самата процедура.
Относно тези декларации в НАП- задължителни ли са, какво е точното им наименование и какви документи се прилагат?
Благодаря!
Виж целия пост
# 143
Започна кандидат-студентската кампания за 2020 година. Parcursup е отворен. Напомням за всички интересуващи се, не че който има намерение да кандидатства не знае.
Напомням и че има такава тема, в която можете да се "срещнете" със съратници и съмишленици и да си помагате.
Късмет на децата желая. 
Виж целия пост
# 144
Дъщеря ми най-вероятно ще кандидатства във Франция догодина, но ме интересува може ли още сега да си направи акаунт в паркур, за да разгледа и да се ориентира кое как?
Виж целия пост
# 145
Бат,би трябвало да може,но проверете дали профилът е уникален - да не може да се запише пак,защото иначе ще й се изяде преумуществото на сега завършваща.
Виж целия пост
# 146
Упражнението е безмислено. Т.к. може спокойно да разглежда и без профил. В профила трябва да си попълва документите,всичко друго се вижда и иначе. Това първо и второ всяка година има някакви промени.
Виж целия пост
# 147
Здравейте и от мен. Айде дойде момента и на нашето кандидатстване Simple Smile . Девойката вече си попълни част от нещата в Паркура. Чакаме да свърши грипната ваканция, че да вземе академичната справка.

Двата най- желани университета са в Париж, а след това Страсбург.
Виж целия пост
# 148
Аз за вас, Ян@ нямам никакви притеснения Kissing Heart. Ако искаш пиши какво последно избрахте. Да си напише сега едно страхотно мотивационно и сте готови.
Някой от първокурсниците пуснал ли е документи за стипендия от Крус?
И случайни да е имал близки срещи със здравната система?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия