Искам да кажа ... (154) през януари 2019

  • 230 985
  • 5 432
# 3 045
Заради никът на този потребител, ходих да чета за Ефектът на Мьосбауер. Да знам, че съм смахната.  Mr. Green

И разбра ли го JoyJoyJoy

Ба, ще го разбере. Стигнах до второто изречение и се отказах да чета. Все едно на патагонски пише.

Аз името едва прочитам, вие за ядрена физика ще говорите...

Тъй да ми се спи, начи, каква съм такава, смотана не знам...

И ми се дояде нещо тестено! Престанете! Говорете си за гювечи, тиквички, спанаци разни...
Виж целия пост
# 3 046
Козунаците на Белинда с все с мъжка мая замесени.....
JoyJoyJoy Мари, страхотно чувство за хумор имаш. Hug
Не е ли рано за рецепти за козунаци. С тях по към Великден ми се види да напълним темата...Joy Joy Още не сме дояли баклавите...Joy Hug

Няма рано.....днес в един магазин за бельо бански бяха наредили...нова колекция
Виж целия пост
# 3 047
Казахте, че гледате да взимате яйца, меса и млечни продукти от производители. Как точно сте сигурни, че продукта е годен за консумация?
Виж целия пост
# 3 048

Не е ли рано за рецепти за козунаци. С тях по към Великден ми се види да напълним темата...Joy Joy Още не сме дояли баклавите...Joy Hug

Няма рано.....днес в един магазин за бельо бански бяха наредили...нова колекция
А, то с тия баклави, баници и тестени...., май за банските съвсем още е рано... JoyJoyJoy
Виж целия пост
# 3 049
Обикновено рядко се появяват нови потребители точно тук, сега пък двама...

И друг път е имало нашествие.
Виж целия пост
# 3 050
А, то с тия баклави, баници и тестени...., май за банските съвсем още е рано... JoyJoyJoy
Тц! Таман навреме си е, един вид мотивация да ваем фигури Simple Smile.
Виж целия пост
# 3 051
Лина, гаранция няма, надяваш се да е читава продукцията.
И на съвестта на производителя, разбира се....
Виж целия пост
# 3 052
Казахте, че гледате да взимате яйца, меса и млечни продукти от производители. Как точно сте сигурни, че продукта е годен за консумация?

Никак и изобщо не съм сигурна аз. Обаче вкусът на домашно гледано прасе/агне/пиле и вкусът на купешките такива са ми несравними, та риск. 
Виж целия пост
# 3 053
Преди няколко години се обзаведох с хлебопекарна, Мулинекс с две бъркалки. От тогава не само, че не купуваме хляб, но и всякакви тестени извращения се впуснах да правя...а и ги обичам и се оказа приятно и занимателно. Нея я пускам  да меси и втасва тестото, действия отнемащи време и блъскане, и следва оформяне и сплитане на било то тутманици, месеници, пити, козунаци, разни видове закуски...което се оказа мноу приятно занимание...(ква кръв ми приляха в болницата... както е тръгнало, страх ме е само да не си разваля походката...)
И за никакво тесто не спазвам точни рецепти вече. Въпрос на навик е. Като приготвям тестото - за каквото и да е - слагам на око около 250мл.течност, +1яйце, олио около 3 с.л., сол 1 ч.л. 1/2ч.л. оцет , отгоре брашното на око...около 500гр. наливам разтворената в  50-80мл. хладка вода и 1ч.л. захар мая и пускам да меси, като наблюдавам докато се получи хомогенна смес - да не маже под бъркалките!!!! За целта, ако трябва добавям по малко течност или брашно, от каквото има нужда. Тестото иска да го ухажваш, душа да му дадеш... и си излиза готово втасало.
Виж целия пост
# 3 054
Пускайте палците, моята манипулация мина и замина. Хванат навреме проблем, половин проблем. Профилактика му е майката.


Аз името едва прочитам, вие за ядрена физика ще говорите...

Ние едно Джису кат хората не можахме да прочетем, та този ефект зАбрави.

Лина, моите производители се свеждат до съседите. Всичко друго, че и те, е на доверие.
Виж целия пост
# 3 055
Козунаците на Белинда с все с мъжка мая замесени.....
JoyJoyJoy Мари, страхотно чувство за хумор имаш. Hug
Не е ли рано за рецепти за козунаци. С тях по към Великден ми се види да напълним темата...Joy Joy Още не сме дояли баклавите...Joy Hug

Няма рано.....днес в един магазин за бельо бански бяха наредили...нова колекция
Защото сега билетите до Дубай са 50 кинта.
Виж целия пост
# 3 056
Заради никът на този потребител, ходих да чета за Ефектът на Мьосбауер. Да знам, че съм смахната.  Mr. Green

И разбра ли го JoyJoyJoy
споко и аз го прочетох този ефект. И на база на името и начина на изказване (малко хора използват тук думата "баш") си направих изводите.

Като живеехме в Канада и нямахме дете, и имах цялото време на света, се бях захванала да чета за био и органик. Че и сравнявах изискванията за Европа и тук. Та органик е без нищо, нио - има торове или антибиотици, но само от пределен списък. И си спомням следната случка там - имах една приятелка луда на тема био. Реши, че има кокошки в една амишка ферма ( купувах от там, но те са само 2 пъти годишно). Та отиваме във фермата, гледат ни като гръмнати, вземаме яйца ( това на 500 кг от нас) и за да не е само ходене за едни яйца, хората звънят на др фермери (в Провинцията на Контеса) и тръгваме за там. Естественно аз карам, защото тя не може, но пък е навигатор. Нямахме още GPS и се движим по карта и се загубваме ( озовахме се в едно поле), естественно страната е огромна и покритие на тел нямам. Добре, че помня от къде сме минали и успявам да се добера до първото населено место. Там има покритие, звъня по тел на мъжа ми ( това е към 9 вечерта) и чакам да ме упъти на къде да карам. Естественно ревнах по тел, той ми се накара едно хубаво и се върнахме към къщи. Май от тогава и яйца не ям. Mr. Green
Виж целия пост
# 3 057
Белинда,ако не те затруднявам може ли да споделиш твоето тесто за козунак? Може и на лс,да не занимаваме всички. 🤗
ААА, нье! Занимавайте ни всички ! Шъ Въ замолЪ! Само пускате мухи и после на лични !
Дайте рецепта!

Виж целия пост
# 3 058
Козунак най-често правя по рецептата за традиционен козунак на Джемма - има я в готварския подфорум. И една друга има, те всъщност са няколко - за машина за хляб, с точни пропорции, в блога на Кулинарен еликсир, но в момента има някакъв проблем и не ми зарежда, та не мога да дам линк.
Виж целия пост
# 3 059
Белинда, мерси ! Дъщеря ми ме врънка за козунак , та днес или утре трябва да направя! Relaxed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия