Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майски бебета 2018 - 3

  • 27 272
  • 468
# 60
Здравейте, изчетох доста по темата )), моята красота на 23 навърши 8 месеца и след консултацията се видя, че тежи 10кг. и е 78см., както и имаме вече 8 зъба - 4 горни и 4 долни, не лази, беснее в проходилката, върти се на всички посоки в кревата )))
Виж целия пост
# 61
И моята на същата дата ги навърши 8 и също не пълзи Smile

За спането - самоприспива се с биберон. Ама предните 2-3 дни имаше панаири. Гледам, че горните централни резци са на път...
Виж целия пост
# 62
ние заспиваме на гърда. Сутрин става в 8, закуска, после към 10 и се доспива, спи час и нещо. Обяд , и към 14 часа пак заспива, до към 15 и 30, после към 17 часа може пак да дремне, но не винаги. Моля мамите, които са на кърма, кажете ми какво давате за закуска и за следобедна закуска, в чудо съм се видяла, каши с адаптирамо мляко не искам да давам. А пък с цеденето и правенето на млечна каша много сложно, все сме на някъде и ми е невъзможно, често и пътуваме.
Виж целия пост
# 63
Аз давам плодови пюрета или овесени ядки с банан. Още не съм измислила друго Grinning
Виж целия пост
# 64
Кърмено бебе - закуските са безмлечни каши и след това предлагам да суче, следобяд плодово пюре, а от скоро - сварени парченца плодове, юфка. Мисля от другия месец да въведа масло и сирене и да добавям към кашите. Аз също няма да давам адаптирано мляко - нито за пиене, нито в храната.
Виж целия пост
# 65
Нашата става сутрин около 7-8-9. Спи по цяла нощ с малки изключение. През деня спи 2-3 пъти, като първите два пъти по малко, а третия, който си го направи около 18.00 вечер е повечко.после беснее до 22-23-24....зависи.
За парите за зъби не знам. Няма още зъби и не съм се интересувала.

Моля да споделите с какви сухари ползвате за попарите? В близките две седмици ги почваме. Днес гастроентерологията ми каза да ги правя с козе сирене, накиснати предната вечер и в началото със зехтин.
А сухарите, предполагам, с глутен???

Виж целия пост
# 66
Няма почивка. Зъб след зъб, за около две седмици избиха четири горни, плюс двата долни, вече е с 6 зъбчета. Не помня обаче кога последно спахме цяла нощ. В шест е на линия нашата дама. Как сте със спането през деня? Все по-трудно е при нас. Още е с три дремки, но сложа ли я в леглото се започва една безкрайна игра и пак си я взимам на ръце накрая.
Виж целия пост
# 67
Сега видях, че сте писали назад в темата точно за спането през деня. При нас е подобно. Спи в 10 и половина някъде около час, после в 14 пак час и после в 17. В 21 часа вече е изкъпана, нахранена и ако не ни мъчат зъбите - заспала.
Виж целия пост
# 68
Слагате ли бебчовците на гърне?
Виж целия пост
# 69
Да, вече два месеца си ака на гърне.
Виж целия пост
# 70
Ехааа от 6-месечни ли ги слагате на гърне? На мен не ми е минала тази мисъл никога през главата, мислех си, че чак към годинката се започва да се слага на гърне и то колкото да разбере какво в това.
Bupe, как си си научила детето толкова рано? Аз даже още не съм купила гърне 😂
Виж целия пост
# 71
Беше на 6 месеца и половина, а може би почти и към 7 и се заговорих с една жена чиито деца са около 20годишни, та тя ми каза как на 1 годинка ги е научила да пишкат и акат на гърне. А и майка доста рано ме е научила, та следвах техния пример.
В началото след сън я слагам на гърне, а после постепенно си придоби режим на акане, долу горе по едно и също време на деня. Понякога, ако часът се разминава, само докато пръцне и вече е със събути гащи. Сякаш си и свикна, защото на гърнето доста повече се „раздава”. Има случаи, в които напъва, но чака да я сложа на гърне та тогава прави нещата. Въпрос на следене е. Пробвайте. Гърнето е съвсем обикновено с облегалка, без музика, без кормило и всякакви там придобивки, мисля че излишно разсейват децата.
Виж целия пост
# 72
Авокадо...туй чудо

Моля, който е давал да сподели как го е давал и дали го е комбинирал с нещо друго...например в зеленчуковото пюре или в каша или с нещо друго???
Как въвеждате глутена?
Виж целия пост
# 73
Аз авокадо давах няколко пъти с банан и се хареса.
Виж целия пост
# 74
Авокадо, банан и пюре от круша, пасирани. Скори бях видяла рецепта за “бебешки шоколад”- банан, авокадо и брашно от рожков 😆 не съм го пробвала още. Авокадото е много полезно, но моята дъщеричка не му е много фенка за сега, колкото да отбив номера го яде. Може и към някое зеленчуково пюре да се добави.
Глутена теъгнах да го въвеждам по схемата овес-ръж-ечемик-пшеница. Но май само овеса успях да въведа като хората, после започнах да и давам на попара сухари от спелта, давала съм и коричка хляб. Така че го броя въведен глутена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия