Срамно ли е да си носиш храна от къщи?

  • 15 753
  • 232
# 180
Лиляна, лично си "надзиравала" готвачите с часове как приготвят храната ти?
Проверяването на качеството не става само с часове надзираване. Така както продуктите за домашно приготвената храна не са надзиравани с часове, когато ги произвеждат, пакетират и разнасят, преди да си ги купиш и използваш за кутията за работа.
Т. е., и понятие си нямаш с какви продукти и колко чисто приготвят храната ти в "провереното" заведение...  Simple Smile   Ясно.
Виж целия пост
# 181
Като млада съм работила в ресторанти и зная как и с какво се готви. Някои ястия се приготвят и се слагат в хладилник и после само се претоплят и се доукрасяват с малко суров магданоз или сух босилек. Зехтинът за соса се смесва с олио, чиниите след миене в пълен с мръсна вода и препарат умивалник не се плакнат, а се трият с парцал за да не седят мазни. С остатъци от салати се украсяват нови порции храна. Японските, китайски ресторанти и тези за бързо хранене са най-хигиеничните. Не ми пречи и ям в ресторант ако се наложи.
Виж целия пост
# 182
Чета и се чудя как въобще има хора, които допускат, че кутия с храна може да се побере в една дамска чанта... В предишната ми работа някои мои колежки си носеха храната в найлонова торбичка, тип ''Най-здравата торбичка'', други идваха с големи раници. Аз използвам отделна чанта за храната. Всъщност на тази марка ми е едната кутия за храна и термосът.  Говоря за такава чанта.

Освен нея нося и дамската си чанта.Ходя пеша до работата си, тъй като живея на 15 минути от нея. Т.е., със сигурност сутрин срещам погледите на десетки хора.  Досега не съм забелязвала хората да ме гледат странно, ако ще и да изглеждам като камила.
Виж целия пост
# 183
Чета и се чудя как въобще има хора, които допускат, че кутия с храна може да се побере в една дамска чанта...
Grinning Има, има, то и много други работи са за чудене, но безкрайна е човешката глупост, а за други неща да не отваряме дума, че има деликатни лелчета, пардон, бизнес дами, за които е възмутително разнасянето на чанти и всякакви подобни, различни от Фурла, Мурла и производните ѝ. Wink
Виж целия пост
# 184
Скрит текст:
Лиляна, лично си "надзиравала" готвачите с часове как приготвят храната ти?
Проверяването на качеството не става само с часове надзираване. Така както продуктите за домашно приготвената храна не са надзиравани с часове, когато ги произвеждат, пакетират и разнасят, преди да си ги купиш и използваш за кутията за работа.
Т. е., и понятие си нямаш с какви продукти и колко чисто приготвят храната ти в "провереното" заведение...  Simple Smile   Ясно.
Нищо не ти е ясно, но се отказвам да ти обяснявам, защото няма смисъл, след като явно си имала единствено сблъсък с долнопробни ресторанти и готвачи и не можеш да приемеш, че съществуват и други. Така, както понятие си нямаш колко е чиста храната, която си приготвяш вкъщи и се заблуждаваш, че е по-добра от ресторантската.
Виж целия пост
# 185
Ми и аз се чудя кой би си бухнал кутия в дамска чанта, ама назад усилено се обсъждаше кое е подходящо за чанта и кое не. Пределно ясно.
Но подчинявайки се на форумните закони, е нормално да се извъртиш като фурнаджийска лопата и да се възмутиш. Баш в чантите си ги носят някои лелички явно.

Виж целия пост
# 186
Да. Случва се и в дамската чанта да си нося ядене - три сварени яйца да кажем. Случва се и отделно в хартиена чантичка.
Това не ме прави лелка...видът ми е доста далеч...от лелинския. Кг също. Духът тоже...Wink
Виж целия пост
# 187
За много хора (които са изтъкани от комплекси) е въпрос на престиж да кажат, че са били на ресторант. Друг е въпросът какъв ресторант и какво са консумирали. Самата дума звучи магически . Това ми напомня един странен надпис върху сграда в едно българско село "Аз имам гърди, аз имам бъдеще, аз имам всичко! "
Само да уточня, че донесената храна не се рупа от кутиите, а се затопля, сипва в чинии, аранжира и се яде . Има една негласна надпревара при нас кой ще си подреди по-интересна и здравословна чиния. Това позволява да черпиш идеи от всякакви народности. Една африканка ме научи да пия сок от настърган джинджифил и разни други неща в него - болест не те хваща и си свеж , с хубав тен на лицето.
Виж целия пост
# 188
Я, кажи за сока- какви са другите неща освен джинджифила? Аз го харесвам на чай, ама и сок звучи добре. 
Виж целия пост
# 189
Въртим, сучем, и накрая все стигаме до подмладяващите средства. Женски форум Smile Hug

Искам тихичко да попитам ако съм по дънки и хууди, но в раницата ми има кутия за храна, това прави ли ме лелка? Щото не се смятам по дух такава, ама знам ли. 
Виж целия пост
# 190
Аз съм като Невена. Предпочитам нещо символично, да не е без хич, не че не мога и да не ям. Но в никакъв случай течни храни от рода на супи и манджи. Не обичам миризми на храна. Все ми е едно дали е от сготвена храна или дюнер(не ям дюнери/пици/сандвичи, но предната колежка ядеше). Риба не бих носила също. Плод, яйца, маслини, цели зеленчуци - да.
Четка за зъби съм виждала само една колежка да носи. Всъщност тя ѝ стоеше в шкафа.
Дъвка не дъвча. Съобразявам се да ям храна, която не полепва по зъбите и не мирише.  
Виж целия пост
# 191
Само на откачените ресторант им звучи магически. Laughing
Много неприятно се бута темата в определена насока. Истината е, че повечето хора, които ядат по ресторанти в обедната почивка, просто ги мързи да си подготвят храна от вкъщи. Или не им се носи. Какъв срам, какви 5 лева. Не мисля, че витае чак такъв конформизъм, особено откакто е модерно да се храниш здравословно, че някой да не смее да си донесе кутия, да си се наяде.

Таис, щом не осмиваш хората, които имат дрескод, нищо не те прави. Нормален човек. Изказването беше към друг тип подскачане. Peace
Виж целия пост
# 192
Работя в мултикултурна компания, с млади хора и много чужденци от цял свят. Има голяма кухня, която стартира с хладилници и микровълнова печка, но се добавят постоянно нови уреди и удобства. Масово се носи храна от дома, нищо че сме де факто в мол и дори се поръчва храна безплатно за служителите. Масово се носи. Който желае, си  ходи на обяди из мола или ресторанти, по повод или просто защото му е приятно.
Коментари е имало- за храна или други подобни- само от селски пръчки с комплекси.
Виж целия пост
# 193
За много хора (които са изтъкани от комплекси) е въпрос на престиж да кажат, че са били на ресторант. Друг е въпросът какъв ресторант и какво са консумирали. Самата дума звучи магически . Това ми напомня един странен надпис върху сграда в едно българско село "Аз имам гърди, аз имам бъдеще, аз имам всичко! "
Само да уточня, че донесената храна не се рупа от кутиите, а се затопля, сипва в чинии, аранжира и се яде . Има една негласна надпревара при нас кой ще си подреди по-интересна и здравословна чиния. Това позволява да черпиш идеи от всякакви народности. Една африканка ме научи да пия сок от настърган джинджифил и разни други неща в него - болест не те хваща и си свеж , с хубав тен на лицето.
Grinning Ми като са бизнес дами къде да се хранят - от кутиите? На ресторант, с клиенти, току виж и безплатен обяд намажат. Да останат пари за Фурла, в която да се носят кутийките с манджата после.
И сега сериозно - когато съм се успала и набързо съм спретнала сандвич с нещо, намерено в хладилника, хич и не го слагам в чиния. Обикновено се храня сама, та няма кой да ми оцени аранжировката.
Въртим, сучем, и накрая все стигаме до подмладяващите средства. Женски форум Smile Hug

Искам тихичко да попитам ако съм по дънки и хууди, но в раницата ми има кутия за храна, това прави ли ме лелка? Щото не се смятам по дух такава, ама знам ли. 
Laughing И ти си една лелка...
Дрескодът е нещо нормално за големи и не толкова компании, представителни, които работят с определен вид клиенти. Или поне моите познати, които са със задължителен дрескод, са такива. Нищо нередно или ненормално няма в това, но и те са ми казвали, че имат помещение за хранене и си носят отвън - сега дали от дома, или от заведение, не знам. Но има и избор - може и да си хапваш навън.
За мен водещото е времето на почивка. При 30 минути няма време за обяд навън, никакво. Особено когато се следи и се спазва, и когато останалите зависят от това да си на работното си място в точното време на края на почивката. Та затова и когато се поръчва от външно заведение, се прави доста по-рано, за да има време храната да е донесена. Peace
Виж целия пост
# 194
Настъргва се на много ситно половин корен джинджифил, сок от два зелени лимона (лимки), сок от един нормален лимон, сок от портокал или ананас, по възможност прясно изцедени. Може и вода да се добави, ако е много концентрирано или сладко. Слага се в бутилка, стои в хладилника и си пийваш от време на време. Количеството сам си го преценяваш и разреждаш. Това е за около 500мл. Може да си добавяш канела, черен пипер, куркума  и други такива. Пък може и други неща да си слагаш вътре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия