На какви уроци/тренировки водите децата?

  • 5 589
  • 26
Майчета, на какви занимания водите децата, колко пъти седмично /месечно? Аз моите ги засилих май прекалено много искам да си сверя часовника?
Виж целия пост
# 1
Шах и народни танци, но това са занимания, организирани в училището, на които той поиска да ходи. На друго не го водим, защото няма да остане време да бъде дете. В първи клас е.
Виж целия пост
# 2
За каква възраст говорим?
Аз никога никой не съм водила. Голямата беше записана на доста неща в детската, помня народни танци.
Виж целия пост
# 3
Дъщеря ми е на 8, ходи 2 пъти седмично на айкидо (близо до Халите).
В събота посещава архитектурната работилница за деца в Съюза на архитектите (ул. Кракра).
В неделя ходи на курс по програмиране, организиран от СофтУни (залата е на ул. Кракра).

Тъй като живеем близо до Заимов, ходенето на двете занимания на Кракра са лесни, за 5 мин. е там. До Халите е малко по-тегаво, но се справяме, вече втора година.

Преди това тренираше кунг-фу, сменихме с айкидо.
Виж целия пост
# 4
На 10.Паралелка нар.танци.+ футбол 1 седмично в у- ще.Лека атлетика, 3 пъти седмично, преди състезания и ваканции- 4 пъти седмично.Трудно е, защото още трябва да я водим.Понякога я пускам сама до стадиона( до метрото сме)после я прибираме.Ще видим сега със смяната на сроковете как ще се нагодим.Но пък треньора ще дръпне тренировките от 19ч.така че пак ще можем.Обмисляме уроци по мат, но зависи дали ще намеря нещо което ме устройва.Явяваме се и на състезания в у- ще.Сега пак има в събота.Нещо като знам и мога- по всички предмети.На олимпиадата по мат.се представи сравнително добре, за дете без специална подготовка( дори и от нас) и идващо от квартално у-ще..Точно затова обмислям да бутнеме и натам.
Като цяло гледам да е ангажирана.Много съм доволна от спорта, въпреки че тя от малка е оправна.С този спорт просто ни се получи.Пробвали сме и плуване .
Болката ми е английския- никакъв интерес. Може би ще се насочим към немския, но вбъдеще.Плюс рисуване, но вече подготвително за след 7 клас.Имаме време още.
Виж целия пост
# 5
В детската градина дъщеря ми ходеше на КУДО, съвременни танци и последната година на футбол.
В първи клас се записа в училище на спортни танци. Сега е втори. Един път седмично ходи на логопед (60 минути), един път седмично у дома идва учител по рисуване (събота) и се занимават 90-120 минути. Два пъти седмично (събота и неделя) я водя на салса. Занятията са по 60 минути. Отива на занималня към 9,30ч, свършва училище в 16,30ч. Остава й достатъчно време да бъде дете.
Братчето е втора група. От първа група е записан в градината на съвременни танци (същото студио, към което танцуваше и кака му в градината), събота и неделя ходи с кака си на салса. Единственото момче е там и като най-малкото обира симпатиите на "каките". Много е музикален, но нямам възможност през седмицата да го водя на вокално студио или уроци.
Виж целия пост
# 6
Дъщеря ми на 10 години ходи на английски .Преподавателите са англичани.Не говорят български.Уроците са само в събота по 2 астрономически часа.
В неделя ходи на конна езда-1час.
През седмицата не ходи никъде.
Умишлено избягвам заниманията през седмицата,защото детето е достатъчно натоварено с уроците и домашните от училище.
През лятото ходи 2 седмици на зелено училище и на уроци по плуване.
Виж целия пост
# 7
Дъщеря ми е на 7. Пее в една вокална група и 3 пъти седмично ходи на репетиции, ако им предстои изява или участие в конкурс, има и извънредни.

Тренира художествена гимнастика, но е начинаеща и ходи 2 пъти седмично за по час и половина. Дали ще има развитие в това отношение, на този етап не се знае. Аз лично нямам болни амбиции да става гимнастичка, състезателка и шампионка, но ако тя сама пожелае - бих я подкрепила.

На тези двете я водим; и двете са на пешеходно разстояние от вкъщи. Отделно в училище ходи на шах и хип-хоп танци и пее и в тамошната вокална група.

Изглежда много, обаче не е чак толкова и има предостатъчно време да си играе, да си обръщаме внимание, да излизаме за кеф и т.н. А и тя сама е избрала да посещава всичките тези занимания и го прави с желание. Преди аз я напъвах да ходи на плуване (ходила е в продължение на над 3 години), защото смятам, че всеки човек трябва да умее да плува - това е животоспасяващо умение. Тя обаче не ходеше с желание и след като пожела да тренира гимнастика и тъй като вече умее да плува, от плуването я отписахме.
Виж целия пост
# 8
Голямата на 12 ,ходи на волейбол 3 пъти седмично,малката на 6,ходи на народни танци 1 седмично. Не ги карам,нито ги спирам,те сами искат. За мен е важно на тях да им е интересно и да се разтоварват и забавляват
Виж целия пост
# 9
10г. момиче - езда, гребане, китара Crazy Китарата е и урок по български едновременно, тъй като учителката е българка и упражняват и българска музика.
5г. момиче - балет
Мисля да пропусна всякакви допълнителни езикови курсове.
Записвам ги иначе на каквото поискат. Искам да пробват възможно най-много неща, повечето от тях и без това зарязват много скоро.
Виж целия пост
# 10
Аз записах голямата си дъщеря, която е в 8-ми клас да пробваме новите IT labs в Софтуни. Конкретно я записах Start-up Labs - Blogging and Vlogging, като доста се чудех на кое от всичките. А синът ми първолака, посещава пак СофтУни - уроците за деца по програмиране за 1-ви клас.
Виж целия пост
# 11
Синът ми е на 10.
На у-ще е от 8 до 17.
Вторник, четвъртък и петък ходи на таекуон-до. До миналата седмица ходеше от 18:00, а тази - от 19:00.
Тренировката му снощи явно е била доста интензивна. Хапна и заспа на фотьойла.
В сряда ходи на шах, един учебен час.
Като приключи грипната ваканция смятам да го запиша на плуване.
Виж целия пост
# 12
Дъщеря ми ходи на лека атлетика на НСА. Сега вместо грипна ваканция ще имат ежедневни тренировки, подготовка за републиканското.
Общо взето, няма време за друго.
Втория срок ще запиша малкия на плуване в училище.
Виж целия пост
# 13
Голямото на тенис на корт от 6 годишно
Малкото на Хип Хоп танци от 8 годишно
Виж целия пост
# 14
Момиче на 8 г. - 4 пъти на плуване, веднъж седмично на английски по 4 астрономически часа и 1 път седмично на математика 2 астрономически часа.
На целодневно обучение е и в училище всеки ден учи немски.
Според мен е твърде натоварена, но не иска да се откаже от нито едно от заниманията на които ходи, дори иска да включим още една тренировка по плуване Cold Sweat
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия