Рецепта с тиквички момичета ми препорачаите?

  • 23 907
  • 32
# 15
Миналата седмица направих следното с излишъка от тиквички:
Нарязваш 3-4 тиквички на кръгчета. Намазваш една тавичка с масло и ги нареждаш на 2-3 4 редам колкото излязат. Извътре слагаш тук там счукан чесъм и копът. Най горния ред тиквички може да се оваля в брашно, защото става със златиста коричка. Слагаш да се пече, докато станат златисти.
Правиш заливка от 1 кофичка кисело мляко с половин лъжичка сода, 3-4 яйца, чесъм по желание, малко сол, чер пипер и малко настъргано сирене, пак по желание.
Изливаш върху тиквичките и печеш докато се позачерви малко.
Много е бързо, лесно и вкусно. Яде се и студено. Simple Smile

А колко време се пекат тиквичките?
Виж целия пост
# 16
Ето и моята рецепта за мусака от тиквички.
Тиквичките се настъргват на едро ренде в тавичка, прибавя им се малко сол, объркват се, изтеглят се в единия край на тавичката и се оставят да се отцедят, като течноста периодично се отстранява. Сваряват се картофи (може и да са леко недоварени) и се намачкват на по-едро. Прибавят се към вече отцедените тиквички, прибавя се натрошено сирене, копър, джоджен, сол на вкус, олио и малко вода. Цялата смес се обърква хубаво и се запича за около 30 мин. След това се залива с 2-3 яйца.
Съотношението тиквички:картофи е около 1,5:1 (тиквичките трябва да преобладават), а останалото е навкус.
Може да се хапва и студено с кисело мляко.
Дано да ви хареса. За лятото мисля че е идеална.
Виж целия пост
# 17
Тиквички плакия
4 големи тиквички
1/2 вр. копър
1/2 вр. магданоз
3 домата-нарязани на кръгчета
200 гр. кашкавал
1-2 главички кромид лук /може и зелен/
олио
Тиквичките се нарязват на кубчета, осоляват се и се задушават заедно с лука. Изсипват се в тава и се поръсват с магданоза и копъра.Отгоре им се нареждат колелцата домат плътно. Пекат се на 200 градуса за 10-15 мин.Поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат до златисто Wink
В комбинация с таратор става чудесно лятно ястие.
Виж целия пост
# 18


1. ред тиквички - около половин саниметър нарязани, отгоре чесън, копър и сол, пак ред тиквички, чесън, покър и сол. Залива се с кисело мляко и яйце и се пече. Много ми е любимо


2. тиквички, нарязани за пържене, сирене и яйце - намачкани, брашно и олио

Тиквичките се слепват по две с плънката от яйце и сирене, овалват се в брашно и се пържат. Може да се поднесат със заливка от кисело мляко, копър и чесън
Виж целия пост
# 19
Ето една рецепта с тиквички и от мен  Mr. Green

Мусака с тиквички Wink

Продукти:
тиквички
ориз - 3 супени купички и 3 такива вода
1 глава стар лук
1 с.л червен пипер

За соса:
1 кофичка кисело мляко
няколко скилидки чесън  / може да се добави и копър и магданоз/

Лука се нарязва и се запържва леко в сгорещено олио,добавя се червения пипер и той да се позапържи,Тиквичките се нарязвят на кубчета,и се добавят за пържене, може да се долее 1 чаена чаша вода, запържват се и те и се добавя ориза и купичките вода и сол на вкус ,повира малко и се слага да се запече в предварително загрята фурна.
Соса се приготвя като се счукат скилидките чесън и се прибавят към киселото мляко.
Всяка порция се гарнира с чесновия сос.
Дано ви хареса
Добър апетит
Виж целия пост
# 20
Супа от тиквички Peaceза топлите дни е мног освежаваща
Виж целия пост
# 21
Изчетох всички рецепти и се оказа, че двата варианта, които аз най-често правя ги няма:
1. Тиквички на фурна
Режиш тиквичките като за пържене и ги овалваш в смес от брашно, червен пипер и сол (Тук от форума взех идеята да ги овалвам като ги пускам по няколко в торбичка със сместта и раздрусвам). След това нареждаш в намазнена тавичка със застъпване (на принципа на доминото) поливаш и отгоре с мазнина (не много) и печеш. Аз ги пека докато някои от тиквичките започнат да стават на коричка. После ги сервираш с какъвто искаш сос. У нас правим кисело мляко с чесън и копър.
Тези тиквички по вкус са идентични с пържените, но са хем по-полезни, защото са печени, хем стават много по-бързо. Единственият им недостатък е, че свършват ужасно бързо и дори за нас двамата с мъжа ми правя минимум по 2 тави.  Mr. Green

2.Миш-маш от тиквички.
Настъргвам тиквичките и ги оставям в цедка да се отцедят. После с мазнина и сол - в тефлонов тиган на котлона. Пържа ги докато започнат да миришат на пържени тиквички и после добавям яйцата и малко копър.
Виж целия пост
# 22
Любимите ми рецепти са:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=536 - лека, лесна и оригинална и
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=39 - много вкусна и по-така... Wink
Виж целия пост
# 23
Скоро правих това,никой не позна ,че е от тиквички:
Салата от тиквички

Продукти:
1 кг тиквички,
3 с.л. олио,
3 скилидки счукан чесън,
1 с.л. ситно нарязан магданоз,
1 с.л. ситно нарязан копър,
3 с.л. оцет,
сол на вкус
Приготвяне:
1.Нарязваме на дребно тиквичките и ги задушаваме с 1 супена лъжица олио,докато се изпари напълно водата им.
2.Правим ги на пюре с пасатор
3.Прибавяме останалото олио и всички други подправки.По желание може да прибавите ситно нарязано сварено яйце.
Виж целия пост
# 24
Пица от тиквички
Необходими продукти:
За блата:                                         За топинга:
4 тиквички                                          2 домата
3 яйца                                                 1 глава лук
1/2 чаша брашно                                50г. маслини
5-6 стръка копър                                  200г. кашкавал
1/2 ч.л. сол                                           1/2 ч.л. от Риган, босилек и розмарин
3-4 с.л. зехтин                                      сол на вкус


1. Блатът се приготвя, като тиквичките се обелват измиват и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се, и се оставят да се отцедят за около 20 минути. след това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.
2. Яйцата се разбиват с брашното. След това се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намазнена и набрашнена тава. На тънка струя се налива зехтин по повърхността на сместа.
3. Блатът се пече около 10 минути в силно загрята фурна при температура 220 градуса.
4. топингът се приготвя, като един домат и лукът се нарязват на шайби. Маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.
5. Запеченият блат се изважда и върху повърхността ме се разпределят кубчетата кашкавал. покрива се с шайбите лук и домати. Поръсва се с подправките. Отново се запича във фурната за около 15 минути при температура 180 градуса.
6. Изпечената пица се украсява с маслините и нарязан на кръгчета домат и се сервира.
Виж целия пост
# 25
Сетих се още една.

Тиквичките се режат на половинки и после на дълго на филийки. Помежду две такива филийки се слага сирене и после се панират в яйце и брашно. Пържат се в силно нагорещено олио.
Виж целия пост
# 26
Сетих се още една.

Тиквичките се режат на половинки и после на дълго на филийки. Помежду две такива филийки се слага сирене и после се панират в яйце и брашно. Пържат се в силно нагорещено олио.


това са бюреци.
Виж целия пост
# 27
Салата от тиквички

Сваряват се две-три тиквички. После се пасират, ако нямате с какво просто ги намачкайте. Добавя се чесън, две лъжици майонеза, копър и сол на вкус. Разбърква се добре.

Виж целия пост
# 28
Пица от тиквички
Необходими продукти:
За блата:                                         За топинга:
4 тиквички                                          2 домата
3 яйца                                                 1 глава лук
1/2 чаша брашно                                50г. маслини
5-6 стръка копър                                  200г. кашкавал
1/2 ч.л. сол                                           1/2 ч.л. от Риган, босилек и розмарин
3-4 с.л. зехтин                                      сол на вкус


1. Блатът се приготвя, като тиквичките се обелват измиват и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се, и се оставят да се отцедят за около 20 минути. след това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.
2. Яйцата се разбиват с брашното. След това се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намазнена и набрашнена тава. На тънка струя се налива зехтин по повърхността на сместа.
3. Блатът се пече около 10 минути в силно загрята фурна при температура 220 градуса.
4. топингът се приготвя, като един домат и лукът се нарязват на шайби. Маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.
5. Запеченият блат се изважда и върху повърхността ме се разпределят кубчетата кашкавал. покрива се с шайбите лук и домати. Поръсва се с подправките. Отново се запича във фурната за около 15 минути при температура 180 градуса.
6. Изпечената пица се украсява с маслините и нарязан на кръгчета домат и се сервира.
Това е рецепта на Иван Звездев. Дала съм линк два поста по нагоре!  Peace
Виж целия пост
# 29
Сори, не видях. ooooh! Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия