Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 18

  • 23 379
  • 745
# 15
Свекърва ми вика “ АМ има много п о-хранителни вещества от майчината кърма и е по-полезно” и аз й викам “ Я ми обясни палмовото масло, което блъскат в АМ с какво е полезно?” И тя отговаря “Помага за костите” и аз 😀🔫
Виж целия пост
# 16
Въртоглава, по повод размера на бюста, на мен пък ми казваха, че е много хубаво, че е голям и така ще мога да събирам по повече мляко и бебето нямало да огладнява толкова бързо. Joy
Виж целия пост
# 17
Аз пък съм с малък бюст.Имало е коментари от мои приятелки” Как пък ще яде това бебе и къде се събира толкова кърма в тея малки цицки”, а и трите ми деца са кърмени и наддаваха доста добре
Виж целия пост
# 18
Всъщност големината наистина има значение. Да, големият бюст има, грубо казано, малко повече място за съхранение. Но кърмата  се произвежда и в процеса на самото кърмене. Най-важното е да е развита добре жлезистата тъкан, която отговаря за производството на кърма. Често по-големият бюст всъщност е с повече мастна тъкан, а не с повече жлезистата.  Решението при нас беше по-често кърмене.
Виж целия пост
# 19
Лошото на всички такива изказвания е, че се  пропуска един много важен фактор. Каквито и по размер гърди да имаш бебето ако реши да суче на всеки час по малко вместо наведнъж мнохо няма как да го накараш да изсуче всичко от големия бюст.  Grinning Моят дребосък и да имам събрана кърма и да преливам някой път суче все по малко.
Виж целия пост
# 20
Диди, ми то явно кърмата ти "застоява". Joy и бебето може да не я иска и току виж и повърнало... Лошооо ...
Ей как тръгват митовете и легендите.
Виж целия пост
# 21
Вярно бе. Как не съм се сетила, че от това повръща. Малееее как не съм си уморила детето Laughing
Виж целия пост
# 22
Vartoglava ми отвори очите. Все се чудех що ме гледат супер странно непознати като кажа, че кърмя. Ами защото имам малък бюст. Чудели са се горките как е възможно 😂
Виж целия пост
# 23
Пресни пресни бисери от групата за захранване:
1. Захранване се започва задължително между 16 и 26 седмица. Ако се изтърве този период край. Детето няма да започне да се храни нормално.
2. Задължително се замества понецпо едно хранене на месец: обед, СЗ, зайуска. На 7 месеца трябва да имаме 3заместени хранения и да даваме попара сутрин.
3. Дългокърмените деца (на 2 годинки) не тежат повече от 8кг и само майките им си мислят, че са здрави. (Сигурно им има нещо на децата щом на 2 още сучат)
4.  Не може бебето да не иска каша. Да съм му я правела с кърма ( все едно не съм се сетила по-рано), по-рядка, ако трябва да съм му я сипела в шише да я пие и т.н.
Виж целия пост
# 24
Как без попарата 😂 ако водичката е панацея за всичко, попарата е по-велика от кърмата. Бебе не яде ли попара, е болнооо 😂😂😂
Трагично е това, крайно невежество, при все цялата безплатна информация на един клик разстояние.
Виж целия пост
# 25
О, да, тая попара - втора отчетна “вълнА” чета, то дори педиатрите изглежда все препират за попара. Ако не яде, няма да стане човек. Хаховци всякакви, една майка във ФБ обясняваше как храни 4м бебе с кисело мляко, пасирано?!, ЕСТЕСТВЕНО със захар. И тя в шише, щото то много ясно на 4м не се справя с лъжицата. Като чета за захранване и само се напрягам.

Беше станало въпрос, че още кърмя баткото в начална бременност и една позната леко учудено-възмутено-наставнически ми каза: “ама отбивай го вече това голямо момче”. Сега да не си помислите, че нещо първокласник съм кърмила, момчето беше на годинка.
Виж целия пост
# 26
Я каква прекрасна темичка! Хубаво е да знаеш, че не си сам в слушането на подобни изказвания и в това да ти се налага да ги изслушваш ( най-често бабите) и то без да си развалите отношенията.
Доста от репликите ги чух и аз, но момента в който тотално се убедих, че свеки не разбира нищо от кърмене беше веднъж докато гледаше по-отблизо видя на ареолата ми жлезите на монтгомъри и като се провикна в пълен ужас "Аууууу!!! АМА ТИ ИМАШ ПЪПКИИИИ!!!!
Ами ако и бях повярвала - какво щеше да стане, щях да търкам тия пъпки със сапън, тотално да им прецакам функцията и да има опасност от проблеми с кърменето.
Да не говорим, че тя държеше детето да е облечено с толкова много слоеве, че то заради тях не можеше да стигне милото до гърдата ми и се получи огромна цепка на зърното. Получи се няма и ден след като си казах айде тя ще си ходи след 3 дена сега ще я слушам малко, колкото да не се скараме. Насмалко да си проваля кърменето. Добре че си викнах консултант и се оправи положението.
Виж целия пост
# 27
Чипунче, много нахална свека имаш. Чак в зърното ти си забила муцуната да гледа. Цвиля от смях! Знам, че не ти е било смешно, обаче е много комичен разказ 😂
Виж целия пост
# 28
Водех децата на рехабилитация около 3-я - 4-я месец. В същото време и аз с тях на физиотерапия, че имах болки в кръста. Та често се случваше да кърмя там или да дохранвам с АМ ( все още не бях махнала нацяло добавката). Та с доста пациенти сме се засичали и ни бяха научили. Повечето ни се радваха. Един ден лежа на магнита, на съседната кушетка едно чичи (разбирайте мъж към 50-60) също. Взе да ме разпитва как се справям, ала бала, дъра бъра.... понеже ме беше виждал да кърмя ( перде съм и не ми пука особено от мястото, е гледам да е дискретно все пак) и също да храня с шише и се изказа по въпроса. Компетентно.
Сигурно тий рядка кърмата, не им стига и затуй дохранваш? Мойта снаха и тя тъй, рядка и беше кърмата, нехранителна и се наложи да дохранва и тя с хуманна... Реших, че няма да му изнасям лекция, само изкоментирах, че в жегите (беше края на май) ми е по- рядка и от водичка, ама зимата един пръст лой се е събирало в шишето... Sunglasses Ми така де, то сий чистата истина. Лятото като цедях през деня първите 20 Мин една такава синкава блудкава...ама вечер по хладното и по нощите - една мазна, бяло-жълта....
Виж целия пост
# 29
Чипунче, много нахална свека имаш. Чак в зърното ти си забила муцуната да гледа. Цвиля от смях! Знам, че не ти е било смешно, обаче е много комичен разказ 😂
Абе да гледа, ако ще и свекъра заедно с нея, не ми пречи. Ама ми пречи да ми дават съвети, които са опасни за здравето. Имам чувството, че много намрази тя училищата за родители, на които ходех. Ми то на тях, всичко дето казват е тамън обратното на нейното. Мене не ми беше до смях, ама и до рев не ми беше. Беше ми да ги понатрепя всичките, барабар с идиотките в майчин дом от неонатологията, дето и те даваха съвети, тотално обратни на това, което казват педиатрите.
Наистина, тези темички ми помагат да почна да гледам и откъм забавната страна. Благодаря ви мамчета!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия