Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

  • 51 445
  • 446
# 435
Я и аз да се абонирам при вас -
какво да засея сега, за да цъфне пролетта? Обичам традиционни пролетни цветя - лалета, зюмбюли, нарциси, кокичета.


Ами точно тези, които си изброила можеш да ги посадиш сега, за да цъфнат на пролет - лалета, зюмбюли, нарциси, кокичета. Купи си луковички и действай  Wink
Попитай в магазина или някой тук ако може да се изкаже, на каква дълбочина трябва да се посадят, защото миналата година братовчедка ми засади точно такива цветя, но поовината не поникнаха, или поникнаха до средата, защото ги беше посадила на дълбоко.
В сандъчета ли искаш да ги садиш или в градината?

Защото ако е в сандъчета трябва да се обади някой, който има опит с измръзването.
Виж целия пост
# 436
Момичета-кокичета, рапорт от мен:
1. Това е последния цвят на каменното ми цвете, след което мисля да ог приспивам. Опитах се да го размножа, чрез листо и от едно листо да направя 20 нови малки.... ама май няма да се получи
Rolling Eyes
http://www.freewebs.com/katyadjin/Cvetq/kamenno%20cvete.jpg

2. Калдаръмчетата ми все още са на отворена юго-източна тераса и не спират да цъвтят, макар и по-рехаво. Събрах от тях семенца, които да посея догодина, не помня кога  newsm78:
http://www.freewebs.com/katyadjin/Cvetq/kaldarum4e.jpg

3. Гледам си  и аз люти чушчици на терасата, за сега имам само 2 на тях, не съм късала още и се чудя дали ще е оцелеятпрез зимата:
http://www.freewebs.com/katyadjin/Cvetq/4u6ki.jpg


4. Живо ме интересува как се казва това цвете, което майка ми гледа от поне 5 години и е голямо, а аз от толкова години се мъча да хвана при мен и най-накрая успях. В цветарски магазин съм го виждала цъфнало. Аз го знам като АНЖЕЛа, разбира се повече от сигурна съм че не се казва така. Знае ли няко повече за него?:
http://www.freewebs.com/katyadjin/Cvetq/anjela.jpg
1. Прекрасно е!!!! Най-лесно се размножава (от лист) ако покриеш чашата с вода с прозрачно домакинско фолио (найлон или целофан); пробиеш няколко дупки и в тях мушнеш дръжките на листата. Добре е също листата да са срязани на половина (, за да се намали изпарението). Пак не е гаранция, че ще успееш, но шансовете са високи.
2. Между март и юли - за мен най-удачно е през май.
3. Едва ли. Събери си семки за всеки случай.
4. Казва се солейролия (Soleirolia soleiroli).
 
Виж целия пост
# 437
Анда, не забравяй минзухарите.
Преди да засадиш луковиците ги подръж в хладилника (ако искаш да ти цъфнат в стаята) или ги засади направо навън в сандъчетата, но внимавай да не замръзнат!!!!
Какъв тип зеленина те привлича? Според мен едно от най-удачните и лесни за гледане растения е спатифилумът (Spathyphyllum). Също сингониум(Syngonium) и сциндапсус (Scindapsus).
Виж целия пост
# 438
я, я кажи по-подробно - колко време да ги държа в хладилника? И в коя част - по-близо до камерата или долу, където държа зарзавата?

Как изглежда тази зеленина?
Виж целия пост
# 439
Мъни, безкрайно ти благодаря!!!  bouquet
ти си подвижна енциклопедия  Wink
Виж целия пост
# 440
Искам да попитам дали мога сега да си пресадя банана?
Виж целия пост
# 441
Можеш
Виж целия пост
# 442
Защо искаш сега да го пресадиш ?Бананът се пресажда ,само ако е наложително -прекалено малка саксия ,корени ,показали се отдолу, заразена почва и тнт... По принцип най -добре е да се пресажда през пролетта ,но ако има наложаща причина -пробвай. Аз лично банан не съм пресаждала есента, но се е случвало с други цветя и са оживявали .
Виж целия пост
# 443
А петуниите и разни други такива пъстри цветенца ( офффф не знам нито едно име) мога ли да ги засядя сега за да ми е шарен балкона на пролет??
Виж целия пост
# 444
А петуниите и разни други такива пъстри цветенца ( офффф не знам нито едно име) мога ли да ги засядя сега за да ми е шарен балкона на пролет??
По-добре е пролетта.
Зимата ще растат много на маса и няма да са хубави, компактни на пролет.
Виж целия пост
# 445
Зимата е по-влажно и дори и да покълнат семената, доста от растенията ще загинат /от т.н  сечене и др. видове гъбични болести/.
Ако ги посееш  пролетта, %-та на оцелелите ще е много по-голям
Виж целия пост
# 446
Време е за нова тема Simple Smile
Тази я заключвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия