Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Време е за ИКЕА! - Тема 27

  • 50 047
  • 689
# 645
Благодаря ви, монтирахме ги успешно  newsm44
Виж целия пост
# 646
А, браво. Точно влизах да пиша, че е хубаво да се сложат, за да не провисват дъната. Hands V

drago_2008, готини греди на тавана! Heart
Виж целия пост
# 647
Кои от кухненските плотове са от масивно дърво? В сайта им нищо не пише...
А от маслото за дърво доволни ли сте? Става ли за кухненски плот?
Виж целия пост
# 648
Напротив, пише си.

Размери
Материал
Основни характеристики
Инструкции за поддръжка
Дизайнер
Предимства
Виж целия пост
# 649
Не знаех, че в Икеа има плотове от масивно дърво, мислех, че всички са ПДЧ. Ние сега обзавеждаме кухня и още се колебаем дали да е технически камък или от дървен плот. Ще погледнем в Икеа, имаме тези дни път към София и ще преценим дали можем да спестим от това. Много скъпи тези кухни Sad Мислехме, че едно а то друго излезе и преминахме на вариант икеа, пък по- натам да я сменим. Вие като цяло доволни ли сте от издръжливостта? Примерно 4-5г
Виж целия пост
# 650
Вие като цяло доволни ли сте от издръжливостта? Примерно 4-5г
И Икеа и другите производители използват сходни материали, ПДЧ за корпусите и МДФ или ПДЧ за вратичките. Имам кухня от Икеа с МДФ вратички, механизмите са Блум, плотът е масив дъб и съм доволна, според мен са качествени.
Виж целия пост
# 651
Благоря ти, Lilly8145! Може би ще се спрем на това, тъй като имаме доста разходи напоследък.
Виж целия пост
# 652
Нашата кухня е вече на 7 години без грам забележка, вратички МДФ, механизми блум и плот с естествен фурнир. За почти същото нещо като я правехме получихме 2 пъти по-скъпа оферта от Айко и 2.5 пъти по-скъпа оферта от Платан. Нито едните обаче не ни даваха гаранция 25 години. Не знам защо съществува мнението, че кухните от Икеа са некачествени.
Виж целия пост
# 653
Не знам защо съществува мнението, че кухните от Икеа са некачествени.
Вкъщи е като каталог на Икеа и честно казано грам не съжалявам. Преди съм обзавеждала апартамент с мебели по поръчка, то не бяха неспазени срокове, разлепящи се кантове, грешки в проекта и забравени поръчки (извода ми е от няколко фирми), та реших да си спестя главоболията.
Виж целия пост
# 654
Може ли малко помощ?

https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/chest-of-drawers/ … medzheta/10385950

Имаме този скрин, но едно от чекмеджетата провисна с времето. Дали в Икеа предлагат някакви решения за такъв случай или да търсим нещо с подръчни материали да го закрепяме?

https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/chest-of-drawers/ … medzheta/90309245
https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/chest-of-drawers/ … medzheta/60309237

И също според вас, кое е по-добре - един с 6 чекмеджета или 2 с по 3, които да се долепят? Ще ползваме и горната част за ТВ/огледало като тоалетка или нещо подобно.
Виж целия пост
# 655
За кухните на Икеа - у мен са оставили обратно впечатление - скъпи са. Но аз съм в провинцията, тук има добри фирми, които сключват договор и си го спазват.
Няма да забравя, когато Икеа направиха страницата си във Фейсбук - всеки, ама всеки ден една клиентка им пишеше нещо от сорта "и днес вратичката ми за кухня не дойде". Оказа се, че не са я предупредили, че спират производството на този модел (или нещо подобно беше проблемът). Та, от тогава ми е останало лошото впечатление по повод кухните им. Иначе много харесвам Икеа, имам много неща - дребни и едри, но за кухните - нека още някой пише с какво впечатление е от самата услуга, не качеството на материала. Simple Smile
Виж целия пост
# 656
Вчера махнахме старата кухня  и на 26 август имаме заявка за монтаж на кухня от Икеа. НО тръбите от ВиК инсталацията, както и контактите стърчат. Днес ходихме до Икеа, за да доплатим монтажа и ми казаха, че ако не се вкопаят или не се намери друго решение, монтажниците имат право да откажат монтаж. Вкопаването ще е доста сложно, т.к живеем в панелка.
Моля споделете, как решихте проблема с тръбите и контактите, които остават зад кухненските шкафове. Дори да се вкопаят контактите, като се включат щепселите, пак ще стъчи . Звънях преди малко за консултация и ми казаха, че ако отрежа щепселите на уредите, за да се вържат директно към ток, отпада гаранцията. А тръбата за обратната вода също не може да се вкопае, нито може да се прекара през шкафовете, т.к. са с чекмеджета.  
Виж целия пост
# 657
Авиа, нямам наблюдения относно кухните на Икеа, пиша относно контактите и щепселите, тъй като преди около две години и ние правихме кухня и съответно купувахме нови уреди.
Новите уреди се продават без щепсели и се връзват директно. Бяхме сложили контакти и коментирахме, че трябва да се махнат - такива някакви спомени ми се въртят...Даже мисля, че гаранцията падаше, ако вържеш чрез щепсел и контакт - за по-сигурно звънни в някой от магазините за техника и питай.
Виж целия пост
# 658
Много зависи кой е елетроуреда и каква марка е ,някои ги продават още с щепсели ,при поръчката на кухнята от Икеа трябва да разяснят точно как да са контактите и вик инсталацията и ако не е изпълнено тогава да откажат монтаж ,в противен случай без предписание нямат основание.Проверете си договора с Икес описано ли е точно .Някак недовършена ми изглежда работата ,навсякъде където се продават кухни дават предписания ,план за ел.и вик,ако имате такъв погледнете там може да е описано.
Виж целия пост
# 659
Golden*Carnival, има предписание - къде и на каква височина трябва да има изводи за права и обратна вода и да няма контакти зад мивка и съдомиялна.
Но няма изисквания нищо да не стърчи или зад кухнята да не се включват уреди.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия