Какво с два кг. зелени чушки?

  • 13 166
  • 15
Дайте идея какво да направя с две кила зелени чушки? Praynig 
С доматен сос нещо или друго?  newsm78 Приемам идеи всякакви!


  chef  chef  chef
Виж целия пост
# 1
С дом. сос, пълнени  с яйца и сирене, с кайма...
Виж целия пост
# 2
С дом. сос, пълнени  с яйца и сирене, с кайма...

Как ги правите с дом. сос Praynig
Виж целия пост
# 3
1.5 кг чушки
2 -2.5 кг домати
олио за пържене
1 глава чесън
сол
1/2 връзка магданоз
щипка захар(евентуално)

Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги поставяме в тенджера да се задушат .Обелваме ги,отстраняваме част от дръжките,ако са прекалено дълги.Цепваме ги по дължина един или два пъти,както са си на коренчето,посоляваме.Загряваме мазнината, изпържваме за кратко чушките,колкото лееко да се позлатят,отцеждаме от мазнината и редим в платото за сервиране.Внимавайте,защото солта загаря,а и чушките поемат малко или много мазнина..
В подходящ съд сипваме 1-2 лъжици мазнина ,добавяме доматениея сок и оставяме на тих огън да се сгъсти.Подправяме със сол,като внимаваме,чушките все пак ще са леко соленички,евентуално захар,ако доамтът е бил по недозрял.В още топлия сос добавяме смачкания чесън.Заливаме чушките и поръсваме с нарязания магданоз.Вкусно е и топло и студено.

Тази рецепта намерих в един готварски форум. Аз чушките не ги запържвам, слагам ги накрая да врат в соса- цели или нарязани.
Виж целия пост
# 4
Точно преди малко напълник чушки със сирене, яйца и домати. Много вкусно стана.

1 бучка сирене
3 яйца
2-3 домата
олио
черен пипер
Всичко това се обърква и с него се пълнят чушките, след което се запича във фурната с малко вода.
Виж целия пост
# 5
В Италия приготвят т.нар Пепероната
Необходими са ти
- чушки , опечени, обелени и нарязани на тънки ивички
- една глава лук
- скилидка чесън
- добре узрели червени домати (към 350-400 гр)
- зехтин , сол и черен пипер- на вкус
Лукът се запържва в зехтина докато порозовее, може да се прибавят и 1-2 лъжици вода. Добавят се чушките и си се оставя да къкри на среден огън около 15 мин. След това се добавят  доматите - обелени и нарязани на кубчета, скилидката чесън (цяла) солта и пипера и се оставя да ври докато поеме от соса ,гледай да не е воднисто.
Може да се сервира и в топъл и в студен вариант гарнирано с няколко листа пресен босилек.
 Peace
Виж целия пост
# 6
С дом. сос, пълнени  с яйца и сирене, с кайма...

Как ги правите с дом. сос Praynig
Аз изпичам  чушките обелвам ги, цепвам ги по дължина и осолявам.Загрявам мазнината и изпържвам чушките предварително оваляни в брашно.
Соса: запържвам нарязан на ситно лук и чесън и слагам доматеното пюре с малко вода, сол и захар. След като поври сипвам брашно размито във вода и слагам чубрица/може подправки по твой избор/.Оставям да поври малко и заливам чушки със соса .
Виж целия пост
# 7
Аз нямам чушкопек. Как бих могла да изпека чушки? На котлона ли?
Виж целия пост
# 8
да, на котлона, но да не е много силен. Може и в прати-грил.

Ето и рецепти от мен.
Салата от печени чушки и домати
Чушки
домати
олио
(оцет)
чесън, магданоз, (копър), сол

Печени чушки, обелени и цепнати от семето до върха се нареждат в кръг върху чиния въху тях се нарязват доматите и това нещо се полива със сместа от подправки и олио (и оцет)


Постен боб
сварен боб (може да е смес от бял и червен)
чушки
стар лук/зелен лук
(олио/зехтин)
чубрица, сол 

Печени, обелени и нарязани на не много дребно чушки, заедно нарязания на полумесеци лук се счукват (не много) със солта и чубрицатав дълбок (глинен) съд (с пръчката на хаванчето) към него се примавят внимателно боба като пак се счуква внимателно (по скоро се омешва, иначе има опасност да стане каша).

На тази салата правя и модификации като слагам понякога домати и/или царевица (при пълнакомбинация е много шарена)

Виж целия пост
# 9
- Пържени чушки с яйца, обожавам. С едната част.
- Пълнени чушки с другата.

А и пържени с доматен сос са супер.
Виж целия пост
# 10
Точно преди малко напълник чушки със сирене, яйца и домати. Много вкусно стана.

1 бучка сирене
3 яйца
2-3 домата
олио
черен пипер
Всичко това се обърква и с него се пълнят чушките, след което се запича във фурната с малко вода.

Ооо това е приказка  eat
Виж целия пост
# 11
Мъжа ми прави много ефектно предястие. Рецептата е следната:

Пекат се чушки и се обелват. Почистват се от семките и дръжките. Нарязват се по дължина, на ивички около 2 см. Нарязват се кубчета от сирене с размер 1, 5 см . Слага се сиренцето в широката част на ивицата чушка и се навива към по - тесния край. Накрая се забожда с клечка за зъби.
Подреждат се в чиния, около тях резенчета домати и черни големи маслинки.

Да ви е вкусно...недостатък е, че бързо свършват и го чакам да направи още Mr. Green


Виж целия пост
# 12
Kаша с мляко (тъкмо се сетих, че отдавна не съм правила). Чушките се пекат, белят, режат на малки парченца и пържат, докато омекнат. Добавят се 2-3 лъжици брашно към запръжката. Постепенно се долива, като непрекъснато се бърка, горещо прясно мляко.
Виж целия пост
# 13
Точно преди малко напълник чушки със сирене, яйца и домати. Много вкусно стана.

1 бучка сирене
3 яйца
2-3 домата
олио
черен пипер
Всичко това се обърква и с него се пълнят чушките, след което се запича във фурната с малко вода.

Сурови ли се пълнят?
Виж целия пост
# 14
Да се отчета какво направих!

Сложих чушките, цели в тавичка с вода и ги опекох от двете страни във фурната (намам как да ги пека иначе) и ги залях със соса на zoja77

Соса: запържвам нарязан на ситно лук и чесън и слагам доматеното пюре с малко вода, сол и захар. След като поври сипвам брашно размито във вода и слагам чубрица/може подправки по твой избор/.Оставям да поври малко и заливам чушки със соса .


Стана супер!! Благодаря ви за идеите!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия