Кошмари в кухнята - 3 тема

  • 74 771
  • 1 088
# 555
Помним, че сме го гледали.
Виж целия пост
# 556
И аз не бях гледала епизода, но наистина на 4-5 страница от настоящата тема се обсъжда снощния. Излъчван е март миналата година.
Виж целия пост
# 557
Аз си спомних,че съм го гледала, когато собственичката каза,че ще си купи сервитьорки от София. Ако бях на мястото на Манчев,бих взела Тихомир в своя ресторант,има хляб в него,има енергия и хъс,само трябва малко да се ошлайфа .
Виж целия пост
# 558
Ако на мен някой така ми каже, направо си вдигам шапката и си тръгвам - да си купува сервитьорки от Марс, ако иска!  Такова отношение към работниците е недопустимо, обидно и такива началници заслужават целият им персонал да напусне.
Виж целия пост
# 559
Разбира се, че трябва да имат униформа. Браво на Манчев, че им го казва и работи по култивирането на колегите си,.
Едното е от хигиенна гледна точка. Да не говорим за това, че много готвачки не си покриват косите даже.  ХЕИ трябва да прави проверки.
Другото е, за да изразят принадлежност към фирмата. Има фирми, служителите на които с радост/гордост носят отличителния знак или униформа.
Трето, от гледна точка на клиентите.  Например водопроводчик - ами как да пуснете в дома си водопроводчика, ако няма дори някакви оранжеви дрехи? Разносвач на пици, куриер - също.  Ако  клиент на ресторанта повика готвача, да се оплаче от яденето, готвачът  по тениска и дънки ли ще дойде?
Виж целия пост
# 560
За мен няма проблем как ще дойде стига да готви вкусно. Ако заведението има звезди Мишлен вече е различно, но някакво третокласно бистро в малък град.... Този готвач имаше хъс и потенциал, не е нужно Манчев да започва да му крещи, униформите първо са  отговорност на собственика на ресторанта.
Виж целия пост
# 561
А за мен е признак на цялостно отношение към готвенето и професията. Ако ми се появи и видя такъв готвач в някоя кухня - просто никога няма да стъпя повече, честно казано. Този специално имаше отвратително мърляв и нехигиеничен вид, и с тази цигара пуши, после пипа храната, пък научил някакви "техники", ама не знае къде, кога и защо да ги прилага. Съжалявам, но не това е визия на шеф-готвач, който знае, учи се и може. Този приличаше на кварталния самодеен ентусиаст-рисувач /не художник/. За всички забележки Манчев е прав. Единствено не осъзнава, че извън София самите хора от незнание ли, от бедност ли, търсят голямо меню и не искат да разберат, че то е свързано със застояла храна, защото няма как иначе. Дори и сега наши приятели като ми говорят за някое заведение и ми казват - о, това не е хубаво ,в него има само 7-8 неща . Същите ще отидат в някое село в Родопите и ще си поръчат … кордон блю /от личен опит/. Еми какво да кажа, с тази клиентела - толкова. В страната на пилешките късчета с корнфлейкс не е лесно. Ще ходя до Видин след два месеца и ще си направя труда да видя дали съществува още този ресторант, интересно ми е.
Виж целия пост
# 562
Ресторантът от снощния епизод май не беше лош. Трябваше да се пипне малко само това онова. И толкова красива местност.
Манчев е прав да им вика, но в малките заведения с малко клиенти храната се замразява. Замразява се всъщност и в големите. А ако нямат униформи, поне престилки да сложат.
Виж целия пост
# 563
На мен много ми хареса идеята на Манчев за витрините със сурово месо и всеки да си избира какво да му опекат.
Виж целия пост
# 564
Аз обичам такива ресторанти. Избирам си месото и как да ми го приготвят. Гарнитурата също може да се приготвя на място, както и риба и всякакви морски дарове. Тук редовно посещаваме такива, китайски са повечето, но има секция със сурови продукти за приготвянето им по желание на клиента.
Виж целия пост
# 565
Личеше си, че са се постарали да направят нещата както трябва, обаче както винаги е управлението и липсата на знания за дейността.
Виж целия пост
# 566
А какво се случва с ресторантите след посещенията на Манчев? Има ли някой, който ги е посещавал?
Аз например бях на кораба ,,Емона" (Кърджали) и останах много доволна. Храната беше вкусна, добро и бързо обслужване, чисто и приятно. Пък и явно им е провървяло беше пълно и то в делничен ден.
Имаше и една механа ,,Странджата" на бул.Сливница. Първо работеше една малка част от сградата, като гараж към мехената и продаваха пържени картофки и кебапчета, сега вече е китайски ресторант.
Ааа и пицарията в Люлин ,,Кери".......мръсно, надупчени покривки, сварталище на квартални пияници.
Виж целия пост
# 567
На мен взе да ми писва от кръчмарите - все пари нсмср за ремонт все не могат да се организират... С къде са тръгнали бизнес да правят! Като нямат акъл и са стиснати ще фалират и ще се научат за другия път. Все едно да отидеш при некадърен шивач или адвокат  -, нищо не разбира, ама му стига акълът да иска да ти вземе парите!
Виж целия пост
# 568
Аз не съм гледала епизода с "Емона", но миналия септември бяхме там и бях много разочарована. Изключително непрофесионално обслужване. Чакахме поръчката повече от час, а беше съвсем стандартна- риба, картофи, рибена чорба. Не бях впечатлена и от вкуса. Да, беше пълно, но аз не бих повторила никога.
Виж целия пост
# 569
Момичета (и момчета), преди няколко години снимаха в някакво заведение около Бяла Слатина, дано не се лъжа, което беше известно с дреболийките си. Някой дали знае как се казва?
Благодаря Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия