Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

  • 44 008
  • 568
# 525
Груба грешка да се оперира човек в болницата в Монтана. Нивото на медицината там е такова, каквото е било по времето на социализма, когато лекарите в нея са завършили висшето си образование. Когато е лекар, човек трябва много да чете и да се развива. А там това не се случва.
Виж целия пост
# 526
Не се тревожете, нищо лошо няма да излезе. Гърдите са много чувствителна зона, всеки натиск може да предизвика болка.
Аз неболезнени гърди имам едва 10 дни в месеца, през другото време са напрегнати, болезнени и топли. Но и имам много плътни и фиброзни гърди, с кистички и няколко ФА. Абе ужас са, ама си го търпя и се следя редовно.

Те па в София мислиш че са различни лекарите ?
Твоята история се припокрива АБСОЛЮТНО с моята.
И аз така ходих при Марков и на мен ми каза че може след 2 месеца и аз избрах друг лекар, но от Софийска болница и той нищо не махна ( а ми прави операцията с пълна упойка и интубация ) ... Ужаса преживях и аз когато след два месеца се оказа ,че нищо не е махнал този "доктор" , "доцент" даже и така последва втора  операция и т.н ...
В крайна сметка всичко това отключи при мен хипохондрия, обезверие в медицината и сега съм с ПА и висока тревожност .
Да не говорим ,че лекаря, които все пак ми махна нещото , което се оказа "дуктален папилом с атипизъм", на прегледа след 6 месеца ме излъга ,че имам още едно и "пътя го знам ... Направление по ЗК и т.н " Когато посетих други два специалиста се оказа, че нямам нищо ,а въпросното и измерено "нещо" е ребро .
За вас лъжа , за мен истина!
Умишлено не споменавам лекаря направил първата операция, защото беше "семеен приятел".
Така, че спокойно , не си само ти излъгана .
И за съжаление няма да си последна.
Докато няма закон, които да наказва лекарите за безхаберието и некомпетентността им, бялата магия ще вилнее с пълна сила и ще печели нечестни пари с които храни децата си.
От тук трябва да тръгнем! Закони за тези трябва да искаме.
Закони и за тези трябва да има , но уви! ... Иначе ако в магазина продавачката се обърках и върне с 0.50 стотинки по малко я линчуваме ...
И знаеш ли ? Това не са единствените пъти ,които съм лъгана , а уж ходя при добри специалисти в София .
Не ми се говори за гастроентерология  в Софиямед та дори и във ВМА.
За ендокринолози и т.н .

Думи нямам !
Кураж!
Всичко ще бъде наред.
Само ще допълня БОГ ДА НИ ПАЗИ ЖИВИ И ЗДРАВИ !
Виж целия пост
# 527
Здравейте, момичета. Включвам се тук, за да ви кажа, колко погнусена и разочарована съм и защо нямам доверие на нашите лекари.
На 19 години съм и преди няколко месеца си напипах буца в лявата гърда, при което отидох на преглед при д-р Марков в онкологията, откри ми фиброаденом и ми каза, че ще се наложи операция. Говорихме с доктора за дата за операция, но той ми каза, че в момента плановите операции са забранени (Бях при него март месец). Но за съжаление аз трябваше да се оперирам по-бързо, защото трябваше да замина и просто нямах избор. Затова реших да се оперирам в болницата в Монтана - "д-р Стамен Илиев", там плановите операции бяха разрешени.
Началото на април постъпих там и д-р Токин ме оперира. 3 дни тъпрях болки и супер грубо  отношение от сестри и лекари и то всичко това е било напразно. След като ме изписаха аз усещах, че фиброаденома си е на мястото си и не е бил премахнат. Мисълта, че си търпял всичката тази болка и мъка напразно е ужасна, просто бях съсипана. Доктора отказваше да говори с мен и близките ми, не даваше никакви обяснения и ни казваше да си гледаме работата. Бях отново на преглед и на ехографа се вижда, че фиброаденома не е махнат и си е в гърдата. Кажете ми как може да има такива лекари? Споделям тази информация с вас, защото според мен повече хора трябва да знаят за товаи не трябва да се крие. Именно затова и казвам името на доктора - д-р Токин.
В момента ми престои втора операция (естествено не при д-р Токин).
Наистина много съжалявам, че живея в тази страна и станах жертва на един жаден за пари лекар. Споделям тук, за да знаят повече хора, внимавайте на кого се доверявате!
Странно, защото аз имам 3 операции при него и съм много доволна. Не съм имала проблем с лошо отношение, нито от него, нито от персонала в отделението. Пари не са ми вземали за нищо. Болки съм имала минимални, възстановяването ми бе изключително бързо и безпроблемно. Шевовете след около година не личат изобщо. Сега отново съм за операция и пак мисля да е при него. Имам и други познати оперирани от него, и за първи път попадам на негативен коментар за него. Той е един от малкото лекари, които се ползват с уважение и не вземат пари под масата.
Виж целия пост
# 528
принципно знам отговора, но да ви питам и вас. предстои ми преглед след операция, но ми изместиха доста датата на прегледа и се пада точно в деня преди менструацията ми, а аз имам тежко ПМС с болезнени гърди, уплътнения и т.н. Знам, че може да се прави преглед във всеки ден от цикъла, но се чудя дали все пак това няма да попречи по някакъв начин на качествения преглед. или си внушавам.
Виж целия пост
# 529
Здравейте момичета,вчера бях на преглед- фиброаденом на дясна гърда,2см. На 22г съм. Според доктора най- добрия вариант е операция. Четох доста ,реших да е с местна упойка. Голям белег ли остава?
Виж целия пост
# 530
Моят съвет е да потърсите още едно мнение все пак като става дума за операция. Моят ФА , за който имах насрочена дата за операция се оказа киста. Не казвам, че и при Вас ще е така, но не пречи да се консултирате с още един лекар.
Успех!
Виж целия пост
# 531
Моят се оказа рак, така че внимателно с операциите без второ мнение.
Виж целия пост
# 532
Второто ми мнение беше от хирург мамолог,първото от мамолог.
Виж целия пост
# 533
Здравейте, момичета. От известно време отлагам операцията, но вече няма накъде. Имам потвърждение от 3ма лекаря (вкл. хирург), че това е фиброаденом, а не нещо друго. Образуванието е доста голямо като процент от гърдата ми (30-50% по спомен). Знам, звучи ужасяващо, и е, но просто ме е страх да се оперирам.. Има ли други, при които фиброаденомът е бил много голям? Как премина възстановяването при вас и изобщо гърдите ви върнаха ли си предишния размер някога?
Виж целия пост
# 534
При такъв голям фб по - добре го махай докато е време!Моят фб беше малък и го махнах без да се замислям ,на мен ми махнаха една трета от гърдата.
Виж целия пост
# 535
Здравейте !Има ли някой скоро опериран във ВМА при доктор Байчев?
Бях при него преди една седмица и ми каза ,че имам фиброаденом и трябва да го махнем октомври-ноември.Мисля да отида на второ мнение при доктор Ненков във Варна , ако има някой с отзиви и за него.
Благодаря и бъдете здрави!
Виж целия пост
# 536
А имате ли добри впечатления от хирург в Русе, предстои ми премахване и се чудя при кого
Виж целия пост
# 537
Здравейте. Миналата седмица ходих на мамолог, откриха ми два фиброаденома. Дано се окажат фиброаденоми. В момента в главата ми е каша, много съм притеснена. Преди 6 години ми махнаха един в онкото в Пловдив, тогава ме оперира д-р В.Иванов. Сега пак се насочих към него, но  след ровене в нета попаднах на доц. д-р Ваня Узунова, която оперира в Хирургиите.Моля, някой ако има  някакви впечатления или опит с онколозите в Пловдив да помага.
Виж целия пост
# 538
Здравейте, момичета. От известно време отлагам операцията, но вече няма накъде. Имам потвърждение от 3ма лекаря (вкл. хирург), че това е фиброаденом, а не нещо друго. Образуванието е доста голямо като процент от гърдата ми (30-50% по спомен). Знам, звучи ужасяващо, и е, но просто ме е страх да се оперирам.. Има ли други, при които фиброаденомът е бил много голям? Как премина възстановяването при вас и изобщо гърдите ви върнаха ли си предишния размер някога?

Колко години го отглеждате това чудо???😱

Имам 7 махнати, няма нищо страшно, как е възможно да чакате още и да се чудите? 30-50% пишете….
Виж целия пост
# 539
За кистите, явно всеки доктор процедира различно.
При мен винаги е било пункция и хистология на изтегленото.
През година -две..рецидивират. И пак наново.
Сестра ми има също проблем, но не е киста..При нея е оперативно. И пак се появява. На две години.
Сега и племеницата ми, на 18.
Явно е генетично..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия