Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 9

  • 25 475
  • 760
# 15
О, и в училище им говорят, обаче... До колене им се струва морето.
Виж целия пост
# 16
Ева,така е.Децата пробват докъде могат да им стигнат границите.
Виж целия пост
# 17
Мога ли да откажа да дам децата на баща им на основание, че ги е оставил последния път сами почти за цял ден?
според мен отказ да се дават децата на другият родител не води до добро за недаващия. някоя пострадала от това може и да сподели тук какво се случва  Laughing
все пак това не е системно и надали е застрашило живота на децата. виж, да се оплачеш на Закрилата,  това е по-изпълнимо. но не вярвам да има  ефект. 
Виж целия пост
# 18
Здравейте на всички в групата.Честита първа пролет.Аз съм решила да водя дело за извеждане на детето си извън страната,а не детето ми да е заложничка тук в България.Искам детето ми да може да пътува с мен на краткосрочни почивки за по 5 дни по време на ваканции,когато е в извън учебно време.Декларацията за пътуване изтече, която беше подписал преди години бащата.Сега обаче не е съгласен, детето ми лично го пита и ще стане с дело.В страните членки от ЕС и хагската конвенция за защита правата на децата.Не разбирам какво лошо има детето ми да види забележителности в Румъния или в Гърция близки страни и да добие впечатление.Четох,че децата имат право на свободно придвижване,а не да се ограничават и да не им се дава това право.Детето ми ходи на училище тук в България.Живее тук в България постоянно,аз работя.Дали съдът ще разреши на детето ми декларация за ЗАместващо съгласие и издаване на паспорт? Какво мислите?
Виж целия пост
# 19
В страните членки от ЕС и хагската конвенция за защита правата на децата.
нещо не ти се разбира  Laughing
Не разбирам какво лошо има детето ми да види забележителности в Румъния или в Гърция близки страни и да добие впечатление.Четох,че децата имат право на свободно придвижване,а не да се ограничават и да не им се дава това право.Детето ми ходи на училище тук в България.Живее тук в България постоянно,аз работя.Дали съдът ще разреши на детето ми декларация за ЗАместващо съгласие и издаване на паспорт? Какво мислите?
няма лошо децата да видят , както си го написала.  а дали е възможно да излезете зад граница и да не се върнете ?  това не е обвързано с живеенето и ученето в БГ. най- вероятно съда ще разреши, но съмнението, я защо не и изпълнението, остава в другата страна.
Виж целия пост
# 20
Аз искам да мога да водя детето на почивка с мен баба си дядо си.И нямам намерение да не си връщам детето.Работя в България, детето ми учи в Българско училище искам детето ми да има право да пътува с мен,а не да се ограничава както е сега.Не виждам какво лошо има дете да види друга страна и нейните забележителности.Всъщност адвокатите знаят как се водят дела.И си разбират от работата.Надявам се да получи детето ми шанс да пътува с мен.На 10 години е.
Виж целия пост
# 21
ама те така всичките го казват. колкото да хване декиш пред съда.
но съмнението и вероятността остават, дори и да поискаш детето да посети друга планета и да е почти сигурно , че ще се завърне на Земята.
адвокатите знаят как се водят дела, така е.  аз не искам да ти водя делото.  Laughing
попита ни какво мислим.
Виж целия пост
# 22
https://m.dnevnik.bg/
Виж целия пост
# 23
Чарли ,каква е причината преди да ти е давал тази декларация ,а сега -не ?
Иначе 7002 - о е прав.Няма как да се знае на кой какви са му намеренията.
Не знам дали съда ще ти разреши да извеждаш детето ,когато си поискаш без съгласието на бащата.По скоро може да ти разреши еднократно извеждане на детето и после пак да си в тази ситуация .
Виж целия пост
# 24
Именно поради това,че отказва ще водя дело за ЗАместващо съгласие и международен паспорт.Причината е че му увеличиха издръжката на 150 лв и затова сега отказва.Е има и съд който решава като не може да постигнем съгласие.Съда ще реши.Питала съм 3-ма адвокати те казват,че се гледат интересите на детето и такава декларация може да е до навършване на пълнолетие.И няма да е когато аз си поискам.Става въпрос за кратки почивки по 5дни и ти през ваканции извън учебно време.Да може да види детето забележителности.Не е лошо.А това че спира детето си не е в негов интерес и законът защитава децата и правата им в това число да пътуват до страни членки на ЕС.Пише го в интернет.
Виж целия пост
# 25
Именно поради това,че отказва ще водя дело за ЗАместващо съгласие и международен паспорт.Причината е че му увеличиха издръжката на 150 лв и затова сега отказва.Е има и съд който решава като не може да постигнем съгласие.Съда ще реши.Питала съм 3-ма адвокати те казват,че се гледат интересите на детето и такава декларация може да е до навършване на пълнолетие.
може да е до навършване на пълнолетие , но може и въобще да не разрешат. все пак трябва да се видят доводите и на двете страни.
соломоновското решение е да излиза еднократно за определен период.
Виж целия пост
# 26
Charly най вероятно ще ти разрешат да пътувате с детето извън БГ . Дали ще трябва всеки път когато излизате от бг да вадиш такова съгласие или ще е едно безсрочно никой не може предварително да ти отговори .
Виж целия пост
# 27
NTV e права.Може да е безсрочно.Може да е за 3-5 години,може да се ограничат почивките например на две по 10 дни всяка година или в период напр. от 15.08-15.10 всяка година.Зависи и от определения режим за виждане с бащата.Не бива да се взема от времето му.
Виж целия пост
# 28
Нямаме никакъв режим за виждане,нито сме имали дело за родителски права.В момента правата ни са равни.
Виж целия пост
# 29
Моето заместващо съгласие е до пълнолетие на детето, и без ограничение на време и държави, т.е. навсякъде. Търси си добър адвокат, това е рещаващо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия