Заместители на сладкото и млечните продукти

  • 2 934
  • 47
# 30
Печен ли е или пържен този чипс? Макар че при такава ниска оценка, сигурно няма значение. Simple Smile

Ами не знам Joy Погледнах на опаковката не пише. Моя не е от тези на брошурата понеже нямаш и взех с кафяв ориз, просо и слънчогледови семки и струваше 1.39.
Имам въпрос относно сладкото и пъпките. Може ли да ми излизат подкожни пъпки от храната, която консумирам?
Виж целия пост
# 31
По въпроса ти - огромна вероятност.
Виж целия пост
# 32
Аз дълго време си мислех, че точно подкожните са вследствие на друго по скоро Joy
Виж целия пост
# 33
А какво мислите за домашно приготвеното бадемово мляко? Било горчиво, което ми е лесно да разбера, но вероятно е по-добра алтернатива дори и от тези в магазините.

ако са горчиви бадемите и млякото ще е горчиво.
аз преди правех за детето, защото отказваше друго мляко.
белеш бадемите и миксирах. като го слагаш в овесените ядки даже и не го прецеждах.

по-бърз вариант е да си вземеш мус от бадеми и само разбиваш с вода. Peace
ценово незнам как идва, защото едно бурканче мус също не е евтино. на мен ми беше удобно да добавам така към овесените ядки, вместо да беля, меля и цедя.

от лешници става също много хубаво мляко, има лек остатъчен вкус на нутела.
уви детето има алергия и само 1-2 пъти съм правила.

също от макадамия става плътно мляко.

оризовото мляко запича.

при кожни заболявания не се препоръчват преработени храни.
имам предвид чипса. Peace
Виж целия пост
# 34
Има едни десертчета тип ядки с мед. Не съм сигурна как се казват, нещо като слънчогледка само, че с бадеми, кашу и тн не знам дали биха предизвикали пъпки, но им давам 10/10. Адски са вкусни.
Виж целия пост
# 35
Интересна тема, ще следя препоръките ви.
Аз също съм пристрастена към динозавърския снакс
Скрит текст:
Виж целия пост
# 36
Включвам се в темата с две много прости рецептички, които успешно заместват нещо сладко.
Имат си въглехидрати, защото са с плодове, но поне не съдържат вредни съставки.

Банан /пасиран, намачкан/ с какао на прах - прилича на течен шоколад.

Банан със замразени ягоди - блендират се замразени. Прилича на сладолед.
Предполагам, че ще стане хубаво и с горски плодове.
В Лидл продават замразени пакети с горски плодове за около 6 лв. Много са добри. Вътре има основно боровинки черни и червени, също и малини и къпини. Аз често ги хапвам просто така - когато ми се яде нещо, а не искам да поемам калорични неща. Горските плодове имат много малко въглехидрати и са подходящи за всякакви диети.

Виж целия пост
# 37
Аз от няколко години не пия прясно мляко - откакто се наложи да съм на безлактозна диета, заради детето. Толкова добре ми се отрази на организма, че така и не пропих.
Е , кисело си хапвам понякога, но гледам да избягвам.
Ще ви кажа аз как съм заместила нещата, с уговорката, че не всеки път спазвам (някой път не намирам дадена марка, не ми се занимава и тн и тн).

Прясно мляко - оризово (но запича) поне в готвенето е идеален заместител на кравето. Правя си иначе по малко овесено, за да съм сигурна, че е чисто. Повечето ядкови млека са пълни със захар.

Кашкавал - вместо краве, биволски. То основния проблем на "млечните" е лактозата, така че ако ограничите кравите продукти ще е ок. Понякога козе кашкавал взимам, обожавам.

Сирене - същото. Козе....  веган алтернативите не ми харесват особено

Шоколад - правим си домашен течен шоколад с мед и тахан.

Какао - рожков

Захар - кафява или сироп от агаве
Виж целия пост
# 38
Козе аз не понасям, затова и предпочитам да не ям въобще. Grinning

Бтв, взех на Олимпус шамфъстък млякото, хареса ми, много плътен вкус. Имат бадемово, но него другия път ще го пробвам. Simple Smile
Аз откакто съм на тая млечна диета, дръпнах с едни 2 кг. надолу и се чувствам доста добре, защото качването/свалянето ми личи. Simple Smile
Виж целия пост
# 39
Млечните правят много проблеми най-вече здравословни не толкова естетически  Crazy . От всички млечни най-вредно е прясното мляко (а аз него най-обичам и употребявам).


Po3u вярваш ли, че кафявата захар е истинска? Аз лично не, за мен всяка е боядисана на същото мнение е и позната работеща в био магазин.
Аз ползвам - кокосова, агаве или кленов сироп.
Виж целия пост
# 40
кафявата захар е като бялата, просто е по-скъпа и не докрая рафинирана.
да има хубав карамелен вкус, но в никакъв случай не е по-здравословна. фруктоза и глюкоза на тройна цена. за да имат остатъчните в нея минерали някакъв ефект, трябва килограми да се изядат  Whistling

сиропът от агаве също. Peace
той не е никаква алтернатива на захарта, може да съдържа даже повече фруктоза от захарта и може да доведе до затлъстяване на черния дроб. да, не вдига инсулина, ама други пакости прави...
ако ще е сироп, то от ориз. не е толкова сладък, няма фруктоза. става за чай/кафе.

добри алтернативи са стевия (ако не е пречистена има остатъчен вкус и не всеки я харесва), еритрит (трябва да се внимава да не е произведен от генно мод. царевица, при големи количества води до разстройство).
Виж целия пост
# 41
Баба ми е с диабет тип2,пробвала е с агаве,захарта й беше 14.
Не става агавето и още как!
Еритритол засега си остава номер едно или стевия.
Къде да търся пречистена,за да не горчи?
Виж целия пост
# 42
То при диабетик дори сладките плодове и несладките въглехидрати напомпват бясно кръвната захар, какво остава за агаве.

Моят диетолог препоръчва кокосова захар (не за диабетици, не съм го чувала да препоръчва каквато и да било захар или подсладител на диабетик; за тях плодове, и то ограничено количество).
Виж целия пост
# 43
Глупости,стевия и ксилитол може да се консумират.
Виж целия пост
# 44
А кой казва, че не може?!? Всеки може да яде всичко, което пожелае. Познавам диабетик, който употребява мед, явно в такова количество, че кръвната му захар я поддържа на стойност 6.0. Аз лично не харесвам стевия, независимо от качеството й, усещам я неприятна - въпрос на вкусови рецептори. Написах какво е препоръчителното от човек, който определено не е глупак. Пък който го влече да лепи етикети, да го прави. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия