Докога се стерилизират шишетата?

  • 1 692
  • 69
# 45


Това е моето.
Виж целия пост
# 46
Ами то и тук не пише, че се слага млякото директно в охладена вода.

Пише да се превари 1литър вода и да се остави да се охлади за не повече от 30 минути (защото няма как да се цопне млякото директно във врялата вода), след 30 Мин. то ще достигне температура 40-50 градуса и тогава се слага млякото.

Даже накрая пише готовото мляко да се охлади до темп. подходяща за пиене 37 гр. под студена течаща вода.

Също и навсякъде споменават стерилизирано шише, биберон и т.н.

Единственото разминаване от българското упътване е, че на БГ етикетите пише, че водата се слага на 2 пъти.
Виж целия пост
# 47
Аз мислех да разредя стерилизирането след навършване на 5-тия месец, но педиатърката препоръча да стерилизирам след всяка употреба ПОНЕ до 6-тия месец.
Мисля скоро да започна по веднъж на ден и до 7- мия месец да съм приключила напълно вече.
Откакто слага всичко в устата и ръцете й непрекъснато са в контакт с каквото и където се докопа, го давам по- спокойно. Още повече, че използваме и градски транспорт (няма да кажа от кога, че ще изпадна от категорията "майка на годината"). Паднала залагалка навън- обилно изплакване с вода, ако имам гореща за приготвяне на млякото, още по- добре. Играчките от гума/ пластмаса/ каучук по същия начин. Имам и антибактериален спрей за почистване на повърхности, но почти няма за какво да го ползвам.
По въпроса с приготвянето на АМ, необходимо е да се загрее до тази температура, за да може да се убият, ако има някакви микроорганизими, тъй като то НЕ Е СТЕРИЛНО. Това го казвам по спомен от една лекция. Аз не го спазвам. Загрявам до температура приятна за пиене и готово. Само, ако сме навън и нося гореща вода в термоса чакам да се охлади. Та толкова за стерилизирането.

ЕДИТ: Дрехи не съм гладила изобщо. Напълно безсмислено е.
Виж целия пост
# 48
Дрехите ги гладя, защото не ме кефи да си обличам бебето с намачкани дрехи поради същата причина гладя и моите собствени дрехи Grinning.

Млякото се загрява до определена температура за да може да се разтвори добре както и витамините и минералите, с които е обогатено, не заради избиването на бактериите.

Не веднъж са го писали това представители на HIPP, тук във форума.
Виж целия пост
# 49
Със сушилнята няма нужда от гладене- излизат меки и без гънки, жалко, че дори и да ме кефеше да си обличам бебето неугледно, няма как да стане.
Виж целия пост
# 50
От моята сушилня нещо не излизат изгладени.
Виж целия пост
# 51
Addicted анатема Simple Smile
 
Mn.nikol време ти е значи за нова сушилня Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Че тя е нова да взема да я връщам сега, не вади изгладени дрехите, рекламация...

Виж целия пост
# 53
Искам да се включа по темата с млякото.Ползвам машина за мляко на Tommie Tippe.Температурата на водата е 37 градуса, колкото е на майчината кърма.Първоначално пуска вряла вода, после студена.Целта на високите градуси не е да се разтвори млякото добре, а да се убият евентуални бактерии в шишето.Млякото се разтваря напълно успешно и запазило свойствата си при 37 градуса температура.Относно стерилизацията, мисля да го правя преди всяко хранене до навършване на 6 месеца.
Виж целия пост
# 54
Не е вярно това, което говориш за млякото.
А въпросната машина и аз я имам, но така и не я ползвах.
Ако си се интересувала и чела има много спорове относно това колко е ефикасна, защото първоначалната гореща струя от 70 градуса, в която се слага млякото не е подходяща за всички марки млека..Бифидус бактериите в Лактана например ще измрът на първоначалния HOT SHOT от 70 градуса, който пуска машината (според упътването Лактана се разтваря на 40-50 гр).
Така, че се загрява до определена температура не за да се избиват бактериите а за да се разтвори качествено млякото без загуба на витамини, минерали и други добавки.

Отделно филтърът й отделя активен въглен и в Англия имаше бум на машини, които като се отворят тръбите са пълни с плесен и имаше заведени дела срещу Томи Типи.

Ако това, което говориш е вярно (че млякото се загрява до опр. температура за да се убият бактериите...) много ми е интересно какви изобщо бактерии се убиват на 40-50 градуса...точно никакви.



Свържи се с производител и питай защо се разтваря млякото на определени температура.....от HIPP тук във форумът са го писали.

Виж целия пост
# 55
Дай да видим това инфо че под определени градуси не се разтварят витамините?
Виж целия пост
# 56
Всеки знае, че ако водата не е достатъчно топла млякото не се разтваря добре.

Инфо в нета да искаш, ако ти трябва търси си, но млякото определено не се разтваря на точно опр. температура за да се избиват бактерии, защото на 40-50 градуса никакви бактерии няма да се изтребят.
Виж целия пост
# 57
На нан млякото се разтваря на приблизително 40градуса според кутията. Преваряваме вода и като стане толкова, сипваме, случва се и да я охладим(ако не е изстинала и на водна баня, разбира се). Това го правим вече 10 месеца и всичко си е добре.
Виж целия пост
# 58
Това за неразтворените витамини са си твои интерпретации... Моето мляко се разтваря повече от добре и без да загрявам водата. Цялото нещо със загряването е точно с цел да се убият евентуални микроорганизми в случай че ползваш вода от чешмата.

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/infant-and-toddler- … mula/art-20045791
Виж целия пост
# 59
Е на 40 или 50 градуса примерно както е и на Лактана и ХИП да речем какви микроорганизми ще избиеш?

Водата първо се преварява (ако не се ползва бутилирана)охлажда се до 40- 50 градуса и тогава се слага млякото.

Защо е това изискване 40-50 градуса, ясно е, че тази температура бактерии не избива, но ако е по-студена млякото не се разтваря, ако е много гореща се губят хранителни вещества.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия