Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на кучета - 92

  • 17 742
  • 756
# 45
Ох, съжалявам да го чуя, мога ли да помогна по някакъв начин, в София ли сте? Евентуално да поговорите отново с този човек или да се пусне обява някъде за осиновяване?


Естелка, много си е сладка дебеланката, важното е да е здрава, пък коремът е само за мачкане.Simple Smile
Виж целия пост
# 46
Какво да му кажа? Той така ме затапи с болната майка, че един вид все едно ми казва да не го притеснявам повече. Той даже не каза едно "благодаря". Аз му благодарих неколкократно за това, че ми позволи да разхождам кучето.
Не сме в София. В Кърджали сме.
Днеска купих на Ласи храна от Лидл за тази седмица - имаше пилешко месо с малко срок на промоция и му взех също един пакет от меките гранули за проба. Не посмях да взема голям чувал с гранули Орландо. Като им чета съдържанието - то само зърнени култури в тях, едва 4% месо. Мисля си дали не се явява същото, ако го храня с хляб накиснат в бульон...? Вчера му оставих половин пакет кучешки бисквити, които бях взела от ДМ още първия път, и той тогава не ги беше ял. Както ми казахте - сигурно заради това, че са твърди и няма зъби. Бисквитите си стояха няколко дена в купата първия път, докато му носех и други храни. И след като му занесох купата с бисквитите вчера, се зачетох, че от тях се давало само по няколко на ден. Но нямах с какво друго да го нахраня, освен един камчия салам, с който му давам антибиотик две таблетки и остатъкът от тези бисквити. Тази сутрин отивам, гледам, нищо не му е носено от стопанина пак, цялата купа с твърди бисквити - ометена. Жално ми стана... Sad
Виж целия пост
# 47
Милата. В много неприятна ситуация си. Няма ли някой друг съсед, обичащ животните, с който да си поделяте грижите за старчето? Малко по-леко ще ти е, ако и някой друг помага с храна, щом собственикът не се интересува...
Често на млади кучета не се намира дом, какво остава за старчко...за съжаление.
Виж целия пост
# 48
При положение, че е зле със зъбите, не мисля, че ще е лошо да хапва и хляб в бульон. Знам ли, то всеки си преценява, но Рекс е ял хляб, като мина на третата си годинка на готвено, слагах и хляб в паничката му, манджите му повечето пъти са били по-редки. И без хляб е ял, но и хляб често е хапвал и сега хапва, не съм забелязала някак зле да му се отразява. Може стомахчето да му е по-здравичко. Всъщност, когато вет предложи да сменим гранулите с домашна храна заради съмненията за алергия, той ми изреди - вариш му месо, слагаш зеленчуци, ориз може, дробиш хляб в бульона, или риба варена даваш, яйце, ..... И аз почти така съм го хранила. Правилно, неправилно, не искам да тръгва спор. Просто по повод храненето на Ласи и хляба. Peace
Виж целия пост
# 49
Да, напълно съм съгласна с Лабрекс. При положение, че изборът е между това да гладува  или да яде хляб с бульон или остатъци от манджа, мисля, че никакъв проблем не е да му се дава това. На всеки вкъщи му остава хляб и някаква манджа и като се надроби, хем ще е меко, хем няма да е гладен. Да, може да не е най-правилно хранене, но в случая говорим за доста старо дворно кученце, което най-вероятно и до този момент е хранено така от дядото.

Ами–нка, стискам палци нещата за теб някак да се подредят по най-добрия начин Simple Smile
Виж целия пост
# 50
Ние също даваме на Ерос и хляб. Много обича. Един ветеринар ни беше казал да не прекаляваме, защото свиквали и искали още. Grinning
Често му даваме варено месо с бульонче и хляб.
Виж целия пост
# 51
Привет.Всички са такива бонбони само за мачкане.
Виж целия пост
# 52
amy_nka никакъв проблем не е да даваш на кучето хляб с бульон или останала манджа. Мисля, че всякаква храна е по-добре от никаква храна. 🤗 Аз храня две кучета на работно ми място и още две в полето с пилешки шийки или фенери или патешки шийки, бульона от тях и хляб. Взимам им и телешки салами на промоция като има и им давам като лакомство/десерт. Просто тези кучета не ядат гранули и това е единственото, което мога да им направя да хапнат. Останалите пък свикнаха с гранули и им взимам два вида български гранули, защото са много кучета и не мога да им смогна ако трябва са взимам нещо по качествено. Бъркам им и кучешки консерви с хляб и малко вода. От време на време размесвам пастет с вода и така смесвам пак с хляб. За мен важното е, че са сити и изглеждат здрави.
Иначе днес се натъкнах на заключен и запустял двор с куче вътре. Имаше метнати крайници хляб, но не видях да има вода. Купих малък пакет гранули и една купа. Изсипах през оградата гранулите и сложих купата, която напълних с вода. Ще започна да минавам през ден-два по въпросната улица и да му сипвам повечко гранули и да доливам вода. Ще разпитам и дали някой се появява там да го наглежда, защото не беше слаб, но пък беше гладен.

Момичета, вярно че с тая информация и реклами на всякакви марки гранули вече сме облъчени, ама да ви кажа че моя зет храни кучетата си с варено глиганско месо, бульона и хляб. Ами всичките изглеждат чудесно. Всички са едри породи (родата на Макс) и никой не е пил калций, витамини, добавки, минерали и т.н. Дава им често и сурово месо и сурови кокали отново дивечово, също и пърлена глиганска кожа. Така, че като цяло не смятам, че кучетата не се влияят добре от добавянето на хляб в дневната дажба. Просто няма как някой да ме убеди, че им вреди след като имам пред себе си 6 големи кучета напълно здрави и чудесно развити. Дори братчето и сестричето на Виви изглеждаха по-добре от нея докато тя бе при нас и хранена само с гранули и то качествени, но онези на село изглеждаха в пъти по-добре. Сега и тя е загладила косъма и вече има чудесна физика. Все пак отчитам и това, че тя имаше проблеми и доста погладува покрай несериозни и обидчиви ветеринари и операциите й.
Виж целия пост
# 53
Кръв, гранофурин, марли и 2 бинта.
Поряза лапа, сложихме бинт, тече. Сложихме марля с гранофурин, подът стана зелен.
Сложихме плик, че тече зелено много.
Коте, помня, че го ползвахте, някаква идея колко да държа марлята?
Няма работещ вет наблизо по това време
Виж целия пост
# 54
Seerose да му минава на юнака порязаната лапа. Мястото е много кофти, последно нали Вивата така ми оставяше ту кървави, ту зелени лапи по паркета. Помня, че с гентамицин също мазах и като че ли помогна най-много.
Виж целия пост
# 55
Seerose., аз от моята ветка знам, че кръвотечение се спира с кислородна вода. Много ли е дълбоко порязването?
За открити рани ми е предписала и Дефламол крем (за опашката на Ласито, която си я беше хапал сам).
Също като локален антибиотик - Гентамицин крем или Оксикорт спрей.
Виж целия пост
# 56
Ох, милият Денис, на какво се поряза? Да му минава като на кученце.
Виж целия пост
# 57
Нагледах се на сладки бебенца! Heart Разкошни са.

Seerose, бързо да му мине лапичката на момчето!

Ето го и Харли като леко пораснало бебе.

Виж целия пост
# 58

Seerose., аз от моята ветка знам, че кръвотечение се спира с кислородна вода. Много ли е дълбоко порязването?

А пък аз установих, че кислородната прочиства раната, но не спира кръвта. Имах една манипулация и всеки път щом тръгнах да почиствам раната с кислородна вода започваше да тече кръв. Това е мое наблюдение де, може само при мен така да се е получило.
Виж целия пост
# 59
Ооо, милия Денис. Къде пострада така беладжията? Sad
Пожелавам бързо да му минава!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия