Козунаци 2019

  • 35 400
  • 741
# 615
Тази седмица в Кауфланд има брашно Casillo 00 по 0.89 лв/кг. и трайност до 12/2019.
 
Виж целия пост
# 616
Тази седмица в Кауфланд има брашно Casillo 00 по 0.89 лв/кг. и трайност до 12/2019.
 


За кой град става въпрос? Сега гледах рекламната бршура- нямаше такава промоция.
Виж целия пост
# 617
И в софийската брошура го няма,  но то нищо не значи.
Виж целия пост
# 618
Това брашно е слабо и не става за козунаци. В зелените пакети, което е за пица е по-силно.
Виж целия пост
# 619
Ще има ли тема за 2020?
Купих си хлебопекарна с цел да омесва тестото, а печенето в зависимост от времето и количеството да е във фурна или в самата машина. Използвах около 1.1 кг брашно тип 00 Касилло в синята опаковка, 10 с.л. захар, 430 мл мляко, 4 яйца и 6 г суха мая от френската. Получиха се два - пекох ги един след друг като по примера на Джемма извадих бъркалките, а тестото го сплетох и намазах с яйце, че даже и поръсих с малко захар. Доволна съм от първия ми опит с хлебопекарна.
Виж целия пост
# 620
Ще има ли тема за 2020?
Скрит текст:
Купих си хлебопекарна с цел да омесва тестото, а печенето в зависимост от времето и количеството да е във фурна или в самата машина. Използвах около 1.1 кг брашно тип 00 Касилло в синята опаковка, 10 с.л. захар, 430 мл мляко, 4 яйца и 6 г суха мая от френската. Получиха се два - пекох ги един след друг като по примера на Джемма извадих бъркалките, а тестото го сплетох и намазах с яйце, че даже и поръсих с малко захар. Доволна съм от първия ми опит с хлебопекарна.

ами не пречи тази да се продължи до изписването на 50 страници. модераторите може да допълнят заглавието с 2020 год.  правено е в подобни теми.
а може тази да се изпише и тогава да се пусне нова тема.
Виж целия пост
# 621
Тези дни съм се присетила и аз за козунаци. Обаче не ми се получават като едно време на баба и дядо (и двамата месеха на почивки) и това си е. Няма пекарна,няма на ръка.. не знам къде бъркам.
Виж целия пост
# 622
Anyyyone, кажи рецептата си да видим има ли проблем.

Аз правих преди седмица някъде. По последната ми рецепта, от която повече не смятам да мърдам.

Виж целия пост
# 623
Моренка,пробвах няколко различни рецепти. Последния път от тук видях,че хвалят твоята и по нея правих и пак не стана. Но е възможно да е от брашното,защото не намерих за баница и правих с обикновено София мел. Сега ще търся за баница и ще пробвам пак,дано да ми се получи,че много обичам топъл,вкусен козунак с конци. 😍🤗
Виж целия пост
# 624
Последният козунак, който правих в края на януари беше с квас и брашно за баница на София мел.
Нямах прясно мляко и го заместих със 120 гр вода и 30 гр сухо мляко. Ползвах си рецептата, по която винаги го правя. В 10 часа вчера извадих от хладилника и захраних кваса. В 18 ч. замесих тестото в хлебопекарната, като сложих всичко наведнъж, в 21 ч го сплетох и цяла нощ втасва в студена фурна.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/03/blog-post_13.html?m=1


Виж целия пост
# 625
Онзи ден правих и съм си много доволна - Козунак от старите тефтери - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/03/blog-post_6.html -
Виж целия пост
# 626
Аз правих преди седмица някъде. По последната ми рецепта, от която повече не смятам да мърдам.
Морена, моля те дай линк към рецептата, че вече забравих коя от всички ползваш.
Виж целия пост
# 627
Заповядай, Нели - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html Simple Smile
Честит 8 март, момичета! Simple Smile
Виж целия пост
# 628
Благодаря Морена!
Виж целия пост
# 629
Миналата година за 1- ви път правих козунак 😁съответно неподготвена. Хал хабер 😂както се казва. По рецепта, която не беше написано, че с часове се втасва и меси и т.н.
Благодарение на насоките от вас, се получи много добре като за първи път.
Тази година обаче 😀 ще се постарая и ще пробвам рецептата Морена!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия