Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Градинарство - моето хоби 22

  • 19 881
  • 634
# 615
Ljuboznatelna, започвам да си мисля , че снимките на ограда от пираканта с плодчета са висш пилотаж в градинарството или мит. Засадила съм около 2-3 м. пираканта за проба за ограда между нас и съседите, но няма как да я поддържаш толкова равна както е на снимката и да очакваш плодчета, защото точно ако й отрежеш цветовете няма да има плодчета. А тя си расте постоянно и иска оформяне за жив плет. Вкоренила съм резници от нея и есента ще ги засаждам по продължение на оградата, но се примирих, че такава с плодчета няма да я видя. Единственото ми успокоение е, че ще има достатъчно тръни между нас и съседите през които няма да се виждаме.
Виж целия пост
# 616
И аз съм се чудила как остава толкова обилно цъфтяща. Имам точно по ограда, с такава цел, но едната не е пораснала достатъчно, а пред другат аима дърво, и все някакви спрени коли. Тя се извисява нагоре, и това, което вижда слънце повече от половин ден, цъфти много. Съответно прави и плодчета. Но имам две от мини формите (които изобщо не са толкова мини). Едната се старая да поддържам кръгла, и една година успя да се покрие цялата. От там нататък, може би защото расте повечко и я намалям, цъфти доста по-рехаво.
Другата вижда слънце горе, и съм я оставила високо. По време на цъфтежа махам което няма цвят, оставям някое ново клонче за пълнеж за следващата. Тя цъфти много обилно. Но прави и обем.
Мисля, че могат да се подведат хоризонтално някои клони, защото това им е посоката на растежа, и така ще има достатъчно плодчета въпреки стригането.
Абе...опитай! Simple Smile Трябва да се получи, щом и при други става.
Виждала съм жив плет на една бензиностанция, отрупан с плод. Но не е равен, кълбовидни храсти се бяха получили.
При всички случаи плод ще има, само ако има много слънце. Защто и една, която остана на сянка имам, изобщо не цъфти.
Сега като ги изброих чак ми стана смешно. Пет пираканти, че и една вариегатна имам и тя на сянка, но едва крета, значи шест Joy
Виж целия пост
# 617
Милитка, искам да се пошегувам със съседите ти и бодлите, ама пусто, не смея... newsm56

При мен в последно време е влажно. Това също има своя чар и макар петуниите да са оклюмали под дъжда, цялостната атмосфера на подобни дни ми е приятна.
Виж целия пост
# 618
Цял ден рових в градината. Сега заваля. Не направих 100% каквото бях намислила, защото беше страшна жега, но много направих, от резултата съм доволна.
Виж целия пост
# 619
Нелка, и ток ми идва да пусна по оградата,  но имам две кучета.
Ама пък с Любознателна какви тръни си имаме, чак за завиждне Grinning
Цъфнала и мамата на пенисетума,  но кой да види. И един хибискус дето всяка година чакам цвят като сателитна чиния,  ама цък.

И жеги над 35 градуса,  за дъжд само мечти.
Виж целия пост
# 620
Нелка, не се виждат снимките. Или поне аз не виждам.


Milita1, аз имам бял. Вече е големичка туфа и много цъфти. Вярно, само за ден e цвета, но пък е голяма атракция! После клюмва като носна кърпа Grinning

Виж целия пост
# 621
Харесвам един жълт и един оранжев хибискус. И от двата имах малки, хванаха се и в едно горещо лято умряха.
Виж целия пост
# 622
Ljuboznatelna, и при мен е същото положение с прецъфтелите цветове. Имах и червен, но умря. Белият едва върви, само този няма проблем. Коренището му е плъзнало на метър от туфата. Питам се защо ги садих изобщо Thinking
bella_ciao, нашите са Hibiscus moscheutos. Онези китайските рози / хибискуси / са вътрешни и държат цвят по няколко дни. Моите от ден до пладне , да си изчешам крастата.
Нелка и аз не виждам снимка.
Виж целия пост
# 623
Ама че работа това със снимките! Close
Благодаря, момичета, че давате знак.
Ползвах един адрес за качване на снимки, той престана да действа; вчера и „Прикачи“ не можах да отворя, и търсих нещо друго, но то, явно, не става за работа, макар аз самата да виждам вчерашния си пост.
Хайде да опитам отново, да видя дали ще мога да го излъжа през Експлорър...


Милитке, разбрах за съседите, точно в тази посока си мислех да напиша нещо.  Wink

От тези градинските хибискуси веднъж във Варна видях един ог-ро-мен, просто разтърсващо изживяване беше. Heart Eyes Тук си имам само стаен.

Обаче вижте  какво още си имам  Flutter

Виж целия пост
# 624
Ти да видиш колко е разтърсващ жив плет от огромни кичести хортензии във всякакви възможни окраски. Това във Франция в Нормандия.
eй такова нещо, но много по високо .
Виж целия пост
# 625
Белла, не говори, не говори! Heart Eyes
Ако знаеш от колко години се каня да обиколя точно Франция, че тя все ми остава вдясно от намеренията, когато тръгна нанякъде.
А не на последно място - Елзас  Heart Eyes
Виж целия пост
# 626
Момичета, някакви гадни гъсеници ми ядат цветовете на мушкатата Rage Има ли някоя от вас такъв проблем? Как да ги изтребя?
Хич не ми се иска да махам цветовете, така са нацъфтяли в момента Sob Sob
Виж целия пост
# 627
Аз купувах някакви зрънца, сини на цвят, които разпръснах около цветята. На сутринта колко плужеци и други гадинки бяха умрели, не е истина. Това, когато гъсеници ми ядяха розите.
Виж целия пост
# 628
Имат ли си име тези зрънца? От агроаптека ли се купуват или някъде от нета?...
Виж целия пост
# 629
Имат ли си име тези зрънца? От агроаптека ли се купуват или някъде от нета?...
Аз съм купувала от агроаптека. Против голи оглюви.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия