Хитринки за всякакъв случай - 20

  • 51 560
  • 749
# 15
Извинявам се, на пара имах предвид!
Благодаря ти, papi6!
Виж целия пост
# 16
Преди няколко дни ви казах, че поръчах две нови кърпи от грин мастера. Едната за прозорци, другата за кола. Та.....тази за кола е доста голяма и аз я отрязах на две. Сега се сдобих с три кърпи за сумата от 25 лв. На вид и пипане е същата като тази за прозорци, просто е с цвят зелен и е по-голяма. Избърсах един прозорец в къщи преди да я сваля в колата и нямаше никаква разлика от кърпата за прозорци (говоря за качеството на миене).
Виж целия пост
# 17
Ако ще е на пара слагаш в една тенджера вода около 4-5 см. на дъното, и ако имаш някаква решетка или кошничка ,закрепваш да стоят зеленчуците над водата,  да не опират в нея.... и  вариш .
Виж целия пост
# 18
Да, Feis, аз точно това казвах, че си изхвърлих кошничката и сега нямам, а нова няма да купя за едно готвене. И си мислих, ако има някаква хитринка с подръчни материали...
Виж целия пост
# 19
Ноеми, сетих се за това:
Слагаш капака и готово. Или пък имаше едни стари цинкови гевгири. И те биха свършили работа предполагам.
Виж целия пост
# 20
Момичета, припомнете ми моля, аспирин или сода за хляб се слагаше при пране на бели дрехи. Някъде съм го чела, а ми иска да го пробвам
Виж целия пост
# 21
За задушаване на пара,ако нямаш гевгир или решетка,обърни една чиния  и върху нея си нареди зеленчуците в тенджерата.
Виж целия пост
# 22
Момичета, припомнете ми моля, аспирин или сода за хляб се слагаше при пране на бели дрехи. Някъде съм го чела, а ми иска да го пробвам
Сода, но не съм пробвала. За бели дрехи ползвам понякоха прахчета за избелване, които се добавят към препарата за пране или ползвам вениш.
Виж целия пост
# 23
За задушаване на пара,ако нямаш гевгир или решетка,обърни една чиния  и върху нея си нареди зеленчуците в тенджерата.
Това е много добра идея. Преди ерата на микровълновите печки, така топлехме кренвиршите.
Виж целия пост
# 24
Еха, чудесни идея!  Благодаря, дами! Flowers Rose
Виж целия пост
# 25
Да, Feis, аз точно това казвах, че си изхвърлих кошничката и сега нямам, а нова няма да купя за едно готвене. И си мислих, ако има някаква хитринка с подръчни материали...
Защо все пак не си вземеш една такава кошничка? Продава се за 5-6 лева във всеки магазин за съдове. Направена е от неръждавейка - и 20 години да стои в шкафа, нищо и няма. А в нея могат да се приготвят невероятно вкусно всякакви зеленчуци. Аз нарязвам каквото има - броколи, карфиол, моркови, брюкселско зеле, цвекло, целина, гъби, тиквички, картофи, батати, чайот, фенхел... Като омекнат, само ги изсипвам в една голяма чиния, посолявам ги, поръсвам щедро с натрошено сирене, заливам със зехтин и малко оцет или сока на един лайм, една с.л. горчица, нарязвам едно авокадо и разбърквам с една кофичка кисело мляко или заквасена сметана. И става е-е-ей такава купа вкуснотия Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Момичета нанесохме се в нова квартира и хладилника има диспенсър за студена вода. Контейнера е вътре в хладилника, не на вратата. Та исках да ви питам как се чисти такова нещо. Искам да го почистя преди да го ползваме, ама нишо не ми хрумва.

За зеленчуците на пара само да вметна, че съм правила с голяма метална цедка.
Виж целия пост
# 27
Наоми,
аз слагам по голяма тенджера с вода до половината , отгоре слагам решетката от фурната, или от парти грила, и нареждам зеленчуците!
Виж целия пост
# 28
Момичета нанесохме се в нова квартира и хладилника има диспенсър за студена вода. Контейнера е вътре в хладилника, не на вратата. Та исках да ви питам как се чисти такова нещо. Искам да го почистя преди да го ползваме, ама нишо не ми хрумва.

Контейнерът трябва да може да се повдигне и извади. Имаме два такива хладилника и се вадят. При нас няма щифтове или нещо подобно, но разгледайте внимателно за всеки случай.  С повечко чупки са и не е от най-лесните занимания почистването отвътре, но се получава.
Виж целия пост
# 29
Аз никога не съм виждала как точно работят тези диспенсъри и не знам дали е приложимо това, което ми хрумва, но ако не се извади контейнера, дали няма да стане, ако го напълниш със смес от вода и оцет (или вода и лимон) и да я пуснеш да изтече през него. После пускаш с чиста вода за изплакване. Може и няколко пъти със смес, за да е по-добре почистено. Аз така чистя хладилника - с вода и оцет. Затова ми хрумна като прочетох поста ти, но пак казвам, че не съм сигурна на какъв принцип работят тези диспенсъри, така че не съм сигурна дали е приложимо това.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия