Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 465
  • 913
# 75
Така виждаш ли снимката?
Виж целия пост
# 76

Да вече виждам. Много е красиво. Но не знам дали ще мога да го направя, вижда ми се трудно. Веднъж съм опитал така, но се провалих
Виж целия пост
# 77
Не е трудно като схванеш техниката, а ти работиш с шприц, така че няма да е нещо ново за теб. Виж тези клипчета - Вариант 1 , Вариант 2. Аз по-често ползвам вариант 2, защото ми е по-лесно.
Виж целия пост
# 78
Не е трудно като схванеш техниката, а ти работиш с шприц, така че няма да е нещо ново за теб. Виж тези клипчета - Вариант 1 , Вариант 2. Аз по-често ползвам вариант 2, защото ми е по-лесно.

 Сега разбрах, значи те го започват от горе надолу, а аз правя точно обратното от долу нагоре, явно за това ми се получават криво. Ще го пробвам, но изцяло кошница подхоящо ли е за мен, не е ли женско, не знам дали става в мъжки стил
Виж целия пост
# 79
Ами, би могъл да "напълниш" кошницата с плодове вместо цветя. В момента има толкова сезонни плодове, че изборът е голям.
А, за мъж, бих заложила на една semi-naked, но това си е мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него Simple Smile.
Виж целия пост
# 80
Ами, би могъл да "напълниш" кошницата с плодове вместо цветя. В момента има толкова сезонни плодове, че изборът е голям.
А, за мъж, бих заложила на една semi-naked, но това си е мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него Simple Smile.

Идеята е добра. Но то вътре в самата торта ще има сушени тропически плодове. Иначе за пресни плодове, тук нашият район няма голям избор, в  нашите магазини карат само банани, ябълки, и лимони, и в края на лятото докарват пъпеши и дини. Но ще преценя, всъщност ако е за цветя мойте любими цветя са лилиуми, но уви не умея да ги правя тях. Но на мен не това ми беше мисълта, мисълта ми тоест въпроса ми беше, кой цвят би си подхождал с кафявото . Мислех си да сиропирам блатовете с кафе, тъй като аз съм голям фен на кафето, пия по пет чаши на ден, но пък някой от гостите  ми не пият кафе. М.г. имах един гост от чужбина, и каза ти какви парчета торта режеш, много са големи,знаеш ли хората как режат малки и тънки. Казах да, но тук ако отрежеш тънко парче, хората се присмиват. 2в1, сърдечно ти благодаря за помощта, определено ще се замисля над идеите ти
Виж целия пост
# 81
Исмайлик, ето няколко комбинации с кафяво.
Има и други, но гледах да е долу-горе нещо, което да е по-подходящо за торта.













Виж целия пост
# 82
Исмайлик, ето няколко комбинации с кафяво.
Има и други, но гледах да е долу-горе нещо, което да е по-подходящо за торта.















Благодаря ти. Ти реши проблема ми, вече избрах благодарение на теб. Допаднаха ми жълто и зелено, мисля че ще си паснат, може би и тюркоаз ще бъде добре, гледам да е по светъл цвят за да се откроява от кафявото. Още веднъж благодаря, ти ме разбираш още от първия път, все едно четеш мислите ми
Виж целия пост
# 83
Ооо, Исмайлик, думи нямам, толкова хубави неща си ми написал, безкрайно ти благодаря!  Hug
И на мен ми харесва с жълто и зелено, но не исках да го пиша, за да те оставя сам да си вземеш решението.
Успех, успех! И много удоволствие от работата.
Ще чакаме да почерпиш със снимка.  bowuu
Виж целия пост
# 84
Здравейте. Проблемът с цветовете се реши вече, но сега моля да ми препоръчате хубав крем за пълнеж на торта, но да стой между блатовете на хубав дебел, плътен слой, и да може да издържа на много сиропирани торти. Досега съм правил шоколадов мус, крем шантили, но искам малко да разнообразя. Маслен крем категорично изключваме, защото имам 4 неуспешни опита с него, с белтъчен крем също всичките ми опити са неуспешни . Правех и един с какао, пудра захар, масло, прясно мляко, и крем-сирене, но не ми харесва стой някак груб и сух.
Виж целия пост
# 85
Здравейте! За първи път пиша в групата. Попаднах на нея в търсене на един важен за мен въпрос. Вероятно някъде е говорено, но 139 теми си е сериозен прочит. Решила съм тази година аз да направя тортата за рождения ден на дъщеря ми. Тортата ще е двуетажна, но не искам да я покривам с фондан, всяка година го изхвърлям, а и някак няма да подхожда на тортата, която сме избрали. Та въпросът ми е с какъв крем да я покрия, предполагам трябва да е нещо със сметана, все пак ще е юли месец и ще е доста топло? Има ли някакъв трик като например да се сложи желатин в сметаната (казвам го така импровизирано) или нещо друго за да е по стабилна? Украсата ще е с естествени цветя. Ето и снимка на самата торта:
Виж целия пост
# 86
Здравейте! За първи път пиша в групата. Попаднах на нея в търсене на един важен за мен въпрос. Вероятно някъде е говорено, но 139 теми си е сериозен прочит. Решила съм тази година аз да направя тортата за рождения ден на дъщеря ми. Тортата ще е двуетажна, но не искам да я покривам с фондан, всяка година го изхвърлям, а и някак няма да подхожда на тортата, която сме избрали. Та въпросът ми е с какъв крем да я покрия, предполагам трябва да е нещо със сметана, все пак ще е юли месец и ще е доста топло? Има ли някакъв трик като например да се сложи желатин в сметаната (казвам го така импровизирано) или нещо друго за да е по стабилна? Украсата ще е с естествени цветя. Ето и снимка на самата торта:
Аз в сметаната слагам фарситура. Стои по стегната и лъскава.
Виж целия пост
# 87
@tanaq_91 , това не е ли пак нещо желиращо?
Виж целия пост
# 88
Здравейте! За първи път пиша в групата. Попаднах на нея в търсене на един важен за мен въпрос. Вероятно някъде е говорено, но 139 теми си е сериозен прочит. Решила съм тази година аз да направя тортата за рождения ден на дъщеря ми. Тортата ще е двуетажна, но не искам да я покривам с фондан, всяка година го изхвърлям, а и някак няма да подхожда на тортата, която сме избрали. Та въпросът ми е с какъв крем да я покрия, предполагам трябва да е нещо със сметана, все пак ще е юли месец и ще е доста топло? Има ли някакъв трик като например да се сложи желатин в сметаната (казвам го така импровизирано) или нещо друго за да е по стабилна? Украсата ще е с естествени цветя. Ето и снимка на самата торта:

Ако използваш сметана хопла професионал, няма да ти трябва стягащи агенти. Моят рожден ден също е юли, и тази година и аз реших да си направя тортата сам, а аз ги правя с сметана но използвам само хопла. В никакъв случай обиче не се лъжи да и използваш кремио, защото се разтича дори в хладилник.
Виж целия пост
# 89
bani4arkata, ако няма проблем да се ползва шоколад бих предложила да се измаже с ганаш. Като се разбие придобива цвят като този на показаната торта.

ismailyk, понеже в къщи също се харесват сиропирани торти, правя следния крем:
маскарпоне + сладкарски крем (може да се ползва и готов, тип "Оле" на д-р Йоткер, но разбит с 300 мл мляко, а не както е по рецепта с 400 мл) + крема сирене (тип Филаделфия) + малко разбита сладкарска сметана, за да стане по-въздушен. В него може да се добавят плодове или парченца шоколад или ядки. Аз лично не слагам желатин, защото кремът се държи стегнат, ако се внимава да не се прекали с разбиването на маскарпонето и сладкарският крем е достатъчно гъст.
Ако няма от къде да купиш маскарпоне, можеш да го замениш със заквасена сметана, но тогава предполагам ще се наложи да сложиш малко желатин, защото тя се втечнява от захарта. Кремът търпи импровизации, ако някой от продуктите липсва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия