Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 073
  • 913
# 765
Можеш да сиропираш блатовете малко, няма проблем, но не прекалявай. Преди измазването остави тортата да престои в хладилника една нощ.

Фондан се държи стайна температура, добре увит в стреч фолио. На фондана няма какво да му се развали, той е почти само захар, та извади го още сега.
Виж целия пост
# 766
като се разговорихте за фондан....щерката иска да направя маслени бисквити с принтове отгоре. това добре, правила съм /с основа от фондан/. обаче сега иам физически пречки и трябва да ги направя по-рано. та въпросът ми е колко по-рано могат да се направят и как да се съхраняват. въобще това възможно ли е или ще започнат да пускат принтовете?
Виж целия пост
# 767
обаче сега иам физически пречки и трябва да ги направя по-рано. та въпросът ми е колко по-рано могат да се направят и как да се съхраняват. въобще това възможно ли е или ще започнат да пускат принтовете?

Защо не си опечеш бисквитките по-рано, пък да сложиш принта когато му дойде времето?
Виж целия пост
# 768
обаче сега иам физически пречки и трябва да ги направя по-рано. та въпросът ми е колко по-рано могат да се направят и как да се съхраняват. въобще това възможно ли е или ще започнат да пускат принтовете?

Защо не си опечеш бисквитките по-рано, пък да сложиш принта когато му дойде времето?

най-вероятно няма да мога да оперирам с едната ръка за известно време. чудя се и аз.
Виж целия пост
# 769
най-вероятно няма да мога да оперирам с едната ръка за известно време. чудя се и аз.

Ясно, тогава зависи за след колко време ти трябват, аз съм правила около 10 дни по-рано, като ги опаковам поотделно и ги съхранявам в затворена кутия.
Виж целия пост
# 770
най-вероятно няма да мога да оперирам с едната ръка за известно време. чудя се и аз.

Ясно, тогава зависи за след колко време ти трябват, аз съм правила около 10 дни по-рано, като ги опаковам поотделно и ги съхранявам в затворена кутия.

мога да ги направя седмица по-рано, имам и пликчета за индивидуално опаковане. дано не залепнат и да се деформират.
Виж целия пост
# 771
Момичета, ще споделите ли информация за торта Павлова?
Винаги си я правя като гнездо и вътре пълна с крема.
Обаче сега искам да я направя на 2 или 3 етажа, как да ги изпека, че да имат горе долу еднакъв диаметър? Ето от такива съставки правя целувчения блат :
    4 белтъка
    200 гр захар
    1 ч.л ябълков оцет
    1 ч.л царевично нишесте
    ванилия
Също така крема ми е леко течен :
    50 мл течна сладкарска сметана
    300 гр заквасена сметана
    70 гр цедено кисело мляко
 Може ли идея да е по-гъст?

Благодаря Ви ( ако някоя има снимка на нейната Павлова може да качи )
Хубав ден !
Виж целия пост
# 772
очертаай си кръгове на хартията и ще са ти еднакви.
аз обичам павлова с крем от маскарпоне и конд. мляко, но може нещо на маскарпонена основа да импровизираш.
Виж целия пост
# 773
Някой беше споменал, че ползва гел боя на Wilton.От къде я взимате? Simple Smile Също така - ползвате ли друга марка гел бои, от които сте доволни?
Виж целия пост
# 774
Аз ползвам прахобразни, не съм срещала по добри, уникален цвят и покритие Roxy and Rich. Няма аналог на качество🍰🍰
Виж целия пост
# 775
Ползвам освен на Wilton, на Decora и на Fun cakes. Като на Fun Cakes са по-добри от декора, според мен. Бои има във всеки сладкарски магазин, физически или онлайн.
Виж целия пост
# 776
Някой беше споменал, че ползва гел боя на Wilton.От къде я взимате? Simple Smile Също така - ползвате ли друга марка гел бои, от които сте доволни?
Аз си ги взимам от Амазон. Каквото друго пробвах, не ставаше (някакви на Д-р Йоткер бях взимала, то пише боя, ама са някакви захарни шифтчета, изобщо не стават), след това четох, чевсички са доволни от Уилтъна и оттогава повече никакви експерименти в това отношение.
Виж целия пост
# 777
от арома хаус купувам, че ми е близо. взимала съм и други бои оттам - не е имало някакви разочарования сякаш.
Виж целия пост
# 778
Уилтън съм вземала от Сладката къща, имам Декора, но не всички цветове са им добри. Тъмните цветове никакви ги няма, но да детски торти и сладки са супер. Светлите им цветове са добри.

Маслени сладки с фондан не съм правила, но редовно правя меденки и никога не съм имала напукване без значение от съхранението. Естествено гледам да не ги трупам една върху друга за да не се счупи някоя бисквитка.
Виж целия пост
# 779
Момичета, имам въпрос. Трябва да правя торта, която да повдигна с дъми, но до сега никога не съм работила с такова и се чудя тортата трябва ли да я укрепвам с нещо при дъмито или няма да има приблем просто да я поставя отгоре. Целта е да се постигне по-голям обем, но с по-малко парчета, та ще облека и тортата и дъмито заедно с фондан. Притеснявам се обаче дали няма тортата да започне да се изплъзва, особено при транспортирането. Всеки съвет ще е от полза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия