Гръцка кухня - 2

  • 3 461
  • 18
Старата тема:
https://old.bg-mamma.com/?topic=741015.msg36059495#new

Здравейте!
Имам 1 въпрос към хората, които живеят в Гърция.
Чувала съм, че във всяка уважавана гръцка селска къща, хората отглеждали всяка година ЩИР/АМАРАНТ (култивиран разбира се). От листата му домакините приготвяли някаква много известна "гръцка яхния". Тъй като тази година и аз успях да си купя семена на култивиран АМАРАНТ/ЩИР искам да се пробвам да направя тази яхния. Може ли рецепти?
Ето как изглежда култивирания ЩИР:


А моят е от този вид:
-червен
Виж целия пост
# 1
Здравейте!
Днес по нова тв в "На кафе" Ева даде на колегите си някакви великденски сладки,които били традиционни за Санторини,направени от прясно козе сирене,като тарталети приличаха.Записах името"мелетиня",ако правилно съм чула...били с"мезитра"....търсих в нета,но нищо не излиза....
Виж целия пост
# 2
Doli,  мизитра е сиренето. Сладките са мелитиня. Тази рецепта открих аз https://www.greeka.com/cyclades/santorini/recipes/melitinia-cookies.htm
Виж целия пост
# 3
]Мизитра ми е любимото гръцко сирене. Само че от краве мляко, от козе ми е сухо.
Виж целия пост
# 4
Обожавам Гръцката кухня всичко се приготвя с много зехтин и лимони /месото най вече имам в предвид/
За Гергьовден пробвах тази рецепта /без канелата / https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/05/slow-cooked-g … vnZ2lRQUyz4M6bXxc
Даже и не ядящите агнешко си сипваха по няколко пъти
Виж целия пост
# 5
Обожавам Гръцката кухня всичко се приготвя с много зехтин и лимони /месото най вече имам в предвид/
За Гергьовден пробвах тази рецепта /без канелата / https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/05/slow-cooked-g … vnZ2lRQUyz4M6bXxc
Даже и не ядящите агнешко си сипваха по няколко пъти


Препоръчвам да не се лишавате от канелата следващия път, няма да съжалявате ...
Виж целия пост
# 6
някой може ли да даде гръцка рецепта за приготвяне на гигантски боб?
Виж целия пост
# 7
Сложи в гугла γίγαντες πλακί
Виж целия пост
# 8
Обожавам Гръцката кухня всичко се приготвя с много зехтин и лимони /месото най вече имам в предвид/
За Гергьовден пробвах тази рецепта /без канелата / https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/05/slow-cooked-g … vnZ2lRQUyz4M6bXxc
Даже и не ядящите агнешко си сипваха по няколко пъти


Препоръчвам да не се лишавате от канелата следващия път, няма да съжалявате ...

не е за всеки. на мен, например, ми се повръща от канела в месото, а по принцип ям всякакви изгъзици.
Виж целия пост
# 9
Ей, каква хубава тема. Simple Smile
И аз не обичам канелата в солени ястия. Рецептата за агнешко ме заинтригува.
Виж целия пост
# 10
https://www.youtube.com/watch?v=iK57tSiF8Ug
боб
Виж целия пост
# 11
Живяхме в Гърция няколко години и на заминаване наши приятели ни подариха готварска книга на една много известна готвачка, Аргирo Барбариду. На този сайт има страхотни рецепти. Предполагам може да се намерят и на английски.
Виж целия пост
# 12
Здравейте!
Донесоха ми тиросалата,доста мазничка беше този път и ни съмнява дали има майонеза...ако може някой да ми преведе съставките,моля Blush
Виж целия пост
# 13
Здравейте!
Искам да попитам за едни  сиропирани сладкиши...в Гърция съм ги купувала пакетирани по 1бр в найлон.Мъжът  ми вчера купил от гръцкия на Дойран на кг.,малки са,но са същите на вкус,любими са ми.На кутията на етикета пише "Пирани"...така ли се казват?
Ако знаете как се приготвят ще съм много благодарна Hug
Виж целия пост
# 14
Приличат ми на Loukoumades, има десетки рецепти за тях в нета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия