Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

  • 16 203
  • 492
# 420
Добре де хора,защо ние трябва да казваме на ортодонтите това трябва да зв сложи,това трябва да се направи,а не те сами да го правят. На мен тотално ми е писнало вече да се занимавам с какъвто и да е вид лекари,защото се слъбсквам с едно и също.
Виж целия пост
# 421
Здравейте, отново! На 01.10 съм на консултация при д-р Богданова. Силно се надявам тя да е на различно мнение за ваденето на зъби. Ако някой я е посещавал, ще съм благодарна да сподели мнение.
Виж целия пост
# 422
Приключи моето лечение. Свалих брекетите, имам горен постоянен ритейнър, днес си взех сменяемите такива - долен ще нося през вечер + 20 мин. през деня, горен - един път седмично нощно време + 20 мин. през деня.

Доволна съм и облекчена 😊 1 година и 5 месеца, без вадене на зъби. Нямах телефон в себе си да снимам професионалните снимки преди и след от компютъра на ортодонта, но имам мои.

Скрит текст:

Имах си моментите на голям дискомфорт, дори съжаление, но пък и имах доверие на ортодонта, и това ме крепеше, че си знае работата. Очакванията ми се оправдаха, че и надхвърлиха, не спирам да се усмихвам, като все още си слагам ръка пред устата (навик граден от години с криви зъбки). А пък като ги свалих ММ и синът ми десет минути си говориха с мен, без да разберат, че вече нямам брекети.

Пожелавам на всички безболезно и успешно лечение и много красиви и щастливи усмивки!
Виж целия пост
# 423
Страхотен резултат и усмивка Heart
Виж целия пост
# 424
Наистина страхотен резултат. Зъбите ви са чудесно подредени.
Виж целия пост
# 425
Честито! Перфектна усмивка! Носете я със здраве!
Виж целия пост
# 426
Страхотно, Миа! А избелвахте ли зъбите след свалянето? А полиране?
Виж целия пост
# 427
Миа, честито! Чудесна ти е усмивката! Интересно ми е само центърът на долните и горните зъби има ли някаква причина да не е еднакъв, защото от снимките изглежда така? Или в действителност не е така.
Виж целия пост
# 428
Мен ме интересува може ли докато съм с брекети да лекувам  зъби?
Имам пломби за подмяна и няколко коренови лечения за прелекуване. Ако трябва да ги оправя и тогава да сложа, ще мине още година и ще съм с няколко хилядарки назад. Иска ми се да ги оправям докато нося брекети. Не говоря за предни зъби, там знам, че няма как да стане.
Виж целия пост
# 429
Мен ме интересува може ли докато съм с брекети да лекувам  зъби?
Имам пломби за подмяна и няколко коренови лечения за прелекуване. Ако трябва да ги оправя и тогава да сложа, ще мине още година и ще съм с няколко хилядарки назад. Иска ми се да ги оправям докато нося брекети. Не говоря за предни зъби, там знам, че няма как да стане.

Може.
Виж целия пост
# 430
Блгодаря ви! 😊

Калинушка, да центърът има леко разминаване - имам ваден 6-ти долен от едната страна преди много години, но нямам коронка, а пък от другата страна имам никнещ мъдрец (който запазихме) и почти беше невъзможно да се измести центъра в правилната посока. Но мен не ме дразни това, в смисъл, имаше го написано в началния репорт на ортодонта, но после остана на заден план като приоритет.

Иначе, след свалянето да, малко ги почисти и полира и те светнаха. Оплаквала съм се колко пожълтяха по време на лечението. Доколкото разбрах е направил и лек бондинг на зъбите.

Също така ми каза, че след като досега съм постигала добра хигиена с не-електрическа четка, да продължавам така.

Ритейнърите са ми много удобни за носене - приличат на инвизалайн шините.
Виж целия пост
# 431
Здравейте, извинявам се ако е малко оф топик, но искам да предпазя, ако мога някой друг да се прекара така с български алайнери от Денталайн. По план трябваше да нося 3 стъпки, но и след 3тата ефектът беше на 50%. След като зъболекарят ми им поръча 4та стъпка, те решиха да не ми я пратят, а да ми пратят контролна шина, с която проверяват имам ли наистина нужда от 4тата стъпка. Само че контролната шина ВЪОБЩЕ не ми стана и от денталайн ми казаха, че не съм си носила предните стъпки както ми е казано - тоест по 20-22 часа на ден. Това обаче въобще не е така и ги през цялото време се храних супер бързо, само и само да не ги свалям за дълго и реално гледах за целия ден да имам не повече от час без шините. И така чакам 4тата стъпка от 8ми август и освен обвинения, че аз съм си виновна слушам всяка седмица как шините ще са при мен следващата седмица...но още ги няма.  
Хора, носете брекети ако ви се налага и не се лъжете да се захващате с алайнерите. Моят зъболекар не взима никакво сериозно отношение и само ми повтаря как или не му вдигат или му казват и на него за следващата седмица.
Отделно ги попитах как мога да докажа, че съм ги носила правилно и ако не смятат да ми завършат лечението да ми върнат поне половината пари,но ми отговориха: няма как да докажете, че сте ги носила, но ние с отпечатъка можем да докажем, че не сте. Парите няма как да си ги получите... просто чудесно!
Виж целия пост
# 432
Аз имам един върпос, изчетох темите назад, но ми се иска някой ако има същия проблем да ми отговори (може и на лично)
Ще махам брекети, вече имам час за свалане, но ми казаха че ще ми изградат двата предни горни зъба (имам счупване на единия леко в единия край) предполагам другия ще го направят за по-добра симетрия. Нямам проблем да ми изградят колкото си искат зъба, но забравих да питам дали ще ми изравнят долните зъби. Самата им линия заради това че са били "Смачкани" помежду си върви крива. Някой имал ли е корекции след сваляне на брекетите. Виждам че повечето ви ги полират и с това се приключва всичко. Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 433
Александрия, в същата ситуация съм с долните зъби - линията е много "накъдрена". Все още няма да свалям, не знам дали ще ми го предложат, но със сигурност аз ще искам изравняване и ако не при ОД, ще търся другаде да ми го направят. 
Интересно ще е някой, който е правил да сподели! И дали е при ОД или зъболекар.
Виж целия пост
# 434
Divaso Аз ще ги махам средата на другия месец и ОД ми предложи или те да ми изградят зъбите които трябва и да ми дадат ретайнери които няма да се наложи да преправям след това или да си ги оправя където искам и после да ходя при тях да ми направят нови ретайнери. Естествено избрах първото, но за накъдрените зъби нищо не ми казаха. Ако  никой не сподели, тогава след месец ще ви кажа аз Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия