Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

  • 31 376
  • 731
# 540
Готвила съм на такава в Бг. Където вентилатора се пуска по желание. Ако искаш да препечеш филии, прави страхотна коричка и т.н, обаче за нормално печене не става. Загаря отгоре, вътре сурово. Пробвах на малки градуси, не става. Опцията да не се ползва вентилатора е само да пече грила отгоре. Изпича се, обаче не е както трябва. Ще прегледам линка, благодаря. Помня че някъде, някога нещо се коментираше по темата, обаче не ми е било нужно и не съм запомнила. Има сигурно някаква хитринка, или няма да ядем кекс:) имам един много любим и лесен, който правя в България, някак си ми се искаше да ми се получи.
Виж целия пост
# 541
В Англия съм правила торта Гараш, но на нея не й се налага да се надува, а й снаха ми пусна вентилатор при печенето. Стана си перфектна тортата.
Виж целия пост
# 542
Втора квартира, фурната да пече отгоре и отдолу ме може без вентилатор. За месо, пица и полуфабрикат Ок, ама как се пече кекс в тези фурни? С фолио ли да завия в началото, чак накрая да го махна? Някой ще сподели ли опит. Пробвах на два-три пъти, обаче загаря отстрани и вътре не се изпича хубаво.
Какъв е проблема с вентилатора, нещо не разбрах 🤔 Защото моята е с вентилатор и всичко ми става в нея, въобще не съм мислелa за възможността да го изключвам 🤔

Отворих YouTube за едно видео и ми изскочи реклама за таз годишния коледен филм по кината 🤪
Виж целия пост
# 543
Изчетох линка, пише за по деликатни ястия, като крем карамел да не се ползва. Да, ама няма опция да се спре. Ще направя още един опит сигурно и до там ще е.
Мери, сладкиша изгаря по края, вътре суров, дига се, ама един като тяклян става. Моя е много шоколадов и да снимам няма да се вижда да покажа за какво иде реч. Сладкиши на колко градуса печеш?
Виж целия пост
# 544
150С-160C и предварително загрята. Равномерно се изпича и не загаря, ако не го забравя 😂 Аз редовно въртя черешов кейк и морковен кейк, както и за торти блатове. А ако ме мързи, ползвам и готови смески на Betty Crocker. Може би за моите видове кейкове да няма проблем, но честно, не мога да си представя какъв вид кейк не би се получил във фурна с вентилатор. А защо вентилаторът пречи? Целта му нали е да разпределя равномерно горещия въздух, точно за да е изпечени равномерно от всякъде 🤔
 На мен така, както си описала, ми стават кейковете, ако съм прекалила с количеството захар. Винаги внимавам отношението брашно/захар да е с една идея повече брашно. Иначе става като браунис, хрупкаво от вън и gooey, меко и лепкаво, от вътре Simple Smile
Виж целия пост
# 545
Една и съща рецепта правя в България и тук. Винаги слагам по-малко захар от посоченото количество. Моя Що годе стана. Този на съквартирантката пак на нищо не приличаше, с едно мехури като варен... абе гаден беше. Може тяхната фурна да е била смотана, в новата квартира не съм пробвала, а проблема да не е във вентилатора щом твърдите. Ще прибвам пак значи, да видим.
Виж целия пост
# 546
И моята фурна е с вентилатор и нямам опция да го изключа. И кексовете не ми стават. В Бг никога не съм имала проблеми с кекс, а тук ако стане ще си е цяло чудо, особено и ако намамля захарта. Също и зависи и от брашното. Ако е с по-малко захар, не стават, ако сложа почти чаша, може и да стане. В електр тава за кекс си стават.
Виж целия пост
# 547
Най-вероятно не ви работи както трябва фурната, може да е изгорял някои от heating elements и затова да пече само от едната страна.
Моята е на вентилатор и нямам оплаквания.
Виж целия пост
# 548
Руло от тиквички правих, отгоре се зачервява, отдолу и вътре сурово. Пица по същия начин. Добре че в тънко тестото се изпича, обаче не се зачервява отдолу. Сега електрическа тава за кекс няма да купя. Това е фурна за месо, което да се зачерви отговоре с хрупкава коричка. Защо няма опция да се спира вентилатора не знам. Елл в каква тава го печеш кекса?
Виж целия пост
# 549
От самата фурна е проблема, в сегашната квартира нямам опция да си монтирам моята печка и ползвам тази която има, беше чисто нова, когато се нанесохме, ами не пече отдолу ни с вентилатор ни без, или съвсем слабо, баницата я обръщам да я запека,, за първи път попадам на такава печка, а не е като да не пека и торти и пити, кексове не ядем Simple Smile
Виж целия пост
# 550
Илейн, аз имам същият проблем. За пръв път имаме газова печка и не разбирам защо, но не пече нищо отдолу. Кифлички и други дребни печива ги обръщам като теб. Баници, торти и кексове май изобщо няма да пробвам.
Виж целия пост
# 551
И аз към с газова. Ами не става.
Виж целия пост
# 552
Тя баницата лесно се обръща, по-големия проблем е да се купят сирене и кори:))), през два квартала в трети.
Виж целия пост
# 553
В нашата квартална Азда и кори и сирене имаме Simple Smile
С газова печка и аз не се научих да работя, но с фурна с вентилатор не съм имала проблем. Единствената разлика с нормалната е, че ако съм свикнала на една температура да пека в обикновена, в такава с вентилатор свалям температурата с около 20 градуса надолу. Също може да се играе и с височината на която печете. Ако отдолу по някакви причини е по-слаб реотана, сваляте по ниско скарата. Моята пече равномерно и държа на средно ниво, но понякога, ако търся определен ефект, играя и с височината на скарата.
Единствената причина, да не изпича отдолу, е фурната да е повредена. Няма значение, че е нова, понякога имат фабрични дефекти.
А за кейкове ползвам self raising брашно. Понякога добавям и бакпулвер, понякога не добавям, зависи колко искам да се наддигне Simple Smile
Виж целия пост
# 554
Всички фурни, които съм имала тук са с вентилатор и няма случай нещо да не ми се е получило.  Почти не ползвам функциите без вентилатор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия