🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 3

  • 54 401
  • 947
# 780
Погледнах коментарите във ФБ, че по принцип не обичам да чета разхвърляни под снимки мнения, ама понеже е финал и се напрегнах да си сверя часовника. То и там е същата работа. Лора се изложила с картофена салата и грис халва, докторчето с рибешка глава, само Радка Великолепната ги помляла, разбила  и други такива термини от ММА. Аз не разбирам с какво кексчето на Радка беше по-фамозно от грис халвата на Лора? Някой видя ли да го опитват, защото сега си направих труда да погледна какво е лава кекс и се оказа суфле. Мчи, защо тогава нейното суфле беше вдлъбнато? Това, че храната ѝ беше обвита в пушеци и легенчета ли направи фантастично представянето ѝ?! Десертът ѝ ми приличаше на декоративен ресторантски кът с фонтанче в средата и чак на снимките днес видях и два бонбона до сплесканото кексче. Шеф Токев каза, че нямало сфера при нея, поне тази сфера да беше направила, в един от предишните сезони някой се постара на финала и направи. Основното ѝ ястие беше същата илюзионистка работа - пушеци-мушеци и сал едно еленско показаха. То изглеждаше добре, но и на другите месата изглеждаха добре. Да не подхващам и мидите Сен-Джак Grin, дори презентацията не ми хареса.
Каквито и внушения да се търсят с избора на Радка, за мен те са грешни и са против философията на мастърите, които се подвизават в тези предавания. Не ми дреме, това си е камък в тяхната градина, защото аз не съм враг на изисканата кухня, но съм по-добър приятел на народната, затова ми е все едно. Те да му мислят.
Виж целия пост
# 781
На Радка било най - вкусно менюто, защото.....? 🤔
Сигурни сме, че Радка готви вкусно, защото триото шефове се опитваше цял сезон да ни убеди в това. Wink Така както се опитваше да ни убеди преди време, че мИсото на Севда е перфектно приготвено и овкусено. Sunglasses
Права си, доверяваме се на отзивите на журито. Но нали не вярваме, че те вкупом твърдят нещо, което не е истина. Колкото и да е режисирано предаването и да работят по сценарий, все пак никой професионалист няма да заложи чак толкова репутация си, заради едното предаване. А и вкусното готвене на Севда вече не веднъж потвърждават посетилите лично ресторанта й.
Виж целия пост
# 782
На кастингите най-голямо впечатление ми направи Николай , после в хода на предаването ми опротивя малко ,но вчера се държеше ок . Лора си беше избрала тъпо меню и я провали , тя си повярва много .според мен и и изигра лоша шега.
Виж целия пост
# 783
На кастингите най-голямо впечатление ми направи Николай , после в хода на предаването ми опротивя малко ,но вчера се държеше ок . Лора си беше избрала тъпо меню и я провали , тя си повярва много .според мен и и изигра лоша шега.

Лора винаги избира тъпо меню, ми не си в Добрич, в Мастър Шеф си.
Виж целия пост
# 784
Ако направи ресторант в България, бих отишла да опитам как готви.


Аз също, нейните ястия най - са ми по вкуса, срамувам се да призная ама тези пяни и тем подобни халосии никак не ме изкушават. Снощи спомена, че си мечтае да отвори такъв ресторант в България, днес казва, че още не знае какво ще направи с парите, ще видим
Как пък няма да отида на Радка в шкембеджийницата. Joy
Виж целия пост
# 785
Аз също съм много разочарована от финала и предаването изобщо! Мисля, че е било нагласено Радка да спечели! Мисля, че някой е "посъветвал" Лора да направи обикновени рецепти, представени по модерен начин, а Николайчо да вкара иновативни извънземни техники и материали. Резултатът е налице! Изппъкна Радка с по-обикновените ястия - независимо, че даже не знаеше имената на съставките им! Пълна пародия! Направи ми впечатление също, че наградата я обяви Силвена Роу - тя си добута Радка до финал, тя си я награди. Другите двама шефс стояха настрани, сякаш да покажат, че нямат нищо общо! Направо не ми се гледа повече! Следващата година ако има на кастинга някой обратен, отсега е ясно кой ще спечели!


В началото на представянето, който забелязал, кой не Wink все тая, се намекна, че Николай Е обратен, приятелА му го показаха на финала. На мен ориентацията МУ не ми пречи! Също и ромка или не, е Радка!

Токев каза, кухнята ти е на ново ниво и не всеки би я одобрил, но ако му хареса то той направо , ще стане зависим Wink , което говори че най-технически издържан беше той.
госпоѝца Лора, да си кажем направо се издъни яко- толкова много си беше повярвала..и на финале гранде.. не можа една "задушена риба" да направи, и десерт грис халва, ама намазана със салдко от плодове и хвърлени малко ядливи цветя за цвят,само сладоледа ставаше. През цялото време със заявката че е сладкарка, пльосна тия неща на финал.
Аз мислех, че заради техниките ще е "Доктора", но явно техники знае, но на вкус има още да се учи!
Радка беше като руски танк, всички я подценяваха и това им изигра лоша шега. Имаше много неща /няма речник, не знае имената ама ги готви, пуфкафка била, ромка, и т.н. ? Но за вкус никога не е имала забележки по манджите.
Ами 'ХЕЛОУУУ" най важното нещо з един готвач е да готви вкусно. Презентация се тренира и прави, но ако нямаш талант и рецептори, не ставаш.
Добри от балкона, на финала коментира " Всички знаем,че  Радка готви МНОГО вкусно!" А той най-много от всички, я мразеше и неговата физиономия беше безценна, когато загуби ...от нея!
Айде мир, живота продължава.  Силвена Роу от Дюбай..хелоууу, ще запомня нея, разчупи ги тия бастуни. Laughing

Аз пък си направих регистрация само заради този коментар :Д. Това никак не е вярно, и двете момчета са си изцяло хетеросексуални (познавам ги доста добре).
Виж целия пост
# 786
Уф, забравих за мидите сен джак... Защо ги беше накълцала така?!
А в основното нали щеше да има пържен мъх, някой видя ли го? Без такъв компонент си е просто едно сготвено еленско!
Още помня Божана какви сфери от изомалт изпатка, Радка направо се изложи с този десерт. И как пък никой от шефовете не ѝ направи забележка, че като сервираш на една маса не може в едната чиния да има ПОЛУсфера, а в другите чинии да няма?! Ама иначе Силвена заръба доктора още в началото! Журито ужасно олекна вчера!
Виж целия пост
# 787
Аз пък от финалното меню на доктора не бих хапнала. Десерт със свински пръжки?!?! Само от мисълта ми се догади  Sick И не говоря по принцип, а преди време в един много гурме ресторант опитах нещо подобно и въпреки, че беше сътворено от световно величие в кулинарията беше ужасно. Както каза Михалчев - това не е за всеки. Те и хлебарките са голям деликатес в Сингапур, ама я да видим кой би ги ял?
Виж целия пост
# 788
Радка Булман за пътя към мечтания ресторант "Рачо реже риба"



https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/radka-bulman-za … o-rezhe-riba.html



Радка Булман: Все още не знам какво ще направя с наградата от 100 000 лева



https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/radka-bulman-vse-osh … 100-000-leva.html



Радка Булман: Ще запомня "MasterChef" с големите и хубави емоции



https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/radka-bulman-shte-za … ubavi-emocii.html
Виж целия пост
# 789
Според мен такъв тип кухня, какъвто се опита да представи Николай, изисква много голям професионален опит. Гледала съм предаванията на Хестън и начина по който разработва менютата, и освен че е изграден професионалист всичко е свързано и с много проучвания, експерименти и къде успешни, къде неуспешни опити. Мисля, че Николай тепърва ще се развива и надгражда в тази област. Повечето му неща от менюто обаче бяха от вътрешности, което не ми допадна.
Лора според мен показа максимума на възможностите си, може би е било добро менюто и, но в случая имаше по-добри от нея. Не ми хареса, че повтори биволското мляко с роза, от предишното си готвене.
Радка заслужено спечели. Всички, включително и другите участници, с които са конкуренция, хвалеха вкуса на ястията. Разви се и в десертите и в презентациите. На финала представеното изглеждаше супер.

Като цяло съм очарована от този сезон и участниците в него, защото носеше позитивен заряд и настроение.
Виж целия пост
# 790
А участниците в общежития ли са като в Хелс Китчън или не? Но не знам защо се учудвате, че задобряват, все пак има интернет и взимат идеи.
Виж целия пост
# 791
А участниците в общежития ли са като в Хелс Китчън или не? Но не знам защо се учудвате, че задобряват, все пак има интернет и взимат идеи.
В предишните сезони рекламираха накрая на всеки епизод"Феста" хотел.Още тогава някъде из темите се спомена, че участниците са настанени там. Сега не съм обърнала внимание.
Виж целия пост
# 792
Радка няма потенциал да отвори ресторант и да го управлява. Ще грабне парите и ще върне при господина в Грац да ядат наденица и да щракат с пръсти.
А участниците в общежития ли са като в Хелс Китчън или не? Но не знам защо се учудвате, че задобряват, все пак има интернет и взимат идеи.
Да, всички тъпчат на едно място, само Радка се развива ли развива в общежитието. Simple Smile
Виж целия пост
# 793
На мен нещо ми направи впечатление за Николай. Още от началото на МШ той доста пъти повтори как се отказал от лекарската професия заради готвенето. Ами това, честно да си кажа, не го разбирам. Да зарежеш години наред зверско учене, тонове учебници, солидна инвестиция /най-вероятно от родителите/ и т.н., за да мечтаеш за собствен ресторант? В никакъв случай не подценявам кулинарията, напротив. Но това са години, усилия, пари...напразно. Извинявам се, ако вече е коментирано.
Иначе за самия финал. Аз също не бих опитала менюто на Николай. Прекалено е иновативно за моя вкус /лично мнение/. Рибешка глава? Десерт с гъби и свински пръжки? Ами не, благодаря. Сигурно е било вкусно, не споря. Но не е моето. И като повечето от вас също смятам, че Лора подцени ситуацията с избора си на ястия. Да й е честито на Радка. Наистина сякаш нейните предложения най-много се доближават до моя вкус.
Виж целия пост
# 794
При едно пътуване в Турция ни сервираха много вкусен десерт и ни казаха да отгатнем от какво е. Оказа се от пилешко и мляко. Ако ми бяха казали преди това щях да откажа да го опитам, обаче не мога да ви опиша колко беше вкусно.
От менюто на Николай само рибешката глава не ми хареса като идея...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия