Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заразяване с морбили от прясно ваксинирано дете?!

  • 924
  • 21
# 15
На мен други неща ми разправяха през февруари поне двама лекари, когато я бих на малката ми дъщеря. Казаха, че е жива ваксина и че може да заразява. Имаше и заглавия,че някои случаи били от прясно ваксинирани. И на мен ми се видя абсурдно, защото тогава би станала епидемия. И трябва да се пази задължителна карантина.
Виж целия пост
# 16
Карантина след ваксина? Абсурдно е. И ваксината не заразява. Не знам какви са били тези лекари, които са ви го казали, аз лично не бих ги посетила повече.
Виж целия пост
# 17
Не знам какви са тези доктори, но нека да видим какво казват експертите по въпроса:

Healthcare professionals who receive MMR vaccine may continue to work. There are no reports of recently vaccinated people transmitting live attenuated measles, mumps, or rubella viruses to susceptible contacts.

Медицинският персонал може да продължи работа  след ваксиниране с МПР. Няма данни за разпространение на живите ваксинални вируси на морбили, заушка и рубеола от прясно ваксинирани хора.

https://www.cdc.gov/vaccines/vpd/mmr/hcp/recommendations.html

Това са Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, най-авторитетната организация в света. Това е кажи речи последна инстанция.
Виж целия пост
# 18
Ау, лоши ваксини! Вече и те заразяват. Grinning
Виж целия пост
# 19
Това е новата мантра, с която ни облъчват антиваксерите - ваксинираните са заразни.
Замислям се дали не го правят нарочно?!?
Виж целия пост
# 20
Съвсем сериозно питам. Вероятно Ви звучи глупаво, не знам. Страхът ми е съвсем реален, но се надявам да е безсмислен. Успокоява ме факта, че хората ми пишат, че не може. Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми.
Според теб, ако е възможно заразяване от прясно ваксиниран - дали личните лекари нямаше да налагат някаква карантина от типа "не излизайте 2 седмици или внимавайте да не доближавате хора, защото сте потенциално заразни"? Ако някой е болен от морбили се изолира в болница, а ваксинираните ще са заразни, но ги пускат да обикалят и даже не им казват 2 думи. Малко от малко трябва да прецениш кое как би станало.
Виж целия пост
# 21
Тази тема мисля, че отдавна е приключена, но гледам, че се мобилизираха толкова хора да ми отговарят, а мина половин месец, откакто пуснах темата.
Вече съм наясно, че не е възможно и благодаря на всички, които човешки ми отговориха. Simple Smile
А и да вметна, не съм антиваксър.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия