Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

The Handmaid's Tale - Тема III - "Under His Eye!"

  • 18 498
  • 665

Анкета

Ще се включи ли Серена Джой към Съпротивата?

Опции:

# 615
Ти сериозно ли?! Правото на ЕС и международното право не са право на прецеднтите, както е Великобритания. Тук се основава на общия случай, а общия случай е, че това е дете, търсещи международна закрила и получило бежански статут, в държава, в която единният родител има роднина по брачна линия. Нямам намерение да доказвам или да се обяснявам повече по въпроса. Винаги се следва най-добрият интерес на детето, който със сигурност не е институция при наличие на близки хора. И при категорично посочено желание на майката кой да се грижи за детето. Независимо каква е ситуацията в държавата, от която бягат хората превръщайки се в бежанци или как е заченато детето, то е непълнолетен непридружен бежанец. Не съм запозната със системата в Канада, но да не забравяме и че Люк и Мойра съдействат и работят в бежанските центрове, т.е. освен всичко казано, може да са назначени като официални настойници، така както и е България се прави.
Ако толкова ти е интересно прочети закона за убежището и бежанците в България - ЗУБ
Виж целия пост
# 616
Много ясно, че текста в закона касае общия случай - естествено, че децата ще бъдат давани на техни близки. Всеки случай обаче си е индивидуален и си се разглежда конкретно- съответно тълкува се според обстоятелствата- случая с Никол изобщо не е стандартен и общ и не трябва да го разглеждат така. Много добре знаем, че в  общия случай най-добре е детето да е при майката, но има случаи в които това не е така и това се прилага, когато интересите на детето го изискват. Освен това когато Никол беше изведена какво е изричното желание на майката изобщо не беше ясно на канадците - трябваше да съдят по думите на Емили.

Толкова лесно да го връчат на Люк не беше редно.Той не е кръвен роднина на детето, нито по обичай му е такъв, нито по закон. Да, закона в БГ е такъв, че дете родено по време на брака на майката се води на съпруга й, ако обаче тя е родила в друга държава и според нейните закони детето има друг баща - при пристигането на детето в БГ - няма веднага да му сменят свидетелството за раждане и да му вписват нов родител. Дали е същото в САЩ и Канада не знам, в крайна сметка САЩ дори не съществува, а има Гилеад и според нейните закони детето не е и на Джун, какво да говорим за Люк.

В крайна сметка какъвто и да е Люк - ако ще и най-близкия роднина на бебето да е- за да стане попечител, осиновител, баща или каквото и да е - първо трябва изрично да е заявил, че го иска и да е доказал, че е мотивиран да го отглежда, освен това трябва да е сигурно, че няма да му навреди. Както знаем детето е родено при обстоятелства, при които човек е съвсем нормално да има отрицателно отношение към детето и не е ясно как точно ще се прояви. Не ми казвайте, че всеки един мъж ще приеме спокойно да отглежда детето на изнасилвача на жена му. Хубаво - Люк може би е благороден и човечен, но трябва време, в което да го докаже. Ок - да предположим, че проучване е имало и са разбрали, че Люк не е опасен за детето - обаче достатъчно ли е мотивиран? В началото беше абсолютно апатичен и дори го отбягваше  - ако институциите бяха на място - трябваше да са го видели и преценили. Неглижирането на детето също е упражняване на насилие върху дете.

В крайна сметка сценария е направен да е така за да е по-интересно, но не сметям, че е реалистичен. Още повече във време, в което няма 100ци прииждащи бебета на ден, за които да се чудят къде да ги дадат, а говорим за прецедент - спокойно можеше да й обърнат повече внимание.

Виж целия пост
# 617
Току що изгледах пак епизода. Последната сцена за мен показа съмнението на Лорънс към Джун. Досеща се, че тя има нещо общо.
Виж целия пост
# 618
Ако ще намесваме и право, примерно по българското Люк , женен за Джун, е бащата на Никол.
Виж целия пост
# 619
Какво право, какво ООН, бе, хора. Действието се развива в антиутопия в бъдещето, няма как да се коментира през призмата на настоящите регулации.
И довечера който гледа, в скрит текст, нали Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 620
Никой ли не е гледал още? Confused

Виж целия пост
# 621
Здравейте, има ли качени някъде сериите до момента?
Виж целия пост
# 622
Здравейте, има ли качени някъде сериите до момента?

Аз гледам на HBO GO. Но вероятно по торентите ги има.
Виж целия пост
# 623
Какво право, какво ООН, бе, хора. Действието се развива в антиутопия в бъдещето, няма как да се коментира през призмата на настоящите регулации.
И довечера който гледа, в скрит текст, нали Simple Smile Simple Smile
Напротив. Повечето неща в сериала и книгата определено имат прототипи в минали или настоящи събития, включително исторически, политически, законодателно и т.н.
Виж целия пост
# 624
Бърди, май си изпуснала голяма част от диалозите във филма. Включително и при ареста на Фред.
Виж целия пост
# 625
Не съм пропуснала нищо, само казвам, че е нереалистично да се смята, че закон/регулация от днес, би важал потенциално в една бъдеща антиутопия.
Че те законите за година се променят.
Но това е малко офф-топик де, не е за това сериала Simple Smile
Виж целия пост
# 626
Гледах го, много се напрегнах, яд ме е че пак без да искам бях мернала спойлер и знаех какво ще се случи, но въпреки това се напрегнах. Чакам ви!
Виж целия пост
# 627
Заинтригува ме Мацето. Утре ще дебна, дано ме огрее да заспят и двете деца следобяд и пускам да гледам.
Виж целия пост
# 628
Ох и аз гледах, съвпада мнението ми с това: I cried and I cried and I cried. It warmed my heart and broke it at the same time. Fantastic episode! The build-up was well worth it.

Резумирам епизода, който не иска да знае нищо, да не чете! Препоръчвам да не четете преди да гледате, определено в този епизод спойлерите са големи и променят начина по който гледате епизода.

Скрит текст:

Много добро начало с миналото... После като арестуваха Серина направо умрях от кеф, как и взеха Никол... малко да опита от своята отрова.... беше ми станала леко симпатична по едно време, но....

И после много ми хареса как се подготвяха за децата, храна, вода, раници, платове за да направят път в гората, всичко.

И самото бягство също, но не очаквах да видим самолета в Канада. За мен това беше допълнителен бонус и там се разревах... момиченцето което се събра с баща си Cry Люк Cry Рита Cry

Предполагам, че Джун ще оцелее, интересно ми е как ще оправдаят раната й и какво ще стане сега с нея....

Не разбрах само Рита ли от възрастните се качи на самолета, не видях друга от мартите или прислужниците да слиза?

Виж целия пост
# 629
дам, жестоко съветвам да не си разваляте финала със спойлери, нямам търпение да го изгледате и да ви чета мненията, изчетох всичко във фейс групата
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия