Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Захранване Водено от Бебето/ Baby-Led Weaning Тема 11

  • 4 402
  • 238
# 45
Аз пък ги предпочитам с червейчета... идеално мезе за ракийка или бяло винце.
Китайците що ядат разни червеи о гъсеници? Че и хлебарки... Супер протеини и а в тях.
Виж целия пост
# 46
И аз нямам против червейчетата. Тези череши ми ги донесоха от едно село в Старозагорско, не са пръскани. Супер вкусни. И за нея ги чистя, но тя открадна 2-3 цели и барабар с костилката и явно - червейчетата. Не го очаквах в памперса това 😂😂😂
Виж целия пост
# 47
Аз съм си наплашена относно червеите, защото още помня едно детенце при зъболекарката ми, което плачеше истерично, защото трябваше да му извадят червей от зъба. Не искам да се случва и с моите деца.
Виж целия пост
# 48
Ох, леле! Моето диване пък днес се самозахрани с кал... 🤣 Това след като избих 4847272947272 фаса от ръцете му 🙄
Виж целия пост
# 49
Ааааа, Диди, що за гадост червей в зъба Scream (повръщащо човече) разбирам те сега, ще взема да го сънувам това...

Феичке, то сега се почва...кал, трева, цветчета, пръчки, листа, гъби!!! вчера й избих една от ръката...фасовете са много неприятни, ако има един фас в 2 метра диаметър, ще го вземе. Купихме й пясъчник, защото в двора сяда и рови с ръце, да рови поне в пясъчника, един като мидичка, се затваря, че иначе ще стане котешка тоалетна. Чакам да спре да вали и да го сефтоса.
Виж целия пост
# 50
Е как е влязъл този червей в зъба? През кариес или си го е пробил сам? Малко мк звучи като паленето да не гълтаме костилки, че ще ни поникне дърво на корема.

Оплаках се в другата тема, тук да се похваля - имаме си столче за хранене от днес следобед. Много си го хареса момчето. Но имам питане: Вие оставяте ли ги в столчето, когато не ядат? Нямам и нямам намерение да купувам ни шезлонг, ни бънджи, ни проходилка, а все някъде трябва да стои това дете докато измия чиниите, примерно. Но пък си мисля, че стила трябва да е само за ядене. При вас как. Thinking
Виж целия пост
# 51
Влязъл е през кариес - да.
Виж целия пост
# 52
Оставям ги да покажат малко и измивам набързо чиниите. Понякога им давам салфетка да си бършат столовете. Голям хит е в момента и настояват да си я получат всеки път. Друг път им връчвам четките за зъби и пак бързо мия чинии.
Иначе редовно ми видят и двамата в краката или ровят в едно Стела че, където държа фолиото и разни кутии.

Влязъл е през кариес - да.
Диди, направо ме изуми! Ще ме накараш да проуча въпроса на следващия преглед. Чисто любопитство. Трябва да е била голяма дупка.
Виж целия пост
# 53
Въртоглава, нямам много спомени, защото аз самата бях дете тогава, но ясно си спомням рентгенова снимка на зъбчето с червея вътре.
Виж целия пост
# 54
Като по-малка я слагах във другото й столче с активна табла и се занимаваше с играчките, докато оправя. Ако можеш и не е много студен пода - може и на пода с играчки, у дома не беше вариант. Или пак в стола - ама примерно с една лъжичка да се занимава. Сега й давам тенджери или сита за брашно, иначе ми отваря шкафовете и настава ужас. В краен случай, раницата и на гръб. Давам задълже една лъжица или друго за занимавка, че иначе ме дърпа за косата.

Това с тоя зъб е за едно предаване по tlc,  май се казваше the enemy within, какви ли не паразити и гадости вътре в човешкото тяло съм видяла в това предаване.
Виж целия пост
# 55
Лъжица му дадох. Беше във възторг

Скрит текст:

На няколко места чета, че не трябва да се дават пресни картофи, но не и защо. Някой знае ли? Тези в мазата свършиха...
А мога ли да му дам замразени броколи? Не намиран пресни. Мисля да въвеждам неща, които не гледаме в градината, докато станат домашните зеленчуци, следващите ще са броколи и сладък картоф.
Виж целия пост
# 56
Много е сладък. Да продължава да хапва все така.

Броколи и карфиол най-редовно давам замразени, защото не се ядат много вкъщи и не искам да хвърлям. Купувам каквито намеря, само на Пълдин (май така се казваше фирмата) не взимам, защото веднъж намерих гъсеница вътре в един пакет.
Виж целия пост
# 57
Ау, много сладък 😍
Въобще в темата е пълно със страхотни младежи 💛

Може замразени броколи, то им мина сезона, слагаш на пара и готово.
Няма логика да не може пресни картофи. Аз давам 😜 честно казано за първи път я видях да проявява интерес към чист картоф, именно като опита пресни картофи с масло, зелен лук и копър. Може да е труден за хващане, ако бебчо не е почнал да тренира пинсетния захват, друга пречка не виждам.

Аз се побърквам с това ядене права в стола. Нали ще мине по някое време 😂😂😂 опитвам да я науча на някои знаци като "свърших" "вода", "още", но още не схваща концепцията, но ще бъда упорита, защото ще ми се улесни живота много.
Виж целия пост
# 58
Аз давам пресни. Обожава ги на фурна с копър и чесън. И да, замразени броколи също може.
Виж целия пост
# 59
Не съм чувала да не може пресни картофи. Не знам каква е причината.
При нас от няколко дни си личи, че изобщо не ѝ се яде друга храна, иска да суче. Мисля, че ще излизат нови зъби.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия