Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите орхидеи – тема 26

  • 17 348
  • 625
# 600
Heart Eyes Оле, Боже!!! Страхотна брасия! С два цветоноса и тооолкова цветове! Прелест!
Браво, Mimito Hug
Виж целия пост
# 601
Мимито, страхотна е!
Виж целия пост
# 602
Здравейте, от скоро и аз се запалих по орхидеите и съответно броят им нараства светкавично 😁. Преди време видях в нета подходящ цветарник за тях и вече съм горд собственик на това красиво орхидеено дърво и на това фонтанче

Виж целия пост
# 603
Mimito, как успя толкова много цвят да направиш Scream Уникална е, честито!

Impala много нежна, Белина Heart Eyes

Всъщност Белините сега ли цъфтят? Мислех, че моята е изключение заради експеримента... Малко по-различна е от твоята, Impala, май задето е с главата надолу зеленото се е свлякло в цвета Grinning

Виж целия пост
# 604
Вещица, това е заради безкрайните грижи и любов 😊. Нищо специално. Миналата година я взехме за спасяване. Виж листата как са нагърчени. Не знаехме какво е докато не цъфна.
А ти как успя да я провесиш тази хубавица с главата надолу? За първи път виждам така. 😊
Виж целия пост
# 605
Здравейте,
Преди два месеца ми подариха един дендробиум. Никаква цветарка не съм - преди години успях да уморя кактус и гледам с цветя да не се захващам.
Този дендробиум обаче засега върви, и то много, че чак ме притеснява - постоянно изкарва листа, дори едно нова стебло тръгна.
Цветовете, с които чи го подариха, окапаха.
Кажете ми, обаче, с тази листна маса какво да правя - всичко, което расте ли да оставя или нещо се отстранява? В момента е с четири стебла.
Виж целия пост
# 606
Момичета, с какво и как си чистите листата на орхитата от прах?
Виж целия пост
# 607
Момичета, с какво и как си чистите листата на орхитата от прах?

Скоро споменаваха момичета с мокри кърпи без алкохол или с лимонова вода, но праха не изчезва за винаги след 7-10 дни поне моите пак са прашни Confused
Виж целия пост
# 608
ВЕЩИЦА,
Ах, прекрасна е! Твоята ми прилича на класическа Bellina, моята е кръстоска.
Комбинацията на жълто-зеленикаво с тъмнолилаво е много екзотична. Ще взема и аз да увеся моята наобратно Joy

Да, много от видовите фаленопсиси цъфтят през лятото.
Виж целия пост
# 609
На мен дендробиумът ми изглежда много добре! По-лесно ли се гледа от фаленопсисите - загнива ли, по специален начин ли се полива?
Виж целия пост
# 610
Mimito това е такава саксия, специално е предвидено така да виси растението. Реших, че щом са по дърветата орхидеите, значи може би ще им се хареса и засега ПУ!ПУ! - добре върви тази. Ако се задържи все така може да прехвърля и още някои, но ще изчакам още известно време.

Djordija не се маха нищо на дендробиума - старите булби хранят ново израстналите. Аз все още не съм спец по този вид, знам само, че обичат ниски температури и малко, почти никакво поливане през зимата, а много вода през лятото. Успех! Гледам твоето растение е чудесно, дано те радва дълго!

Angela аз използвам от време на време лимонов сок - листата стават чудесно лъскави, а и по този начин почиствам наслагванията на варовик от пръскането.
mayaВярно, че се напрашават отново - това е естествено - все пак и подовете се налага да чистим постоянно Grinning

Impala моята е Coerullea, Досега не я бях цъфвала и като си знам късмета не предполагах , че ще се окаже наистина лилава . Изненада ме приятно Sunglasses Но, честно казано , сякаш лиодорото има по-силен аромат, ти как мислиш?

Виж целия пост
# 611
Ей сега ги надушках обстойно всичките Joy
Bellina (в случая кръстоска) - мирише по-плътно и сладко; усещам може би пчелен мед, плодове?
Violacea - има някаква острота в аромата, асоциирам с нещо свежо, пролетно
Liodoro (родител Violacea) - мирише определено най-силно, усеща се в цялата стая; ароматът е сладък, но с пикантна нотка; разпознаваем и запомнящ се Heart
Виж целия пост
# 612
чета на Impala опианията на аромати и се замислих, че толкова отдавна не ми е цъфтяло лиодорото, че съм забравила как мирише Smile
По този повод се замислих, май беше споделяла преди време, че по ги глезиш от стандартните хибриди. В какво се изразява - по-често поливаш? по-рядко? баеш им?

Виж целия пост
# 613
Много от видовите ми са в саксийки с диаметър 6-8 сантиметра и обичайният режим на поливане на 4-5 седмици им идва твърде рядко, налага се на 3. Използвам също още по-разреден тор в сравнение със стандартните орхидеи.
И да, май наистина им бая Joy - една идея по-внимателна съм с тях, доколкото, ако се случи нещо лошо, не мога просто ей така да отида и да си купя следващата.
Виж целия пост
# 614
Вещи от къде си взе тези висящи саксии? Имам две приятелки орхита така са провиснали навън, че си мисля че в едни такива саксийки с главата надолу може да се чувстват по добре.

Импала, ароматните хибриди от сайтове ли поръчвате? Замечтах се и аз за ароматна орха, но моите са обикновени купувани предимно от големите магазини, Била. Кауфланд, Мисюбриголаж.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия