Кокосов чийзкейк - невероятно вкусен!

  • 5 042
  • 19
Кокосов чийзкейк

Блат:
1 ч.ч. сладки кокосови стружки
½ ч.ч много ситно смляни орехи
5 с. л. масло

Намазнете тортена форма с размери 24см.
На среден огън и при непрекъснато бъркане запържете кок. Стружки да порозовяване, добавете орехите и запържете и тях за кратко. Добавете маслото на малки парченца и бъркайте, докато се разтопи, махнете от огъня и изсипете сместа във формата и разстелете и натъпчете добре. Поставете в камерата.
Запържете и кокоса за покритието и охладете.

Плънка:
600-650г крема сирене със стайна темп.
½ ч.ч. захар
3 яйца със стайна темп.
1 с. л. лим. сок
1-2 ванилии
1/4 ч. л. бадемова есенция

Загрейте фурната на 180°.
С миксер (на средна скорост) разбите кр. сиренето със захарта за о-о 3 мин. Добавете яйцата едно по едно, добре разбивайки след всяко до пълното му усвояване. След последното яйце не разбивайте дълго, за да не поеме сместа много въздух. Добавете лим. сок и есенциите и разбъркайте. Изсипете върху охладената основа. Печете около 30 мин. Краищата ще се зачервят и надигнат, но кейка все още не е готов. Когато е готов извадете от фурната. Нормално е средата да се тресе.
Докато се пече пригответе покритието.

Глазура:
1 белтък
1/2 ч. л. ванилна ессенция
1/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. сладки кокосови стружки

Разбийте белтъка с ванилията на мека пяна, постепенно добавяйте захарта и разбийте на твърд сняг. Добавете кокоса и внимателно разстелете сместа върху кейка, като се стараете да не смесвате покритието с плънката, заравнете.
Печете 15- 20 мин. до изсушаване на покритието.

Извадете и охладете във формата за 15 мини. и след това прикарайте ножа покрай стените, за да можете по- късно да извадите кейка безаварийно Laughing. Чийзкейка леко ще спадне. След това внимателно отворете формата и охладете напълно.
Оставете в хладилника 4-6 часа преди сервиране.


Изключетелно приятен е с нежната си плънка и хрупкава глазура.... влиза автоматично в тефтера, без да се замислям изобщо!
Внимание: Препоръчвам  да търсите възможно най - финните кокосови стружки, че иначе пада едно преживянееее.. кравата Милка може да ви завиди Wink. Купувала съм на Биосет(използвах тях, не зная дали има по-финни, ако вие знаете, споделете, плс!) и Prima( тези са доста едри, от тях поръсих кейка, че другите ми свършиха, като поръсването не е задължително, разбира се).
Използвах 26см форма и увеличих малко продуктите.

клик

клик


Виж целия пост
# 1
Благодаря ти за разкошната вкусотия...много обичам чийзкейк. Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

А дали мога да използвам извара  newsm78
Виж целия пост
# 2
Малиии...Каква вкусотия #CrazyБлагодаря за рецептата, ще пробвам веднага щом си оправим печката, че нещо не ще да пече...  bouquet
Виж целия пост
# 3
Денис, може разбира се, ама вкуса ще е друг.

Белла, невероятно усещане е  Crazy
Виж целия пост
# 4
Morena,
Досега не съм правила чийзкейк, но този изглежза толкова добре, че непременно ще го направя. Е, не веднага, като приключа с ремонта.
Благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 5
Ох, много обичам чийзкейкове. Кокос още повече Flutter Grinning
Само ако не ме мързеше толкова тези дни. Blush Изглежда страхотно.
Виж целия пост
# 6
ССтрахотна вкусотия, копнах си го в тефтера. Обожавам чийзкейк, така, че скоро, ще го направя, дано да имам и повод още утре!
Виж целия пост
# 7
Благодаря ти за разкошната вкусотия...много обичам чийзкейк. Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

А дали мога да използвам извара  newsm78
Аз ползвам и извара освен сиренето крема, и сметана сладка, но не ме питайте за съотношението Hug
Виж целия пост
# 8
И аз да ви кажа един по-лесен вариант за чийзкейк за мързеланки като мен:
1.Натрошени бисквитки-първи ред
2.Обезмаслена сметана-втори ред
3.Сладко какво си щете-трети ред

Бумкате в хладилника за един час и готово.Да ви е вкусно.

Морене извинявай,че ползвам твойта тема,но неисках да пускам нова,понеже тук става въпрос пак за чийзкейк. Hug
Виж целия пост
# 9
Току-що го направих!От няколко дни му се каня и днес намерих време.Благодаря за рецептата.Сигурна съм че ще е страшно вкусно.Нямам търпение да го пробвам!
Виж целия пост
# 10
Чийзкейка наистина е невероятно вкусен!!!
Виж целия пост
# 11
И аз, и аз го правих вчера. Страхотен е! Изяде се до троха - имахме гости, които казаха, че няма как да го чакат още н'ам си колко часа, та престоя в хладилника има-няма 3, ама си беше много вкусен. Само следващият път ще си заменя глазурата с някаква друга, че много кокосово ми дойде(това за мен, останалите нямаха забележки).

Моренка,   bouquet
Виж целия пост
# 12
Ихааа, момичета радвам се, че ви е допаднал. Grinning
Виж целия пост
# 13
Морена страхотен е ..смаях родата!  Peace
Виж целия пост
# 14
А какво да бъде крема сиренето? Отдавна не съм купувала, преди имаше едно в пакетчета като от масло - разфасовки от 125 гр. Мога ли да използвам него или ще ми препоръчате друго?
Виж целия пост
# 15
Аз използвах Маджаров
Виж целия пост
# 16
Мери, щом питаш, препоръчвам ти да не е нашето, а вносно някакво, като Филаделфията е най-скъпо, а Exquisa или Buko (те са на една и съща цена горе-долу) са по-ефтини и не по- лоши. Аз ползвах Exquisa.
Това Маджаров изобщо не съм го виждала, а ми е любопитно.

Джорджия браво!
Виж целия пост
# 17
Morena, късно видях мнението ти, но все пак искам съвет - още не съм направила тортичката, утре ще се вихря, но преди малко купих (поради липса на натурално крема сирене) някаква много фина извара (кашкавалена). Чудя се, дали да рискувам с нея  newsm78?
Относно кокосовите стърготини - даваш общо 1 1/2 ч.ч. Пакетчетата от магазина са по 20 гр. Купих общо 14 бр - правя си сметка, че 1 ч.ч е около 200 гр., така че би трябвало да ми стигнат. Ти по колко пакетчета слагаш или има някакви по-големи разфасовки от тези?
Виж целия пост
# 18
Много добре изглежда чийзкейка. Скоро ще гледам да го направя вкъщи. Благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 19
...Ти по колко пакетчета слагаш или има някакви по-големи разфасовки от тези?
По-голяма разфасовка са тези на Прима, а колко от малките (на Биосет) ми отидоха не мога да ти кажа, че имах в кутия от преди и щерката имаше задачата да приготви кокоса, та нямам поглед върху нещата/ количеството Grinning

За кашкавалената извара (аз дори не съм ползвала/виждала такава, а ми е любопитно) не мога ди ти дам съвет....мога само да кажа, че чийзкейка с количеството си крема сирене хич не ми е ефтин ...обаче ако реша да правя чийзкейк безапелационно ще е с крема сирене, а не заместител..... иначе казано ако не мога да си позволя въпросното сиренце Wink няма да се яде чийзкейк Crossing Arms ... така стоят нещата при мен  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия