Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 131-та тема

  • 125 398
  • 746
# 225
Мъж ми снощи ме зарадва с десерт негърче.

Виж целия пост
# 226
Салата моркови, ябълка, тиквени семе, орехи, лимонов сок и зехтин.
Виж целия пост
# 227
Гювеч:

Виж целия пост
# 228
Свинско винен кебап
Виж целия пост
# 229
Този Малинов чийзкейк, с декорация от малини и целувки направих за моминското парти на приятелка!
Виж целия пост
# 230
Тази вечер хапнахме гювеч със салатка от домат, краставичка, лук и печена чушка ( забравих да снимам салатката..)

Виж целия пост
# 231
Вдъхновена от краткото ми пътуване в Родопите, приготвих тази вкусна клин баница с ориз Simple Smile.

https://www.facebook.com/a.todorova75/photos/a.121817485159820/3 … ype=3&theater
Виж целия пост
# 232
Дежурната баница за закуска през почивните дни.Simple Smile



Виж целия пост
# 233

Филийки с яйце и сирене за детенце за закуска
Виж целия пост
# 234
Дежурната баница за закуска през почивните дни.Simple Smile





Тази баница изглежда страхотно. Вие ли си точите/дърпате корите? Може ли рецепта?
Виж целия пост
# 235
Тази баница е с готови кори. За съжаление не мога да точа все още.Simple Smile Правя я по стандартния начин: 5 яйца, кофичка кисело мляко с малко сода вътре, и натрошено сирене. После редувам кора със смес, като между две кори, поръсвам с малко олио, и накрая винаги завършвам със смес и пак олио. Това е. Simple SmileПека на 170-180 градуса, като после намалявам градусите. Пека около час. Готовата баница обръщам за около10-тина минути върху купички.
Виж целия пост
# 236
Тази баница е с готови кори. За съжаление не мога да точа все още.Simple Smile Правя я по стандартния начин: 5 яйца, кофичка кисело мляко с малко сода вътре, и натрошено сирене. После редувам кора със смес, като между две кори, поръсвам с малко олио, и накрая винаги завършвам със смес и пак олио. Това е. Simple SmileПека на 170-180 градуса, като после намалявам градусите. Пека около час. Готовата баница обръщам за около10-тина минути върху купички.

Аз мажа тавата с краве масло и тогава почвам да нареждам баницата.
Как точно я обръщате и тя не изпада от тавата, моята пада Simple Smile
Може би залепва за тавата, или как?
Виж целия пост
# 237
Скрит текст:
Тази баница е с готови кори. За съжаление не мога да точа все още.Simple Smile Правя я по стандартния начин: 5 яйца, кофичка кисело мляко с малко сода вътре, и натрошено сирене. После редувам кора със смес, като между две кори, поръсвам с малко олио, и накрая винаги завършвам със смес и пак олио. Това е. Simple SmileПека на 170-180 градуса, като после намалявам градусите. Пека около час. Готовата баница обръщам за около10-тина минути върху купички.

Аз мажа тавата с краве масло и тогава почвам да нареждам баницата.
Как точно я обръщате и тя не изпада от тавата, моята пада Simple Smile
Може би залепва за тавата, или как?

Тавата не трябва да е с незалепващо покритие, дъното се накапва от сместа за мазане - разбитите яйца, мляко и останалите продукти, леко се размазва по него и се реди баницата. Като се опече, се обръща/захлупва върху 3 или 4 чашки/купички, аз захлупвам кръглата тава, в която пека баници, върху една правоъгълна. Понеже обичаме меки корички, напръсквам със студена вода баницата отгоре, като я извадя, захлупвам и завивам с кърпи да се задуши. Ако харесвате хрупкави корички, само захлупвате. Така остава по рехава и въздушна, а не сбита.
Виж целия пост
# 238
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Тази баница е с готови кори. За съжаление не мога да точа все още.Simple Smile Правя я по стандартния начин: 5 яйца, кофичка кисело мляко с малко сода вътре, и натрошено сирене. После редувам кора със смес, като между две кори, поръсвам с малко олио, и накрая винаги завършвам със смес и пак олио. Това е. Simple SmileПека на 170-180 градуса, като после намалявам градусите. Пека около час. Готовата баница обръщам за около10-тина минути върху купички.

Аз мажа тавата с краве масло и тогава почвам да нареждам баницата.
Как точно я обръщате и тя не изпада от тавата, моята пада Simple Smile
Може би залепва за тавата, или как?
Тавата не трябва да е с незалепващо покритие, дъното се накапва от сместа за мазане - разбитите яйца, мляко и останалите продукти, леко се размазва по него и се реди баницата. Като се опече, се обръща/захлупва върху 3 или 4 чашки/купички, аз захлупвам кръглата тава, в която пека баници, върху една правоъгълна. Понеже обичаме меки корички, напръсквам със студена вода баницата отгоре, като я извадя, захлупвам и завивам с кърпи да се задуши. Ако харесвате хрупкави корички, само захлупвате. Така остава по рехава и въздушна, а не сбита.

моите тави са най-обикновени, емайлирани, не е ли трудно да се измият после?
сори за спама
[/quote]

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_9070.html






След като се изпече, поръсвам веднага със студена вода и обръщам върху три чинии.
Виж целия пост
# 239

Два вида брускети - с чери доматки, моцарела и босилек ии с филаделфия и сьомга. 🤗🍴🥂🍾
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия