Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на кучета - 95

  • 15 512
  • 762
# 720
Слънчогледка Simple Smile - Да!
Лабрекс и аз все за "Марли и аз се сещам" - току що подозрителен звук долетя от кухнята... май е нападнал сливите. Радвам се, че се забавляваш с нас. ММ вчера цял ден ме изнервя, та само с кучето да беше. Мъже..
(Правилно предположих - сливите бяха). Аксел е в период на любене на всичко. Преди малко изнасили плющената ми играчка, опитва се да прави същото и с Джина. Нормално е да го хапе и ръмжи. Така че за сега няма как да си седят мирно докато ние вечеряме. А храна, Аксел и мирно е абсолютно несъвместимо.
Билянка, нищо лошо не си направила, аз щях да се чувствам ужасен "родител" да зарежа Джина на село за сметка на Аксел.

Значи това снощи е бил абсолютен протест и на инат. Днес съм сама с двете кучета и ще оставя Аксел в коридора, по-близо до мен. Щом ме няма 5 часа и няма поражения през деня никакви значи е било напук. Следователно това същество има нужда от много любов и още повече строгост. Днес е и доста по-игрив и се занимава и сам, но и топка гонихме заедно и малко потичахме в двора. Довечера след тренировка към 8 пак ще го разходя, дано се почувства задоволен и щастлив и да няма нощни сранета Simple Smile Силно се надявам да ви спестя сутрешният рапорт.

Съжалявам, че чисто егоистично пиша само за себе си, но дори седенето на компа е мисия невъзможна с лабрадор катерещ се по мен.
Виж целия пост
# 721
Това е опит за доминиране. Собствениците трябва да вземат мерки. Колкото и смешно да изглежда отстрани,затвърдено това поведение ще му донесе проблеми с йерархията у дома и навън с другите кучета.Като цяло има нужда да се поработи върху подчинението и възпитанието. Ако сестра ти има възможност,нека посещава сбирките на Еми,ще получи добри съвети. Отложено по-късно във времето,не е невъзможно,но е доста по-трудно да се коригира. Добросърдечно е мнението ми,на страничен наблюдател.
Виж целия пост
# 722
Ами въпросът е, че той с тях това не го прави. Те си работят с треньор. Даже ми е дала телефонът й в случай на проблем. Той от тях изпълнява команди. С децата с топката играят, той я носи, те казват пусни и дават гранулка, той пуска. Тя му сипва храна и при все цялата му лакомия тя оставя купата на земята и той не мърда докато тя не каже "яж". Също така ми каза, че ако ме ръмжи е опит за доминиране и веднага да го хвана отстрани за строгия нашийник и да го стреса докато не седне/легне в подчинена позиция. Тя е доста учудена и се чувства и доста виновна, защото не е предполагала подобно поведение.
Ето сега си играем с топката, носи ми я, аз казвам седни, той сяда. Аз му я хвърлям, той ми я носи и оставя в скута
Виж целия пост
# 723
Дух,не се притеснявай,просто Аксел се опитва да ти се налага,но не му позволявай.В къщи не ги прави тези неща,защото вече са изградили йерархията,но при теб се пробва дали ще му мине номера,освен това сега навлиза в пубертета и тепърва ще си показва рогата.Коригираш със строг тон всички опити за доминация,защото допуснеш ли да надделее,после трудно се поправят щетите.
Виж целия пост
# 724
Ама и хитреци са тези маймунииии. Явно те е преценил за мека Мария и сега си разиграва кончето както си иска:) Супер,че са взели мерки. В такъв случай ще трябва да ти обяснят тяхната линия на поведение,за да я следваш и ти и да е войник и при теб Simple Smile Сподели после как сте овладели нещата,може би ще е полезно за пишещите тука Simple Smile А до тогава рапортувай,пък някой ден и на теб ще ти е весело с щуротиите му ,както и на нас сега  Laughing
Виж целия пост
# 725
Ahaha аз започнах да свиквам. Може ли да помоля за мнение, виждате ли нещо притеснително. Най-интересните моменти не успях да ги хвана.
Джина сама поиска да излезе от двора на съседа и се качи пред нашата врата. Сякаш искаше да пусна Акси. И аз го пуснах. Не беше някаква лудешка игра, но потичаха малко заедно и той изобщо днес е доста по щастлив и игрив от вчера. Опитва да й се качва, но тя не му дава. Предупреждава го и само ако мине зад нея вече вади заъби.
Ето ги:
Тъука си играят https://photos.app.goo.gl/jRjgwEWDHMhbfRRi9

Тука вече й налита на любов https://photos.app.goo.gl/sWnJv3ado9LvQQzQ8

https://photos.app.goo.gl/W4426QcYoycw5HuM8

Сестра ми каза, че с дурги кучета по друг начин играе, целува ги по устата, дърпат пръчка и тичат. Не се кара както с Джина. Според сестра ми усеща, че тя е господарят у дома и иска да я доминира, а не наистина да правят секс. Просто да я подчини.
Виж целия пост
# 726
Не става въпрос за секс, а точно за доминиране. Ако Джина е разгонена, вече е друго. Но и там, /ти ще си по-запозната/ мисля, че имаше два или три дена, дето нещо може да стане, в останалото време тя няма да го допусне. Или поне на майка кучето така се държи, Рексо се гласи за лИбоФ /това, когато е разгонена/, тя му скача да го яде. С часове обикаля Рекс около нея, направо запъхтян се е прибирал и се трупясва на минутата. Само като видя, че тя стои мирна и не го гони, бързо ги разделям, случвало се е няколко пъти. Иначе, яко му дупе на Рексун, все едно километри е тичал, така се подрежда от ухажването.

Да допълня, че пак гледах клипчетата, голям хубавец/хубостник е тоя Аксел! Simple Smile И така ми напомня едни минали времена.....
Виж целия пост
# 727
С туй бебешко джафкане, не знае играе ли му се, мъж ли е.
Зкача я, опитва се да доминира, абе пораства момчето.

Нищо им няма, добре се оправят един с друг, пускай ги заедно. Но не ги оставяй сами, трябва си време да свикнат, а ти такова нямаш.
Виж целия пост
# 728
demili при стандартна кастрация възстановяването е много бързо. Моя е кастриран преди повече от две години и има редки случаи, в които си вади пишлето, но го прави много рядко в моменти на превъзбуда, но той няма проблем с прибирането му. Питай дали не могат да направят с една упойка и двете манипулации (кастрация и разширяване на кожичката).
Аз пък да ви кажа как един шоколадов лабрадор му махнаха само единия тестис, щото другия бил задържан... демек кастрация ама не баш. Това ветеринари в моя град 🤔
Духче Аксел те пробва и каквото и колкото му позволил до толкова ще се простира с магариите си. Не те приема за водач и трябва да му покажеш, че е сбъркал и държанието му е неприемливо. Иначе бая се смея на разказите ти. Ако издадеш книга задължително ще си я взема 🤗
Момичета, поръчах на Макс гранули. Даже днес му взех от магазина малко за проба това, което му поръчах и си ги омете. Явно му липсват вече, че налита и на еврините, които купувам за подопечните ми бездомници. Спрях се на ПроПлан, ще видя как ще му се отрази, че до сега не е ял от тях.
Виж целия пост
# 729
Добро утро! Дали не съм бигъл?


Трябва да се грижа за ушите си.
Виж целия пост
# 730
Хехе сладурче, къпе ушаците. Heart Eyes
Аама много са сладки като бебетааа. Не, че като пораснат не са, ама всяко бебе ме умилява.
Виж целия пост
# 731
Духче, той у вас се опитва да го раздава шеф, вкъщи вече си е схванал мястото. Ново място, нов човек (+ куче), нова възможност да е Алфа.

demili, махането на един тестис не е кастрация. Нищо няма да му има на кучето, особено що се отнася до здравето му, компромисът е недопустим. Рутинна операция е, докато се усетите, ще е забравил, че са му я правили.  Ако трябва, трето мнение няма да навреди.

Виж целия пост
# 732
Grinning Мисля, че вече всички разбрахме кой е шефът и че това не е той.
Освен, че почна да лае още в 4и30 и да иска да играе, всичко друго се развива нормално. Беше се изакал в кухнята около 5 часа - може би като взе да лае тогава му се е вършила тая работа. В 5 и 40 го изведох, пика, ака и яде. Не мога да повярвам колко много ака. Вчера докато ме е нямало е отворил шкава (вече се погрижих) и е изял една фуния и филтъра на филтър каната (винаги съм се чудила какво има вътре - вече знам) и днес сутринта цялото му ако беше с топчета от филтъра. Иначе е като прасе, гухти и яде всичко.
Абе... харесахме се най-накрая мисля аз Simple Smile Сега спи уморен. Хванах му цаката - много търчене в двора, много игра горе и доста строгост.

Тинтина, страшен сладур хахах дано не стане като Аксел Grinning
Виж целия пост
# 733
Аз да ви споделя една моя мъка, която се чудя как да коригирам. Шматката не яде и не пие вода, ако е сама вкъщи.
Ся, хубаво - спи през повечето време, когато е хладно не ми е правило и толкова впечатление.  Сега обаче съседите правят ремонт на покрива си и тя е цял ден по прозорците (майсторите ми казаха вчера, че цял ден ги наблюдава и ако се скарат нещо ги лае, държи дисциплината на ниво), а не пие вода докато е сама. На обяд и вечер пие по една купа вода на екс, а на обяд си изяжда закуската, ако сутринта съм и сипала преди да изляза.
Да не и стане нещо на тая дивачка..тва  е луда работа, а е много лакома. Спря и денталните пръчки да яде, като и оставя една на излизане само я носи в спалнята и чак когато се прибера ме посреща с нея в уста.
Виж целия пост
# 734
Тинтина, страшен сладур хахах дано не стане като Аксел Grinning

На външен вид 100% ще го докара.
Ще се възпитаваме, ако трябва ще те викаме на помощ:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия