Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

  • 7 941
  • 543
# 480
Много съм доволна без за Сибил
Виж целия пост
# 481
ОТ всичките тези само Ваймс и Керът са добри избори. Сибил винаги съм си я представял доста едра и с по-грубовати черти. Нещо като актрисата която играеше Сали Спектра в "Дързост и красота", само че една идея по-млада. За Ангуа знаем че е Мускулеста и руса, . Просто не виждам как ще я гримират, да прилича на Ангуа.
За Карсър няма много описания, освен че изглежда зловещо, а този момък тук е доста далеч от зловещия тип. Няма характерния блясък в очите, пък и с тази коса е смешен. ИНаче дали ще бъде черен или бял  за Карсър нямам предпочитания.
За сметка на това Дормър може да изиграе прекрасен Ваймс - тъкмо ако използват Нощна стража може да не си сменя превръзката на Берик, защото Кийл е с превръзка

П.С. За веселка - Добре, става, макар че можеше и по-добър избор.
Виж целия пост
# 482
За Карсър пишеше, че имал невинна физиономия.
Ангуа е красавица, скандинавски тип. Не разбирам защо все избират странно изглеждащи жени да я играят. И актрисата, която я играеше в адаптацията на Пощоряване беше много неподходяща.

За мен е по-важно за какво им е точно Карсър?! Нощна стража е специфична книга - една от любимите ми е, но как ще започнат от нея? Все едно да започнат да разказват историята на стражите от средата.
И сега, Ветинари - ако изберат млад човек или двама актьори, ще знаем, че се адаптира точно Нощна стража и ще има млада и стара версия. Ако е един и е възрастен - че се прави някакъв миш-маш от сюжетите.
Виж целия пост
# 483
В интерес на истината те вече имат Дядо Прас, няма да е съвсем от средата. Стражите се появяват и там.
За мен по-интересно е друго - ако изберат Нощта стража, що ще чинят във филма Ангуа, Керът и Веселка?  Особено пък Ангуа- Керът и Веселка имат букалвно статични роли в Нощна стража, могат да се прескочат. Ангуа въобще я няма.
Виж би имало смисъл да се появат Колън, младият Ваймс и Нед Куотс, също и Зурльо и Рег Шу. А вместо Сибил - по -добре младата Рози Палм.
И задължително трябва да има ролята  за монаха на времето.

ако пък няма да го правят по мотивите от Нощна стража, по-добре да не вкарват изобщо Карсър.
АКо е нощна СТража трябва да има двама души Ветинари - млад и стар.

ИЗпитвам ужасяващо усещане че ще направят някаква адаптация на Пратчет, която няма да има нищо общо с нито една от книгите.

За Карсър ето како намирам
"Най-после прозвуча гадният смях, придружен от противната усмивчица. Не се налагаше да го чакат дълго. „Ха-ха“ дори приблизително не предава цялата му гнусотия." - никой не може да ме убеди че с такова определение Карсър изглежда невинен на пръв поглед
Виж целия пост
# 484
Тази адаптация няма нищо общо с предишните - няма значение, че е правена адаптация на Дядо Прас.
Освен това, май ще е само вдъхновена от книгите (което е гадно) - лейди Сибил ще е отмъстител (като супергерой, но без суперсили - като Зоро). Ангуа ще бъде по-висшестояща от Керът и ще го обучава. Sad

За Карсър (от Моята библиотека):
Скрит текст:
Изглеждаше съвсем искрен, ако човек не се взреше в тези палави засмени очи и не види как демоните отвръщат на погледа му.

… обаче не бива да се взираш прекалено в очите на Карсър, защото така следиш ръцете му, в едната от които вече се е появил нож.
Да, той е абсолютен психопат, това не означава, че му личи, освен ако той самият не се издаде.

П.п. Адаптацията на дядо Прас е от 2006 - едва ли повечето зрители, които ще гледат сериала, знаят за съществуването й.
Виж целия пост
# 485
Възмутена съм от избора за Сибил. Дори не и заради цвета на кожата, това не е едрата и добродушна, леко застаряваща аристократка. Харесвам много образа ѝ и ми е много мъчно, че реално я заместват със съвсем друг персонаж. Sad

Колкото до цялостната история - в една от статиите пишеше, че това ще бъде един вид police procedural, не съм сигурна какво да мисля за тази идея. Няма да е точна екранизация на която и да е от книгите.

Изборът за Ваймс е суууууупер. Не знам как ще се справи Ричард Дормър, но поне визуално е чудесен, виждам го и в добрите и в лошите моменти на Ваймс - о, да Wink

Колкото до Ветинари - в една от екранизациите не беше ли Чарлс Данс? Дали е твърде много да си помечтаем пак да е той, пасва идеално!
Виж целия пост
# 486
Дормър ще се справи.

А актрисата за Сибил ... не ми харесва за никаква роля.

Защо ги бутат навсякъде? Ми супер дразнещо е.


Гледах каста на Doctor Sleep ... Abra Stone е чернокожа.
Виж целия пост
# 487
Оххх не искам да е адаптация Sad Много мразя да се вземат героите и съвсем друга история
Виж целия пост
# 488
Снимките започвали на 30-ти септември. Скоро трябва да кажат и кои ще са останалите персонажи. И дали изобщо ще има други от книгите, че кой знае, може да са ги махнали.
Липсват Ноби и Колън, Ветинари, ако ще е Нощна стража - будистките монаси, Рози Палм, Суинг...
Всъщност си мисля, че няма да е Нощна стража, а процедурно фентъзи шоу и Карсър ще е главният злодей. Може да има малко пътуване във времето (само 6 епизода са), но едва ли ще е като в книгата.
Виж целия пост
# 489
избора са Сибил е потресающ.  не става дума за цвят на кожата. Става дума за излъчване. Сибил е описана като дашна дама, която живее във викторианската епоха. Дори и прическите са съвсем други.

Много ме дразни, когато не спазват книгата, а само вземат заглавието й, и посел пишат "по мотиви от " ама май това ще направят.

В Нощна стража най-важните персонажи  освен Ваймс и карсър са: Метача, Старата стража (Нед Куотс, Фред Колън, Зурльо, редови стражник Сам Ваймс) а  с една идея по-второстепенни, но все пак важни роли са младата Рози Палм, Мадам , младият Ветинари, младият Ноби и  младият (все още жив) Рег Шу, както и капитан Суинг.

в романа отсъстват Керът, Ангуа и прочие. Сибил пък се появява мимолетно -колкото да  поднесе новородения Сам на Командира.

ако пък следва да се прави друг филм за стражата и той да следва модела на някоя от книгите (например - Шовинист), определено няма как убиецът да е Карсър

Дядо Прас се получи толкова хубав именно защото много плътно следваха оригинала.

П.С. по принцип аз съм за Джереми Айърнс като възрастен Ветинари, но и Чарлс Данс би бил перфектен.  Обаче кой би играл младият Ветинари. какво ще кажете за Кевин Зегерс?
Виж целия пост
# 490
Тери Пратчет ще се обърне в гроба. Не знам , не знам...
Единствено Ричард Дормър е ок.
Що не взеха касттърсача от Добри поличби? Там поне имаше някакво покритие.
Виж целия пост
# 491
Май се нарича кастинг директор. Наистина - там поне имаше добри попадения (въпреки, че беше адаптиран основно Геймън).

Мен ме дразнят и сюжетните промени - Керът ще е неопитен и наивен и Ангуа ще се грижи за него и ще го обучава?! Как пък не!
Виж целия пост
# 492
Ваймс и Керът са окей. Въпреки, че ако това беше Нощна Стража, Керът има съвсем мимолетно появяване,  в началото и в края, което спокойно може да се прескочи. Накрая  в един филм Ваймс можеше да проведе разговорите си само  с Ридкъли, а в началото да му докладва някой друг стражник.
много по-важни тук са лицата от Старата Стража, включително Фред Колън и Ноби Нобс, които в другите книги за СТражата са изведени на заден план (изключвам Петият слон, където Колън поема командването)

Актьорът избрана за Веселка....средна хубост, още повече че в Нощна стража Веселка не би трябвало да има такава голяма роля.
определено ще се прави адаптация. Хем Ангуа ще присъства (тя въобще не се появява в Н.С., само я споменават), и разни герои с малко присъствие в Н.С. като Керът и  Сибил, хем ще има и Карсър.

Ако това беше Нощна стража, много би ми било любопитно кой ще изиграе Нед Куотс. Той има почти най-важна роля след Кийл, Метача и Карсър.
Виж целия пост
# 493
Колън и Ноби имаха голяма роля в Шовинист.
Интересно - преглеждам коментарите из социалните мрежи. Почти никой не одобрява Сибил, но има и гласове срещу Веселка. За мен е съвсем ок - джуджето така или иначе изглежда като мъж с червило и пола...
Виж целия пост
# 494
Шовинист ако правят всичко е окей, но там го няма Карсър.
аз защо казвам - като ще правят нещо по книга - по книгата да е.
Освен това в  Шовинист Керът е този който въвежда Ангуа, а не обратното. Дори смешното е, че в един момент той мисли, че тя е представител на малцинствата, защото е жена, а ти си мисли, че той е разбрал, че тя е върколак.
Срещу Веселка няма какво да се каже. В крайна сметка след Властелинът и Хобит сме гледали актьори 1,80 да играят джуджета, като просто стъпват на колене.
При Пратчет половете на джуджетета стават много късна тема,
но актрисата избрана за Сибил просто не е за тази роля, а и тази за Ангуа и Карсър - също. За Карсър  пише, че има налудничав блясък в очите и усмивка на истински манияк.  Трудно мога да си представя да се уплаша от този актьор. Ако трябваше да е непременно черен, да бяха избрали някой като Уил Смит - наглед изглежда невинен, но може бързо да стане шантав. Ангуа задължително е руса, и при това - мускулеста
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия