На море в България 2019 г.! - 4

  • 44 512
  • 748
# 750
Отчитам се чинно всеки път в темата, но сега хем ще обобщя, хем ще си кажа по темата за инклузив-а.
Тази година бяхме в края на юли на почивка в Дюни, а от 10 август на втора почивка - в Созопол и Несебър. Първият път наистина си почивах. Вторият път посещавахме различни плажове, хранихме се по ресторанти, разхождахме се много... прекрасни емоции и много впечатления,  но после имах нужда от почивка. Финансово разлика няма, приблизително еднакви пари похарчих.
В Гърция също така почиваме - избирам хубав плаж, намираме квартира в близост и се "абонираме" в някоя близка таверна с вкусна морска храна.
За мен всеки тип почивка е ок, носи своите плюсове и своя чар, но категорично релакса в Дюни ми е най-любим, разтоварващ и зареждащ. Simple Smile
ПП От тази година има гурме а-ла-карт ресторант там.
Виж целия пост
# 751
И при нас във Варна дойде най-после есента тази сутрин, явно сезона свърши. Тази година беше добър сезон, до 20 Септември си е много време. Днес извадихме блузите с дълъг ръкав и якетата, навън е около 10 градуса само.
Виж целия пост
# 752
Сега е идеално за истинска почивка - лежане по шезлонги и хапване на вкусна храна. Мен лично силното слънце ме напряга много - то мазане, то висене под чадърите, хем не съм белушко и трудно изгарям.
Виж целия пост
# 753
Аз гледам Food Network и скоро имаше състезание с отпадъци.Все гурме специалисти ги бяха насъбрали.Японеца даже каза, че като постъпвал на работа в японския ресторант преди 10 години, в Ню йорк май беше, шефа му се скарал, че изхвърлил обелките от картофи.Правили ги на чипс и нищо не се изхвърляло!Та оттогава си знаел. Също и с обелките от краставици.Черупките наместиха в бульон , старото печено пиле в такос..и т.н
Това явно е нова тендеция.
Фюжън , майка!
Ю
П.п Оп , минала е метлата.
Май е време за нова тема?
Виж целия пост
# 754
Сега е идеално за истинска почивка - лежане по шезлонги и хапване на вкусна храна. Мен лично силното слънце ме напряга много - то мазане, то висене под чадърите, хем не съм белушко и трудно изгарям.
Кое било идеално? Времето в момента ли?
Поне недей да лъжеш хората, тази сутрин беше около 10 градуса, като гледам не се е стоплило повече. Валеше дъжд и духаше вятър, докато притичам от колата до офиса се намокрих и замръзнах. За моржове може и да става, но за обикновените хора не става.
Виж целия пост
# 755
Никого не лъжа, не вникваш в смисъла на думите ми.
Виж целия пост
# 756
То лошото време не е ли само 1 ден до сега?
Сутрин е студено, да, но през деня си беше жега до онзи ден и пак ще се пооправи.
Та по обед защо да не лежиш? Някой път до края на септември е така. Не забравяйте че дори есента не е настъпила още Ill или току настъпва тези дни Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 757
Отчитам се чинно всеки път в темата, но сега хем ще обобщя, хем ще си кажа по темата за инклузив-а.
Тази година бяхме в края на юли на почивка в Дюни, а от 10 август на втора почивка - в Созопол и Несебър. Първият път наистина си почивах. Вторият път посещавахме различни плажове, хранихме се по ресторанти, разхождахме се много... прекрасни емоции и много впечатления,  но после имах нужда от почивка. Финансово разлика няма, приблизително еднакви пари похарчих.
В Гърция също така почиваме - избирам хубав плаж, намираме квартира в близост и се "абонираме" в някоя близка таверна с вкусна морска храна.
За мен всеки тип почивка е ок, носи своите плюсове и своя чар, но категорично релакса в Дюни ми е най-любим, разтоварващ и зареждащ. Simple Smile
ПП От тази година има гурме а-ла-карт ресторант там.
Аркадия, а през кой сайт резервираш за Дюни. Днес направих опит за резервация за 24 май 2020, през сайта на Дюни Роял Ризорт, но и за Марина бийч и за Марина Роял Палас ми показва, че няма свободни места. Това възможно ли е? Толкова рано и вече всичко да е заето или просто още нямат цени за 2020 г. и за това да излиза такава информация? Кога най-рано пускат офретите за Дюни и къде да следя? Вече съм решила, че няма да правя компромис с почивките си на море и съм готова да плата повече, но да знам какво да очаквам. И на Касандра от снощи вали и то доста, но в момента е 20 градуса. Утре по прогноза го дават слънчево и 23 градуса.
Виж целия пост
# 758
Дюни е най-добре да резервирате на ранни резервации, когато излязат цените за новия сезон. има няколко основни агенции, те ги слагат на първа страница веднага и разпращат имейли на клиентите си.
През сайта visit.bg се сещам веднага
Но изчакайте да излязат цените, според мен е още рано
Ние няколко пъти резревираме през Калисто, Дива Холидейс , пак така , на ранни, на минус 10 %
visit.bg имат по-добри условия за плащане, 50% при резервация, 50% - две седмици преди настаняване
Което е много добре.
Отделно ни даваха около 5-6 % допълнителни ( не помня точно) , за това че резервираме често при тях, но мисля че това биха го дали и на други клиенти, да речем ако веднъж си резервирал при тях ( може и за друг хотел да е било за друго място) .... та питайте ги.....
Виж целия пост
# 759
Fatalina,
Аз лично през Холидей Планет правя резервации, най-добре оферта ми дават, но пълното  плащане е до края на февруари за 5-звездните, а до края на март - за 4 -звездните и за ХВ.
През визит, както вече писаха, сякаш е по-удобно, но те ме разочароваха веднъж с нехайство и повече не се занимавам с тях. Иначе знам, че са коректни и много препоръчвани, но... И аз се заинатих  и така.
Преди НГ излизат новите оферти.
Виж целия пост
# 760
Wooden Cuckoo Clocks, Аркадия благодаря ви! Значи ще си чакам офертите на Визит, т.к. там по-ще ме устрои плащането. Не мога да рискувам с плащане на 100 %, 2 - 3  месеца по-рано.
През Везит ползвам и доп. отстъпка.
[/quote]
Виж целия пост
# 761
За Бела Виста новите цени излизат края на ноември някъде. През Визит. По това време правим ранна резервация и плащаме половината или изцяло цената на почивката.

За другите не зная, вероятно и те по това време. Но не ми се е налагало да ги проверявам.
Виж целия пост
# 762
Аз гледам Food Network и скоро имаше състезание с отпадъци.Все гурме специалисти ги бяха насъбрали.Японеца даже каза, че като постъпвал на работа в японския ресторант преди 10 години, в Ню йорк май беше, шефа му се скарал, че изхвърлил обелките от картофи.Правили ги на чипс и нищо не се изхвърляло!Та оттогава си знаел. Също и с обелките от краставици.Черупките наместиха в бульон , старото печено пиле в такос..и т.н
Това явно е нова тендеция.
Аз правя страхотна крем-супа от картофените обелки, ухае на гъби.
На картофа полезната част е точно под обелката, другото е нишесте.
Виж целия пост
# 763
Към новата тема! Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1144054.new#new
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия