Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 22

  • 4 671
  • 250
# 150
Изцеждала съм и пак предлагам - същата работа. Дори след като е сукал от нея да я предложа пак след 10-15 минути, картинката е същата.
ver4eto_sv, че има ужасни колики и рефлукс - има, ама аз нямам спомен някога да се е хранил както трябва, може би само първата седмица след раждането. Със спането е скаран - ето днес от 08:00 сутринта не е спал, а бяхме и на разходка ( на 47 дни е ). Телевизор няма в стаята, в която се кърмим. Ама то е едно пъшкане, ритане, пускане и Т.н. Ще доживея ли някога да започне да суче нормално като другите бебета? Вече направо ми става неприятно това дъвкане на зърната през половин-един час. Освен, че го мисля дали е наяден, започвам да се притеснявам и дали ще имам кърма, ако я караме така.....
Виж целия пост
# 151
Sunny_kid, звучиш ми като мен преди една година. Има светлина в тунела. При нас се оказаха млечните проблем. Иначе, аз тогава го и приучих на биберон - приспивах на ръце с биберон и като тръгне да се унася сменях с гърда. В сънено състояние ядеше без проблем. И да, имах чувството, че бебето е нон-стоп в ръцете ми (то така и беше), но наистина е период и ще мине. За притесненията, имах ги същите - стига да има търсене, ще има и предлагане. Не се подлъгвай да даваш добавка - вероятно ще стане по-зле. И ако още не си си взела слинг, вземи си - ако не друго, поне ще може да ядеш. И търпение, ще мине.
Виж целия пост
# 152
Здравейте отново! Не знам дали ми е за тук въпросът, но мъника ми получи някакъв обрив, чудя се дали е алергична реакция към храна или пък към капките за коликите. Пъпчици те са малки и червени разпространени само по бузките. https://photos.app.goo.gl/Q6QQfd5uDuRbGPen8
Виж целия пост
# 153
Маги, на колко е бебето? Това червено от светлината ли е?
Виж целия пост
# 154
Маги, на колко е бебето? Това червено от светлината ли е?
На две седмици е. Зачервено изглежда от светлината, да. Иначе само пъпчиците са червени.
Виж целия пост
# 155
Нещо по-особено да си яла?
По принцип, повечето бебета на около месец се изпъпчват. Казват му бебешко акне и се изчиства в един момент(може и месец да има). Малки, твърди пъпчици, някои зачервени. Може да има по цялото лице, дори по и в ушите.
Обикновено по бузките излизат пъпки на захранените деца-около устата и бузките.
Ако е някаква реакция, то може да е контактна(възглавница, някакъв плат, на който попада главичката, целувки от роднини, брада на таткото) ...ако е по-чувствително беже и реагира на нвщо, което си яла, по-скоро би се обринал и тук таме по тялото.
В акото има ли нещо различно?
Виж целия пост
# 156
По-различно няма какво да съм яла. Хапнах няколко обикновени вафли вчера, съответно с какаов пълнеж и си мислих че може да е от шоколада, но то дори не е шоколад това. В акото по-различно няма освен че на всеки памперс има по мъничко, не е само в един два за деня, а на всяка смяна има по малко, но не се води разстройство доколкото четох и гледах. Не знам успях ли да обясня всичко.
Виж целия пост
# 157
На мен ми прилича на бебешко акне. Чисти се кожата, нормално е. Минава от самосебе си, доколкото знам.
Виж целия пост
# 158
Здравейте, имам бърз въпрос.
Ако сте гнусливи или се хранете не чете. Не знам как да сложа в скрит текст.
Имам бебе на 3 месеца и половина изцяло на кърма. Преди малко започна да ми се гади. Повърнах и имам разстройство. Сега се чудя да размразя ли кърма и да му я дам? Да се изцедя и да изхвърля кърмата? Мисля че е от храна, но не съм сигурна.
Виж целия пост
# 159
Акането е нормално да е така при малко бебе. Пъпките и на мен ми прилича на бебешко акне. При малкото ми дете беше много силно изразено, бяха пъпки с бяло връхче и се задържаха много време. Имайте предвид, че може и от топлото да се е опъпчило.
Виж целия пост
# 160
Здравейте, имам бърз въпрос.
Ако сте гнусливи или се хранете не чете. Не знам как да сложа в скрит текст.
Имам бебе на 3 месеца и половина изцяло на кърма. Преди малко започна да ми се гади. Повърнах и имам разстройство. Сега се чудя да размразя ли кърма и да му я дам? Да се изцедя и да изхвърля кърмата? Мисля че е от храна, но не съм сигурна.

Не е необходимо да спирате да кърмите, независимо дали е вирус или хранително натравяне. Препоръчително е да спазвате по-страшна хигиена, но няма проблем да си кърмите. Не виждам смисъл да изцеждате и да хвърляте.
Виж целия пост
# 161
Фейчка13, благодаря.
Притеснявам се нещо да не навредя на бебчо, затова питам.
Виж целия пост
# 162
Благодаря на всички за отговорите! А ако е бебешко акне, нормално ли е да се зачервява от водата. Преди малко го изкъпах и се зачерви много. Вече започна да отшумява зачервяването. https://photos.app.goo.gl/uguduUfmA3ZPpjbAA
Извинявам се за досадните въпроси. Първо дете ми е и всичко ме притеснява, а педиатъра е отпуска до 20. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 163
Никакъв проблем няма да има. Най-много, ако е вирус, да предадете антитела с кърмата и ако се разболее да изкара много леко. Аз самата съм кърмила по време на два стомашни вируса, тежък вирусен бронхит и няколко настинки и нямаше проблем - детето не се разболял и веднъж, а не е като да съм го държала под стъклен похлупак.

Виж целия пост
# 164
Здравейте момичета!
Отново съм аз ☺️ благодаря за отговорите на предишния ми въпрос ❤️ Идвам с нови и предварително ви благодаря и се извинявам ако ви досаждам!
Бебка е на 15 дни, кърмя я на поискване, като едновременно с това на 3 часа й сменям памперса и съответно хапва, понеже изключително рядко се буди сама. Обаче имам много "доброжелатели", според които не трябва да я будя, а да я оставя да се буди сама, че после ще свикне, ще имаме проблеми, че й отнема съня, а той е най - важен и т.н. И съответно ММ май започва да се замисля...
Аз обаче се притеснявам, че ако не й сменям памперса на 3 часа (в 95% от случаите е обилно наакан) ще се подсече, а и ако прави големи паузи ще ми спре кърмата. А сега е наддала за 8 дни 450 гр. и си изглежда, че се чувства идеално. Въпросите ми са - Вие как процедирате? Будите ли ги? Ако да - докато станат на колко? Ако прави големи паузи ще ми спре ли кърмата? Има ли все пак време, след което да я будя ако не се е събудила?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия